…mislim ja da crnogorci "kupuju vrijeme"!Kriza je osakatila i njihov proračun pa sad traže dlaku
u jaju …te će na kraju ispast ona -vuk sit a ovce na broju !
Definitivno neće imat nikad bolju ponudu-za tako zahtijevan posao…sve ostalo su bablje priče na
balkanišen scenario
Glede burze,pa ona definitivno zarađuje na ovakvim hororima,i puno njih još živi od nas naivaca..
i zato pamet u glavu [thumbsup]
[cool] [cool] [cool]
Od sudionika ovih razgovora nije se moglo ništa konkretno doznati osim da se traže modaliteti da Aktor snizi svoju ponudu od 3,92 milijarde eura za oko milijardu eura i dovede je na razinu one koju je dao Konstruktor.
…nitko im neće raditi za cijenu koju nude IGH-KON-THNK- …natječaj će na kraju biti poništen i mi dobivamo ponovo…samo treba malo biti strpljiv i skupljati…
Od sudionika ovih razgovora nije se moglo ništa konkretno doznati osim da se traže modaliteti da Aktor snizi svoju ponudu od 3,92 milijarde eura za oko milijardu eura i dovede je na razinu one koju je dao Konstruktor.
Što će od ponude ostati ako se snizi za 45%? [undecid]
nacional.hr
Propali ‘posao stoljeća’ u Crnoj Gori mogao bi skupo stajati Konstruktor i njegovog šefa Željka Žderića. Iako je Žderić i dalje uvjeren kako posao u Crnoj Gori još nije u potpunosti otpisan, vjerovnici su izgubili strpljenje.
Kako piše Business.hr, prošloga su se tjedna sastali čelni ljudi Konstruktora i predstavnici nekoliko banaka kako bi dogovorili dinamiku vraćanja dugova. No, dogovor nije postignut, te su vjerovnici blokirali račun Konstruktora potražujući više od 50 milijuna kuna.
Banke traže visoke kamate
Iako u građevinskim krugovima blokadu Konstruktora smatraju očekivanim razvojem situacije i uobičajenom praksom u današnje vrijeme kada graditeljstvo trpi zbog krize, visina potraživanja ipak ukazuje da se radi o većim problemima.
Na to ukazuju i kamate koje su banke tražile na treću tranšu komercijalnih zapisa Konstruktora koji su izdani u vrijednosti od 10 milijuna eura. Naime, banke su za njihovo izdavanje tražile kamate veće od 10 posto, čime je refinanciranje druge tranše postao veoma skup posao.
Prema Businessovim izvorima, Konstruktor se našao u problemima jer su njegovi čelnici računali na crnogorski posao i zapošljavanje radnika tijekom nekoliko godina. Kako je posao prema svemu sudeći propao, vjerovnici su požurili naplatiti što se naplatiti može.
ovako prenosi nacional??
eura. Crnogorska je vlada izričita u stavu da Aktor i Shikun & Binui moraju drastično smanjiti cijenu ili od posla neće biti ništa
Nemojte se ljutiti na ovo pitanje, ali gdje je nestao bid?
Ovo sam danas primjetio, jučer se još i branio.
Upola manje dionica na bidu nego jučer. 450/250
Nemojte se ljutiti na ovo pitanje, ali gdje je nestao bid?
Ovo sam danas primjetio, jučer se još i branio.
Upola manje dionica na bidu nego jučer. 450/250
da,da….izgleda da će ipak biti izgubljen posao u crnoj gori…možda da ipak pričekate službenu potvrdu mile đukanovića prije nego počnete tući po bidu?! [lol]
7. kupnja je na 2430 kn. Ovo dosta loše izgleda, bojim se da ćemo idući tjedan opet testirati potporu na 2300 kn [undecid]