Što se tiče Hanfe, istraga je gotova i neregularnosti nije bilo, no ulagačima ostaje pravo privatne tužbe da su namjerno dovedeni u zabludu službenim priopćenjima na burzi.
Jadranka Kosor: Vlada nije mogla napraviti više za Konstruktor i IGH
http://www.vecernji.hr/vijesti/cacic-vlada-je-kriva-zbog-igh-ova-gubitka-posla-clanak-104882
Čačić: Vlada je kriva zbog IGH-ova gubitka posla
Vlada jednostavno nije znala odraditi ovaj posao iako se dokazalo da možemo biti konkurentni i ponuditi skoro trećinu nižu cijenu, rekao je Čačić.
Da se razumijemo, uopće ne podržavam način na koji je do sada vođena država i kako su se planirali i radili mnogi projekti, prema tome ukratko uopće ne podržavam rad dosadašnje vlade oko najbitnijih pitanja za ovu zemlju. Jedino podržavam što su izbacili sanadera. Al pored svega rečenog mogu slobodno reći: Čačić trabunja. Čačić sad na leševima želi prikupit jeftine političke poene, a ovom izjavom je promašio "ceo fudbal", kompletno. Kompletno ne-fer i po meni ne-normalna izjava i razmišljanje s njegove strane. Bit će da se i on natukao u glavu na onoj nesreću u Mađarskoj.
IGH nije problem vlade i Jadranke Kosor, IGH je sam sebi postao problem otkako je izgubio političko zaleđe, koje ga je debelim slojem masti i kajmaka mazalo zadnjih godina. E sad snađi se druže.
Danas je dokazano što predstavlja NADZOR i čije su agencije ?
Pa promet od 5.000.000 sve govori na 2200 bu 8.000.000 na 1700 će ga svi htjeti ali ,….
[embarass]
[/quote]
neće kolega…nevjerujem da će biti prodaje ispod 2500 jer nitko nije lud da ide u minus najmanje 20%.,a ovi koji su kupovali po 2800 i svijesno idu u minus cca 5-10% oni su izašli danas i sutra i to je negdje ukupni promet od cca 8000 milja kuna,gdje će se vjerujem u Petak dionica stabilizirati i početi pomalo UP prema 2800 kn.
lp
Ja se kolege nezabrinjavam.Igh je moćna firma i kao takva opstat će u ovoj krizi.
Jednostavno ako padne na 2200 dokupit ću još bar 50 dionica i ćekam proljeće gdje bi vjerovatno cijela burza trebala da odradi rast i svi ćemo biti zadovoljni jer najgore je prodati i biti u minusu 20-ak%.
Mislim da samo dokup dolazi u obzir ako padne ispod 2300 kn,a te priće da ide ispod 1700 su [lol]
I ja bi : ATPL PO 650,DLKV 220,ULPL 450,HT 220, itd [lol]
Neću više pisat jer nema smisla postajem i sebi dosadan [bye]
P.S. Cujemo se kad dođe na neku razumnu cijenu od 2900-3000 kn.
[bye]
Stvarno su smijesni ovi nasi tzv.BOLEK i LOLEK [lol] [lol]
Hanfa: IGH i Tehnika nisu prevarili ulagače
http://www.seebiz.eu/hr/burze/hanfa-igh-i-tehnika-nisu-prevarili-ulagace,69857.html
p.s.Ako ste nesto drugo ocekivali onda se grdno varate. [lol]
Ne da su htijeli prevarit ulagace vec bi oni i rođenu mater prevarili.
Sreca da sam izaso prije 7-8 dana.
Bolje se nemojte se žuriti sa kupnjom IGH i općenito građevinara.
Što više vremena prođe, to će oni manje vrijediti i manje će se tržiti.
Možda se stabilizira oko 2000 ovaj free fall, ali to je tek prva stanica.
Druga bi mogla biti poslije izvješća.
Nitko vam ne može garantirati da je to dno i da neće biti još niža cijena poslije, sve su to puste priče.
Prestanite maštati da će se tu namlatiti velike pare jer je to utopija, ide to još dolje bez obzira na tehničke analize.
Treba sagledati širu sliku i opće stanje hrvatskog građevinarstva u kojem će se kriza dodatno produbiti gubitkom ovog posla.
Radić je već priznao da nema posla, da je smanjio plaće, da nisu dotakli dno.
Još je tomu dodao svoje uobičajene lovačke priče o tome kako se javlja na kojekakve natječaje, ali mu je glavni cilj da sačuva radna mjesta.
Pitam se samo kolka je dobit ako je smanjio plaće, jer znam da su njemu radnici na prvome mjestu, a ne dioničari.
Prije bi oni lijepo popapali rezerve casha na računu nego da ih pošalje na ulicu.
Nekima bi mogao ostati IGH za uspomenu [bye]
Pa promet od 5.000.000 sve govori na 2200 bu 8.000.000 na 1700 će ga svi htjeti ali ,….
[embarass]
[/quote]
neće kolega…nevjerujem da će biti prodaje ispod 2500 jer nitko nije lud da ide u minus najmanje 20%.,a ovi koji su kupovali po 2800 i svijesno idu u minus cca 5-10% oni su izašli danas i sutra i to je negdje ukupni promet od cca 8000 milja kuna,gdje će se vjerujem u Petak dionica stabilizirati i početi pomalo UP prema 2800 kn.
lp
[/quote]
A na osnovu kojeg razloga, na osnovu CG dionica je i narasla ,a sada mislim da ipak bi bilo reano da pada jer mislim da ju neće moći obraniti ni fondovi a ovih 2800, kolega sjetite se prijašnjih postova
meni jedna stvar nije jasna, kako je moguće da su SVI u gubitku sa ovom dionicom -to je matematički nemoguće -novac je negdje morao otići??? i zašto lijepo svi vi koji smo u gubitku sutra ponovno ne krenemo kupovat dionice -em će im narast cijena -em ćemo odmah automatski bit u dobitku? ajmo drugovi barem do 2800 nazad, nećemo valjda dozvolit da nas jedan ht šiša za manje od 10:1