IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Igru vam igraju fondovi, prodaju polaku uz navlakuše.

Mislim da je nakon 3 godine konstantnog pada vrijednosti dionice (koje je pala za cca 88% od ATH) uprava napokon shvatila i respektirala poziva malih dioničara da paze na njihove interese jer vlasništvo je svetinja i nitko nemože negirati interese vlasnika i igrati sa vlasnicima IGH.

Nakon neisplate nagrada zaustavljen je slobodan pad ove dionice koji je prema "drukerima" iz medija prognoziran na 1200kn,

Što se tiče firme, ona radi u skladu sa očekivanjima i vjerujem da trust mozgova perspektivne i cijenjene fimre kao u RH tako i šire ima plan oporavka kako poslovanja tako i cijene dionice koja predstavlja "bonitet" u očima investitora i očima budućih posl. partnera.
Privući kvalitetne i stabilne investitore mora biti prioritet , a dugoročni investitori izabiru firme u koje vjeruju i čiji menadžment ima kredibilitet u svakom pogledu, a IGH je nakon dugo vremena napravio iskorak u tom pogledu nakon zaključaka od 19.07.10.
[/quote]

kolega potpuno se slažem, ali uvijek ima onaj ali,
1. dionica je jeftina prema fundamentualnoj valuaciji, pretpostavka kupi, ali
2. dionica će biti još znatno povoljnija prema indexima tehničkog konsenzusa gdje od 18 indikatora samo 3 pozivaju na kupnju, a ostali na prodaju
3. trend dionice – u padu
4. likvidnost poslovanja IGH loša, ali zaduženost "niska"
5. poslovanje u velikom pada, a trend drži konstantu
6. MACD signalizira rast dionice

U prijevodu nije problem konsolidacije redova u IGH kao i poslovanja, ali prošlost ih sustiže i postavlja se pitanje kada je trenutak "iplatilate" duga za prijašnji monopol u državnim investicijama.

Fondovi to naravno znaju i sada se školskim brokerskim riječnikom polako izvlače iz IGH, pa pretpostavljena cijena od 1.200,00 kn-a prije naglog uzleta ima smisla .
O toj cijeni vam pišem već jako dugo iako je moja analiza govorila čak i 900 kn s vremenom se pokazalo na negativni naboj prema prijašnjem monopolisti državnih investicija i nije pretjeran.
MIlsim da bi ostavka Dropulićke s mjesta ministra IGH-u samo pomoglo.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Kolega ING, glede ispitivanja kakvoće matertijala, to se u Splitu radi već 30.g. i ne znam zašto bi radi toga dolazio manje osposbljen pojedinac iz ZG-a. O IGH znam itekako više nego VI.

26.11.2010 - Dan D

Stanje u IGH nije bajno, to priznajem. Možda je dno opet na 1400kn lako je moguće, možda i niže.
Al ipak ova firma ima budućnost i zato ove cijene neće trajati vječno.

26.11.2010 - Dan D

Pa Kolega splite ajel izsplitaaa, ajde da se ne natežemo, od 2000-2003 sam radio u IGH, pa nešto znam i o splitskim labosima u tom perjodu, onako turistički!

Acjena IGH aove dionice ima prostora za podvodni ribolov…

Kko reče crvenko, istina voda je duboka al ja ću izroniti ….pitanje živ ili mrtav

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

[u tom pogledu nakon zaključaka od 19.07.10.

2. dionica će biti još znatno povoljnija prema indexima tehničkog konsenzusa gdje od 18 indikatora samo 3 pozivaju na kupnju, a ostali na prodaju

U prijevodu nije problem konsolidacije redova u IGH kao i poslovanja, ali prošlost ih sustiže i postavlja se pitanje kada je trenutak "iplatilate" duga za prijašnji monopol u državnim investicijama.

Fondovi to naravno znaju i sada se školskim brokerskim riječnikom polako izvlače iz IGH, pa pretpostavljena cijena od 1.200,00 kn-a prije naglog uzleta ima smisla .
O toj cijeni vam pišem već jako dugo iako je moja analiza govorila čak i 900 kn s vremenom se pokazalo na negativni naboj prema prijašnjem monopolisti državnih investicija i nije pretjeran.

Sve je ok ako ide dolje nitko nema ništa protiv osim Erste skrbničkog koji je kupio pozamašnu svotu u zadnjih par dana i to baš od nas malih dioničara.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

[u tom pogledu nakon zaključaka od 19.07.10.

Sve je ok ako ide dolje nitko nema ništa protiv osim Erste skrbničkog koji je kupio pozamašnu svotu u zadnjih par dana i to baš od nas malih dioničara.
[/quote]
Da koju je sada stavio na 1700,00 kn?, da kupi još ili ,……

[pray]

neznam što se treba desiti da prihvatite činjenicu kako vas fondovi navlače, svaki dan po 2-3% dolje dok se ne isprazne, a to je oko 1.100,00 ovim tempom.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

neznam što se treba desiti da prihvatite činjenicu kako vas fondovi navlače, svaki dan po 2-3% dolje dok se ne isprazne, a to je oko 1.100,00 ovim tempom.

jel to target indeksa tehničkog konsenzusa?

Zanimljivo, isti scenarij na početku trgovanja i na kraju.
I nemaju razloga mijenjati dok ima publike.

Vjerojatno će sutra rasti ?

Kolega ja sam prihvatio činjenicu da ste do sada sve pogodili i nema se što reći:
Pravi ste majstor.

Par pitanja:
– koji fondovi izlaze i IGH (kad su zabini fondovi skriveni iza skrbničih računa Zagrebačke banke koih ima u top 10 i postoji još mogućnost da se iza jednog računa kriju pojedine fizičke osobe i marginaši.)
– koji to fondovi izlaze ako nisu ovi izpod skrbrničih računa a mirovinci su davno napustili i prodali ono što su planirali (osim AZ koji je svoj veći dio rasprodao preko 4000 kn)

Mislim da to nije ni bitno jer dionica pada svaki dan po cca 50-100 kn i vaš target je moguć baš kao što su mogući i drugi scenariji jer ovo je zse i sa par milijuna kuna se čuda čine.

Svakako još jedno pitanje:
– ingra je transparentna firma i dionica sa jakom strukturom ulagača, zašto tamo dionica pada iako Vi konstantno objašnjavate malim ulagačima da je to bolji izbor od IGH , a pad je podjednak,
– da sad kažete da bi bilo bolje da prodaju igh i kupe firme koje će u privatizaciju ili INU ili Ht razumio bi jer cijena stagnira ili raste ali vi konstantno pozivate nakupnju INGRE koja pada a po Vama je najbolji izbor u građevinarima.

Osobno bi volio da ingra naraste u naredna 2 mjeseca 200% , crobex 30% a IGH 10% , ja bih sutra dokupio IGH bez obzira na cijenu i veselio se zaradi od 10%, Vi od 200% i ne bi bilo nesretnih ali to je utopija a relanost je da će na ZSE u narednih 1-2 godine nestati par velikih firmi da li će to biti IGH, ili možda INGRA ne znam ali neke firme na ZSE sigurno neće poslovati i postojati u ovokom obliku.

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima i lijepo Vas pozdravljam.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Jure Radić povećao prava zaposlenih

Dok većina tvrtki, pogotovo onih u građvinskom sektoru, mora smanjivati prava zaposlenih, u Institutu IGH su ona povećana s novim kolektivnim ugovorom od petka.

Radnicima je tako povećana božićnica, regres i usrksnica s ukupno tri na 3,5 tisuća kuna.Svi su dobili po dva dana duži godišnji, udvostručene su jubilarne nagrade. Radnicama iznad 55 i radnicima iznad 60 godina ne može se rezati plaća i dati otkaz. "Dugo smo pregovarali i uspjeli smo", rekao je Zdravko Pevalek, predsjednik sindikata u toj tvrtci. Uprava na čelu s Jurom Radićem je samo poručila da su oni oduvijek brinuli o svojim radnicima. IGH …

http://www.poslovni.hr/vijesti/jure-radic-povecao-prava-zaposlenih-153681.aspx

dok se većina tvrtki, kao npr INGRA, ponaša racionalno, profesionalno i smanjuje troškove za zaposlenika, IGH povećava izdvajanja za svoje dobro uhljebljene radnike koji nemaju previše posla pa možda i gledaju nogometne utakmice?
u nekoj zapadnoj i razvijenoj zemlji bi sasvim sigurno broj radnika IGH već bio srezan za 50%.
zato Gorane8, nije li logično da krupni kapital izabire upravo INGRU kao tvrtku koja je dostojna da ima kvalitetnu vlasničku strukturu.
to čine zato jer se INGRA ponaša kako je i normalno na tržištu kapitala- kapitalistički, a zahvaljujući tome imaju povjerenje investitora za moguće daljnje dokapitalizacije i odgađanje plaćanja obveznica što daje dodatnu sigurnost investitorima u dionicu da neće biti bankrota bez obzira na krizu.
takvo upravljanje je SF za ispolitizirani IGH koji poput HDZ-a na državnoj razini u svom dvorištu kupuje socijalni mir koji nagriza i proždire kapital svih dioničara.

još jedna zanimljivost, u emisiji "nedjeljom u 2" jučer je Čehok rekao da je HNS građevinska interesna stranka, vjerojatno zato što je Čačić u svom prijašnjem mandatu dao posao izravno svom Coningu. vlast će se uskoro promijeniti, to je valjda svima jasno, broje se zadnji dani HDZ-a i IGH-ovog monopola. ubuduće će poslove dobivati tvrtke bliske HNS-u, pogotovo one kojima je bivši HNS-ovac Mesić u NO-u i koje imaju najbolje reference na svjetskoj razini [thumbsup]

Kolega ja sam prihvatio činjenicu da ste do sada sve pogodili i nema se što reći:
Pravi ste majstor.

Par pitanja:
– koji fondovi izlaze i IGH (kad su zabini fondovi skriveni iza skrbničih računa Zagrebačke banke koih ima u top 10 i postoji još mogućnost da se iza jednog računa kriju pojedine fizičke osobe i marginaši.)
– koji to fondovi izlaze ako nisu ovi izpod skrbrničih računa a mirovinci su davno napustili i prodali ono što su planirali (osim AZ koji je svoj veći dio rasprodao preko 4000 kn)

Mislim da to nije ni bitno jer dionica pada svaki dan po cca 50-100 kn i vaš target je moguć baš kao što su mogući i drugi scenariji jer ovo je zse i sa par milijuna kuna se čuda čine.

Svakako još jedno pitanje:
– ingra je transparentna firma i dionica sa jakom strukturom ulagača, zašto tamo dionica pada iako Vi konstantno objašnjavate malim ulagačima da je to bolji izbor od IGH , a pad je podjednak,
– da sad kažete da bi bilo bolje da prodaju igh i kupe firme koje će u privatizaciju ili INU ili Ht razumio bi jer cijena stagnira ili raste ali vi konstantno pozivate nakupnju INGRE koja pada a po Vama je najbolji izbor u građevinarima.

Osobno bi volio da ingra naraste u naredna 2 mjeseca 200% , crobex 30% a IGH 10% , ja bih sutra dokupio IGH bez obzira na cijenu i veselio se zaradi od 10%, Vi od 200% i ne bi bilo nesretnih ali to je utopija a relanost je da će na ZSE u narednih 1-2 godine nestati par velikih firmi da li će to biti IGH, ili možda INGRA ne znam ali neke firme na ZSE sigurno neće poslovati i postojati u ovokom obliku.

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima i lijepo Vas pozdravljam.
[/quote]

kolega ja nisam samo želio nego i dugo branio cjenu ingre, ali od ovih lipara ili kako se oni vole zvati trejdera nema lijeka.
Ono što je bitno kod igh je situacija na koju upozoravam upravo iz razloga da se nebi ponovila ingra, a na dobrom putu je.
Izlaziti iz ihg pa unutra u ingru, ni u ludilu, samo izlaziti i to je sve, a kada se 4 i 8 dioničar umore ( nadam se da ih netko od privh 10 ne slijedi naknadno ) onda ponovo treba uletiti u igh, ovako puštate trejdanje nekom većem skrbničkom računu. Imate samo jednu potporu koliko ja vidim, a ona se zove Ante Stojan ostali čekaju 1000,00 +/- 15%.
Neznam i ne pocijenjujem vaše znanje, ali moje sam ja platio i dobio odgovor za IGH – sell now ( mada ga nemam ), a pitao sam za kupnju.

New Report

Close