IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

moje povjerenje u ovu dionicu je obrnuto proporicionalno njenoj vrijednosti na burzi, kako joj cijena pada, vjerujem joj sve više. na 1500 kn bit će to neviđena ljubav i povjerenje [thumbsup]

moji postovi su odraz osobnog mišljenjaa bez sugestija i odgovornosti te nisu financijski savjeti niti nagovor za kupoprodaju

SEEbiz.eu

Datum objave: 19.3.2010 | 12:23
Zadnja izmjena: 19.3.2010 | 12:23
ZSE INTRADAY UPDATE
Zagrebačka burza: Građevinari na meti oštre rasprodaje
Autor/izvor: SEEbiz / ST invest
ZAGREB – Nakon gotovo dva sata trgovanja na Zagrebačkoj burzi CROBEX pada 0,29% i nalazi se na razini od 2.156,37 bodova.

CROBEX10 pada 0,49% i nalazi se na razini od 1.155,82 boda. Ostvaren je ukupan promet dionicama od 7 milijuna kuna. CROBEX, kao i svjetski indeksi, pokazuje volatilnost u trgovanju tijekom ovog tjedna, ali domaći ulagači danas ne prate pozitivan sentiment sa stranih tržišta. Građevinski sektor i danas je pod pritiskom prodaje, pa su među prvim dionicama s najvećim padom one građevinskih kompanija. HT (ZSE:HT-R-A) je i danas uvjerljivo najlikvidnija dionica, koja je i jedina ostvarila promet veći od milijun kuna. Cijena dionica u padu je i drugi dan zaredom, prijepodne minus iznosi 0,3 posto, pa su dionice spuštene na 320 kuna.

Viadukt (ZSE:VDKT-R-A) bilježi najveći pad, od 3,24%. Prava rasprodaja ponovno je zadeslila dionice Instituta IGH (ZSE:IGH-R-A) koji pada 4,78%, i ispod je 2.500 kuna. Dalekovod (ZSE:DLKV-R-A) prekida očito sedmodnevnu pozitivnu seriju padom od 2,09%, Dom holding (ZSE:KORF-R-A) je u minusu 1,46% a Uljanik plovidba (ZSE:ULPL-R-A) 1,05%. Petrokemija je dionica sa najvećim rastom, od 3,69%.

Dionice PBZ-a (ZSE:PBZ-R-A) reagirali su na vijest o dividendi od 17 kuna, rastom cijene od 2,2 posto, na granicu od 600 kuna, uz slabih 52 tisuće kuna prometa.

Dobitnik prijepodneva je SN Holding (ZSE:SNHO-R-A) koji je uzletio 14 posto, na 130 kuna, uz 218 tisuća kuna prometa. Podravka (ZSE:PODR-R-A) raste 0,77%, Tankerska plovidba (ZSE:TNPL-R-A) 0,60%, Ledo (ZSE:LEDO-R-A) 0,16%.

Pet najlikvidnijih dionica su:
HT 320,00 -0,81% 2.743.899,51
IGH 2.446,00 -4,78% 424.178,17
Dalekovod 358,25 -2,09% 350.189,93
Adris (ADRS-P-A) 284,51 -0,29% 241.027,70
Ina 1.785,01 -0,74% 213.246,21

Crnogorci mi na televiziji izgledaju bolje zabrinuti -nego mi. Sad je cijena viša 1 milijardu…..
Dobit će mali popust…..Ne mogu vjerovati – da će slijepo izvršavajuću formalnosti -dati gotovo
1 milijardu više -drugima…više mi se čini- da će tražiti dlaku u jajetu Grčkoj- bez obzira na
savršenu dokumentaciju..
Od kad su započeli posao- vremena su se promijenila u građevini u Europi…pala je cijena rada i roba
enormno…. Na drugi natječaj javit će se moćni građevinarci iz Njemačke, Austrije itd.itd…
Zar su zbilja spremni dati 2,5 više novaca po kilometru izgradnje ? ….SULUDO!
Nek im je sa srećom…..!

Milijarda Eura nama u RH je jako puno a Izgleda da milijardu eura nije ništa za državu poput Crne Gore.
To je to.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

nema se potrebe sa time ,mislim na CG više opterećivati ,prošla baka sa kolačima,treba vidjeti rezultate(do kraja mjeseca) i sagledati situaciju, pa odlučiti koja je to razina i vrijednost dionice koju će tržište svojim istančanim vrednovanjem postaviti na očigled nas svih.

a onda bavuljanje na tim razinama mjesec-dva ili tri,vidjeti ćemo kud plovi ovaj brod ???

Crnogorci mi na televiziji izgledaju bolje zabrinuti -nego mi. Sad je cijena viša 1 milijardu…..
Dobit će mali popust…..Ne mogu vjerovati – da će slijepo izvršavajuću formalnosti -dati gotovo
1 milijardu više -drugima…više mi se čini- da će tražiti dlaku u jajetu Grčkoj- bez obzira na
savršenu dokumentaciju..
Od kad su započeli posao- vremena su se promijenila u građevini u Europi…pala je cijena rada i roba
enormno…. Na drugi natječaj javit će se moćni građevinarci iz Njemačke, Austrije itd.itd…
Nek im je sa srećom…..!

Milijarda Eura nama u RH je jako puno a Izgleda da milijardu eura nije ništa za državu poput Crne Gore.
To je to.

[/quote]
Nek daju 3x više i dabogda propala Crna Gora!

26.11.2010 - Dan D

savršenu dokumentaciju..
Nek im je sa srećom…..!

To je to.

Grci idu do 15 , max 20 % niže .

savršenu dokumentaciju..
Nek im je sa srećom…..!

To je to.

Grci idu do 15 , max 20 % niže .

[/quote]
To nije dovoljno , CG su izjavljivali da žele Konstruktorovu cijenu.Sve miriše na poništenje natječaja a to bi nama super došlo.U zadnja 3 dana više su se puta spominjale druge opcije nego razgovor sa Grcima što nije čudno jer trenutno pregovaraju sa najnepovoljnijima

http://www.seebiz.eu/search.aspx?tag=fabirka%20kamiona&drzava=5

Evo jedne interesantne kombinacije

Mislim da Grčkoj slijedi Harač kakav nije ni sjena onom u Hrvatskoj . Što to znači za grčke kompanije ? Pola pije , pola šarcu geben !

Mislim da Grčkoj slijedi Harač kakav nije ni sjena onom u Hrvatskoj . Što to znači za grčke kompanije ? Pola pije , pola šarcu geben !

IGH će dobiti posao, to misliš reći?

[/quote]

moguće je, zato se još uvijek držimo iznad 2000 kn [thumbsup]

moji postovi nisu investicijski savjeti niti poziv na kupnju ili prodaju dionica!!

[/quote]

moguće je, zato se još uvijek držimo iznad 2000 kn [thumbsup]
[/quote]
drži se na ovim razinama do FI-2009 do 31.03.2010 a onda neznam na kojim razinama će biti.

New Report

Close