Pa promet od 5.000.000 sve govori na 2200 bu 8.000.000 na 1700 će ga svi htjeti ali ,….
[embarass]
[/quote]
neće kolega…nevjerujem da će biti prodaje ispod 2500 jer nitko nije lud da ide u minus najmanje 20%.,a ovi koji su kupovali po 2800 i svijesno idu u minus cca 5-10% oni su izašli danas i sutra i to je negdje ukupni promet od cca 8000 milja kuna,gdje će se vjerujem u Petak dionica stabilizirati i početi pomalo UP prema 2800 kn.
lp
[/quote]
Ma kolega nisam mislio da će dole već gajimo isto mišljenje dno po meni 2300-2330 i onda povrat
u zonu 2850-3050.
A da bi volio čvoknut koji komad po 2000 bi jedno 50 komada pinka čeka.
Mislim da nebu tako jako dole išlo.
[tongue]
Na burzi postoje dvije grupe ljudi, predatori i plijenovi. Mali ulagači u u laganju imaju samo 2 opcije: ili će češće bit na strani predatora, ili će bit plijen. Može se sad pričat o dokupu i tražit strategije za spas, al gubitak je gubitak. Treba to prihvatit i krenut dalje imajući na umu ovu drugu rečenicu u tekstu.
Veliki igrači su smisleno odigrali čitavu shemu i to samo zato što su mogli i što im je bilo dostupno ( daj meni sto milijuna kuna na brokerski račun pa ću ti pokazat kako se kontrolira par dionica ). Nema tu ničeg nelegalnog da se razumijemo. U načelu istu stvar rade market makeri. Stvar je jedino percepcije odnosno kako će masa malih dioničara psihološki doživjet sve promjene cijene i odreagirat na vijesti. A naravno ovdje se uključuje i intelekt ulagača da realno sagleda stvari.
Dovoljno je vodit se samo klasičnom matematikom i teorijom velikih brojeva da možeš zaradit na burzi ( npr netko je zaradio kad je ušao prije 09.02. kad su uračunate sve loše vijesti, prije nego je došla ikakva obavijest o prispjeću garancija, a onda prodao na temelju prve pozitivne vijesti, neovisno o tome jel ona istinita il ne ). No očino je presjek naših ulagača takav da ih netko iskusniji može gulit do mile volje na burzi. Nije tu kriva hanfa il vlada. Kriv je prosječni ulagač koji nije dorastao burzi i ko ne zna primjenit dobru strategiju.
Zato statistički uvijek zarađuje nekolicina ( najčešće onaj ili oni koji kontroliraju igru ) i zato se kaže da je manjina uvijek u pravu ( i najviše zarađuje; dakle zarađuje onaj koji ima najviše ). I to se opet i na ovoj dionici zorno pokazalo. Znači svaki ulagač u prvom redu ovisi o sebi i svojem znanju i reakciji, a tek onda o drugom. Posve druga stvar je ako neko barata netočnim informacijama, jer to je već predmet Hanfe. Al i ulagač treba imat znanja da procijeni šta su točne informacije a šta ne. Ma burza je zaje8ana stvar. Treba pazit gdje se stavljaju svoji novci, to je sve. A svaku vijest 3 put odvagat prije nego se donese zaključak.
Kako ih SRAM NIJE!!!
"Prema Agenciji raspoloživim informacijama i do sada utvrđenim činjenicama nije bilo kršenja odredbi Zakona o kaznenim djelima protiv tržišta kapitala", glasi odgovor Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga na upit Business.hr-a o odgovornosti čelnih ljudi IGH i Tehnike zbog dovođenja u zabludu ulagača na Zagrebačkoj burzi u vezi sa sada već propalim poslom u Crnoj Gori.
pa šta ne kužiš…ako se ne ograde od ovakve manipulacije onda bi trebali priznati krivnju a to bi značilo otkaz ili sud….nikad neznaš možda se i USKOK ovdje umješa…
Pa promet od 5.000.000 sve govori na 2200 bu 8.000.000 na 1700 će ga svi htjeti ali ,….
[embarass]
[/quote]
neće kolega…nevjerujem da će biti prodaje ispod 2500 jer nitko nije lud da ide u minus najmanje 20%.,a ovi koji su kupovali po 2800 i svijesno idu u minus cca 5-10% oni su izašli danas i sutra i to je negdje ukupni promet od cca 8000 milja kuna,gdje će se vjerujem u Petak dionica stabilizirati i početi pomalo UP prema 2800 kn.
lp
[/quote]
Iskreno i ja bi volio da je tome tako, al to tako jednostavno ne može funkcionirat.
Možeš zamislit reakciju jedne veeelike grupe investitora koji su nasamareni od glavnog čovjeka firme u čiju su dionicu uložili? Pa evo danas se vidjela reakcija šta misle o tome.
A sad šta će tek bit kad se ti isti krenu oslanjat na povjerenje jedni o druge? Da li ti osobno nakon današnjeg dana vjeruješ npr kolegi pobjedi ( i još par forumaša koji su govorili da neće danas prodavat ), da upravo nisu i oni danas prodavali i tako doprinjeli ovom padu cijene?
Da li ulagači koji su danas uletili vjeruju sada tebi kad ti kažeš da ćeš branit cijenu na 2500 ako padne još malo? Il će vidjet da nije došlo do stabilizacije cijene pa uteknu prije nego krene daljnja lavina.
Zaje8an je taj odnos povjerenja, a sve kreće od glave. A glava trula. Sjetimo se zornog primjera Economoua i DRYSa. I dandanas imao rezultate tog "krasnog" odnosa povjerenja.
Ne treba čovjek bit naivan već realan, nema ko se uspješno bavi burzom a da nije iskusio gubitak od bar 20 il 30 posto na nekoj dionici, nije to sramota. Samo cilj je imat što manje ovakvih gubitaka. A pogotovo je cilj da ne riskiraš svjesno da povećaš taj gubitak na 40-50 posto.
Crnogorska vlada je, kako je kazao resorni ministar, odlučna graditi autocestu, ali je još neizvjesno s kim i pod kojim uvjetima te kada će početi radovi.
[angry]
Sve mi ovo jako smrdi (Balkanska posla).
Da nebi sutra opet bilo e sad očemo.
Imam IGH i ne misim ga prodavat ( na 2000-2100 ću piknut još koji komad) to mi ga bude došlo kao
prošli puta na 1500 [tongue]
Ja danas nisam prodao, nadam se da će sutra vlada CG možda promijeniti odluku [pray]
Ako odluka ipak bude negativna, sutra odmah svojih 55 komada lupam po bidu i adio IGH za sva vremena [angry]
Kako ih SRAM NIJE!!!
"Prema Agenciji raspoloživim informacijama i do sada utvrđenim činjenicama nije bilo kršenja odredbi Zakona o kaznenim djelima protiv tržišta kapitala", glasi odgovor Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga na upit Business.hr-a o odgovornosti čelnih ljudi IGH i Tehnike zbog dovođenja u zabludu ulagača na Zagrebačkoj burzi u vezi sa sada već propalim poslom u Crnoj Gori.
pa šta ne kužiš…ako se ne ograde od ovakve manipulacije onda bi trebali priznati krivnju a to bi značilo otkaz ili sud….nikad neznaš možda se i USKOK ovdje umješa…
[/quote]
….kako se ono kaže …vrana vrani oči ne kopa…..ili nešto slično…ma hamfa je jedno obično g….. stvoreno reda radi da brani glumce poput ovih u filmu " .ebi me nježno" sa glavnim glumcem Radićem….
Nebi se složio svama HANFA ima smisla zašto postoji tu su se ustoličili podobni ,kumovi ,rodijaci i u svakoj sobi po njih 8 natrpanih jedno nadrugo i svakog prvog plaća stiže a neradiš ništa zakonito a ne odgovaraš nizašta i kud ćeš bolje
Nebi se složio svama HANFA ima smisla zašto postoji tu su se ustoličili podobni ,kumovi ,rodijaci i u svakoj sobi po njih 8 natrpanih jedno nadrugo i svakog prvog plaća stiže a neradiš ništa zakonito a ne odgovaraš nizašta i kud ćeš bolje
ja se slažem sa tobom u potpunosti……..
….kako se ono kaže …vrana vrani oči ne kopa.….ili nešto slično…ma hamfa je jedno obično g….. stvoreno reda radi da brani glumce poput ovih u filmu " .ebi me nježno" sa glavnim glumcem Radićem….
Kaže se : riba ribi ne grize rep,… [cool]
…a gle ovoga bisera šta se hvalio kako bi prihvatio radnike Peveca dok zaista nisu dospjeli na ulicu a onda ga nestalo……..čime misli da vlada da garanciju…punom blagajnom…zlatnim polugama iz trezora….
http://www.poslovni.hr/141347.aspx [shocked]
Audio zapis:
Pitanja novinara i odgovori ministra saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrije Lompara nakon sjednice Savjeta za izgradnju autoputeva, na kojoj su razmatrane tekuće aktivnosti i opcije u okviru razvoja projekta autoputa Bar-Boljare….