pa dokle će ovo dole više [bye]
sve dok pucaju margini agram brokera sa polugom x 3. kao što vidite sada je na red došlo rušenje atpl i igh.
Dosta loše izgleda stanje na kupnji!
Splite,
molio bi te neki grafić za IGH,
PS unaprijed hvala
pa tko to više uzima margine
puno ih je uzelo margin kod agram brokera raćunajući da su cijene dovoljno niske i da je pravi trenutak za pojačavanje pozicija, pogotovo npr. igh ili atpl.
založiš 100.000 u dionicma i dobiješ 300.000 margina pa udari po kupnji.
Kada sve potrošiš onda slijedi rušenje cijena jer ekipa udari po prodaji jer znaju da će srušiti margine i prisljen si prodavati jer imaš margin call. ispočetka to vjerojatno braniš doregistriranjem dionica, ali nakon toga počinje rasprodaja. Kada jednom nanjuše krv i vide da margini pucaju oni još i dalje prodaju i spuštaju kupnju što niže i tako u krug.
Prodaje se gradilište u centru Zgba za 100 milja eura!
Na bubanj i BAN CENTAR
…ohladili se investitori za luksuz
Prodaje se gradilište u centru Zgba za 100 milja eura!
Na bubanj i BAN CENTAR
…ohladili se investitori za luksuz
uskoro će moći kupiti dva luksuza
puno ih je uzelo margin kod agram brokera raćunajući da su cijene dovoljno niske i da je pravi trenutak za pojačavanje pozicija, pogotovo npr. igh ili atpl.
Kada sve potrošiš onda slijedi rušenje cijena jer ekipa udari po prodaji jer znaju da će srušiti margine i prisljen si prodavati jer imaš margin call. ispočetka to vjerojatno braniš doregistriranjem dionica, ali nakon toga počinje rasprodaja. Kada jednom nanjuše krv i vide da margini pucaju oni još i dalje prodaju i spuštaju kupnju što niže i tako u krug.
Pričaš napamet. Da si pogledao listu vrijednosnih papira za koje se odobravaju x3 margin krediti, znao bi da pričaš gluposti.
Glede upita kolege ING-a dajem najgori mogući scenarij.
Naravno tako se i ne mora odigrati.
Glede upita kolege ING-a dajem najgori mogući scenarij.
Naravno tako se i ne mora odigrati.
Po ovom grafu mogu zaključiti da će u sljedećih 20-40 dana IGH dodirnuti srednju kružnicu negdje oko 3000. Teško mi je razaznati točnu vrijednost zbog logaritamskog mjerila. [thumbsup]
meni se cini da ima puno gapova.
zasto bas taj koji i nije tako velik?
Pričaš napamet. Da si pogledao listu vrijednosnih papira za koje se odobravaju x3 margin krediti, znao bi da pričaš gluposti.
[/quote]
šTO JE ONDA OVO AKO JA PRIČAM GLUPOSTI.
4 Liste prihvatljivih vrijednosnih papira
X3M
1 Trezorski zapisi i obveznice RHMF
2 Udjeli u novcanim OIF iz RH
3 Udjeli u obveznickim OIF iz RH
4 ATPL-R-A
5 HT-R-A
6 IGH-R-A
EVO I LINKA DA SE SVI MOGU UVJERITI U MOJE GLUPOSTI I SHVATITI ŠTO SE TO DOGAĐA NA IGH I ATPL I ŠTO ĆE SE DOGAĐŽATI NAREDNIH DANA.
http://www.agram-brokeri.hr/UserDocsImages/margin/Agram_Brokeri-Opci_uvjeti_za_odobrenje_Zajma.pdf
pročitao sam dokument koji je minimini priložio.
NEVJEROJATNO!
nikako si nisam mogao objasniti pad, i to tako smažan pad atpl ispod 900.
sada su mi mnoge stvari jasnije!
bilo bi super interesantno kada bi netko znao koliko je ukupno takvih kredita izdano.
a što reći, margin je opaka stvar.
no, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane …. pa pitanje glasi, koliko još pričekati dok margin callovi doista ne krenu [proud]
ps
ovaj priloženi dokument je neka šuša pisala.
npr:
radnog dana podmiri nastalu negativnu razliku …
i
dana podmiri nastalu negativnu ….
pa se pitam jel onda 10 ili 12h [lol]
i za kraj mala poslastica za one koji vole teorije urote
današnji prometa igh i atpl u grafu
jako sam sklon minimimijevom zaključku!