IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovo je stvarno loše izvješće. profit ko buregđinica u Dubravi. Stislo je ko nikad. A i dalje nema sunca na vidiku. Tu ne pomaže ni Milan Sijerković [smiley] [wink]

Da loše je,ali je ipak ono ključno je da je DOBIT ostvarena. [cool]
Treba pogledati ostale firme kojima je ključno GUBITAK i to podeblji ,pa ispada da je DOBIT grupe
po meni jako dobro u trenutnoj situaciji.
lp
[/quote]

dobro je utoliko sto nema stecaja na horizontu.

kod ostalih se opasno nadvio ….

koliko smo spremni investirati u dionicu koja nece ici u stecaj?

[lol]
[/quote]

Kako si okrenuo priču mene si savjetovao da bježim da garant ide na 1000-1200 kako to sad

Mogu reći da si bio dobronamjeran

Jel TA sad drugačija šta pokazuje

potonuo Radić 92% i povećao prava radnika da može potonuti još i više.
meni sve ovo izgleda kao usporeni pad pa možemo očekivati prve gubitke tek krajem ove i početkom sljedeće godine (uvijek su korak iza INGRE tada očekuje prevrat iz minusa u plus)
IGH je dobra firma za uhljebit se kao zaposlenik i uživati visoku razinu prava iz kolektivnog ugovora, također je dobro biti manager, a dioničar dolazi na kraju.
većini dioničara to zapravo i nije problem jer rade tamo pa im je svejedno jel izvuku pare kroz plaću i ostala prava ili kroz dividendu.
visoka razina prava zaposlenika uz istovremeno katastrofalno loš poslovni rezultat istih je napravio ovaj pad dobiti i zato treba prijeći u INGRU koja reže prava i broj zaposlenih i više vodi računa o dioničarima koji za razliku od IGH imaju GLAVNU RIJEČ [thumbsup]

Ovo je stvarno loše izvješće. profit ko buregđinica u Dubravi. Stislo je ko nikad. A i dalje nema sunca na vidiku. Tu ne pomaže ni Milan Sijerković [smiley] [wink]

Treba pogledati ostale firme kojima je ključno GUBITAK i to podeblji ,pa ispada da je DOBIT grupe
lp
[/quote]

[lol]
[/quote]

Kolega teško da će iti jedan od listiranih i likvidnijih građevinara na ZSE otići u stečaj.
Prije će ga preuzeti neki strani veći gigant koji će nastaviti polsove u izgradnii infrastrukture i željeznice a novac je već osiguran u pristupnim fondovima i čeka na aktivaciju.
Generalno ili će banke spasiti građevinare ili će im naći kupca negdje na horizontu.
Stečaj je najopsaniji za banke i oni će naći načina kako da isto prežive.
baš me zanima kakvo će izvješće biti od Konsturktora , koliki će tamo biti pad prihoda i sl.

Osobno mislim da će građveinari u ovom 3Q doseći dno poslovanja, a sad je na bankama da li će ih financirati ili im naći strateškog partenra ili kupca.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

potonuo Radić 92% i povećao prava radnika da može potonuti još i više.
meni sve ovo izgleda kao usporeni pad pa možemo očekivati prve gubitke tek krajem ove i početkom sljedeće godine (uvijek su korak iza INGRE tada očekuje prevrat iz minusa u plus)
IGH je dobra firma za uhljebit se kao zaposlenik i uživati visoku razinu prava iz kolektivnog ugovora, također je dobro biti manager, a dioničar dolazi na kraju.
većini dioničara to zapravo i nije problem jer rade tamo pa im je svejedno jel izvuku pare kroz plaću i ostala prava ili kroz dividendu.
visoka razina prava zaposlenika uz istovremeno katastrofalno loš poslovni rezultat istih je napravio ovaj pad dobiti i zato treba prijeći u INGRU koja reže prava i broj zaposlenih i više vodi računa o dioničarima koji za razliku od IGH imaju GLAVNU RIJEČ [thumbsup]

kolega, da li ti to ozbiljno savjetuješ iz šupljega u prazno ?
Ja nema niti imaginaciju njihovih slijedečih izvješataja .

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Neću komenitirat izvješće, ali evo jedan zanimljiv dio koji sadrži

Također se navodi da Grupa Institut IGH na dan sastavljanja ovog izvješća ima 211 milijuna kuna neplaćenih potraživanja od kupaca, te ugovorenih, a nedovršenih poslova u vrijednosti 855 milijuna kuna.

WWW.THEVENUSPROJECT.COM

Neću komenitirat izvješće, ali evo jedan zanimljiv dio koji sadrži

Također se navodi da Grupa Institut IGH na dan sastavljanja ovog izvješća ima 211 milijuna kuna neplaćenih potraživanja od kupaca, te ugovorenih, a nedovršenih poslova u vrijednosti 855 milijuna kuna.

A te poslove će dovršiti za 100 godina.Muka mi je od gubitka koji mi stvara ova dionica.Tu ću biti ili extra duuuugoročni ulagač ili ću popizdit ,zažmirit na gubitak i sve rasprodat.IGH nije trebao ovako završit da je uprava bila pametnija.Evo opet su napravili grešku. Kad svi režu prava zaposlenih oni ih dižu,a u minusu su do grla.I ova cjena je farsa obzirom na rezultate već stvarno počinjem vjerovat kolegi splitu kad prognozira drastično potonuće.

Evo opet su napravili grešku. Kad svi režu prava zaposlenih oni ih dižu,a u minusu su do grla.

Već su srezali plaća i opasno je dodatno pritiskati radnike.

Firma koja prodaje znanje i iskustvo svu vrijedsnost ima u tradiciji i ljudima.
Ti isti ljudi slobodno mogu kupiti jake kompjutere i početi samostalno projektirati sve ono što su i radili u IGH.
Danas lakše nego ikad mogu dobiti posao na nekom javnom natječaju.
Zato IGH mora plaćati svoje ljude i cijeniti svoje ljude više nego druge kompanije u RH jer u ljudima je najveća vrijednost ove firme.
Pristupni fondovi su tu, treba izdržati još samo malo i zato se rasprodaju developerski projekti (mislim da je to najviše zbog Konstruktora) i uskoro će svjetlo na kraju tunela.

p.s.
Još je ostalo malo vremena Grcima i Izraelcima da prikupe garancije a kako stvari stoje ne hvale se da iste imaju.
Vidjet ćemo uskoro.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Sreća Grcima da su u konzorciju sa Izraelcima, inaće bi bio SF da im netko da jamstva.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

lp
[/quote]

[lol]
[/quote]

Kako si okrenuo priču mene si savjetovao da bježim da garant ide na 1000-1200 kako to sad

Mogu reći da si bio dobronamjeran

Jel TA sad drugačija šta pokazuje
[/quote]

pa kolega,

normalno bi bilo investirati u kompaniju koja dobro posluje,
a ne za koju su sretan da nece u slijedecih pola godine u stecaj…

kuzite?
ovo je bila sala na racun gradevinara…

ameri nece vise rasti, nema novog vrha iznad 1220. to je to…
pitanje je koliko ce pasti i kojom brzinom…

Evo opet su napravili grešku. Kad svi režu prava zaposlenih oni ih dižu,a u minusu su do grla.
[/quote]

Već su srezali plaća i opasno je dodatno pritiskati radnike.

Firma koja prodaje znanje i iskustvo svu vrijedsnost ima u tradiciji i ljudima.
Ti isti ljudi slobodno mogu kupiti jake kompjutere i početi samostalno projektirati sve ono što su i radili u IGH.
Danas lakše nego ikad mogu dobiti posao na nekom javnom natječaju.
Zato IGH mora plaćati svoje ljude i cijeniti svoje ljude više nego druge kompanije u RH jer u ljudima je najveća vrijednost ove firme.
Pristupni fondovi su tu, treba izdržati još samo malo i zato se rasprodaju developerski projekti (mislim da je to najviše zbog Konstruktora) i uskoro će svjetlo na kraju tunela.

p.s.
Još je ostalo malo vremena Grcima i Izraelcima da prikupe garancije a kako stvari stoje ne hvale se da iste imaju.
Vidjet ćemo uskoro.

[/quote]

Hvala što me tješite ali optimizam na ovoj dionici me jednostavno napustio.Što se tiče Grka i Izraelaca ne hvale se i rade posao za razliku od Jure koji se hvalio a od posla niš.Jedina relevantna činjenica su rezultati a vidimo kakvi su -92% sve drugo je suvišno.

TIGRUS

Da nisi mislio na amere da neće preći1120 umjesto 1220 jel greška il ne nekako sam skeptičan za 1220

El,

Sreća Grcima da su u konzorciju sa Izraelcima, inaće bi bio SF da im netko da jamstva.

Kolega vidim da ste dugo na forumu, ali svijetska pravila igre vam baš nisu poznata. Grčka više nema Drahmu, GoldenSasch je to dobro odradio i sada imaju Euro ili disperziran svoj javni dug po cijeloj EU. Postoji velika šansa da Grčka jednostavno otpiše veliki dio duga, a vjerovnici nemogu ništa.

IGH ima drugi problem ; banke im više ne vjeruju !
Za IGH ima spasa, ali ga Jure mora napustiti, Kao Sanader Vladu, iz istog ili vrlo sličnog razloga.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

New Report

Close