IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

žao mi je dioničara IGH i Tehnike, ali realno se zapitajte: zar je itko normalan uopće pomislio da bi neka hrvatska firma mogla bilo što dobiti na nekom stranom natječaju, pogotovo ako je konkurent grčko-izraelski konzorcij? odrastite. veliki poslovi u svijetu, a ovo je bio velik posao, dijele se među jakim igračima na malo drugačiji način nego su naš jure i filip zamislili. to tako ne ide i to moramo shvatiti. S jedne strane imamo juru radića i filipca, a s druge strane grke (koji su vrlo utjecajni u poslovnom svijetu ali i u politici) i izraelce (trebam li napominjati njihov utjecaj u financijama i politici). prema tome, jednadžba tek sada štima jer čika sam ne zna drugačije nego ovako.

...povijest se ponavlja...

Kako ih SRAM NIJE!!!

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Hanfa-IGH-i-Tehnika-nisu-varali-ulagace?homesrclink=carousel

"Prema Agenciji raspoloživim informacijama i do sada utvrđenim činjenicama nije bilo kršenja odredbi Zakona o kaznenim djelima protiv tržišta kapitala", glasi odgovor Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga na upit Business.hr-a o odgovornosti čelnih ljudi IGH i Tehnike zbog dovođenja u zabludu ulagača na Zagrebačkoj burzi u vezi sa sada već propalim poslom u Crnoj Gori.

Za gubitak na IGH je ovih dana kriva jedino pohlepa za brzom zaradom i ništa drugo. Trebali ste slušat glas razuma na vrijeme. I još sam prošli tjedan dao besplatnu tehničku analizu za igh, jer sam jednostavno osjetio potrebu, iako nemam i ne planiram imat igh, a ljudi me popljuju. No dobro, radi se o njihovom novcu a ne mom. Ja bar imam pravo nakon svega reći : rekao sam vam.

Uvijek upozoravam ljude da ne ulijeću u rizik ako nisu spremni izgubit isto onoliko koliko su spremni dobit. Al ima ovdje još uvijek onih koji očito nemaju blage veze šta znači riječ rizik. I sad zapomažu i prozivaju vladu i hanfu. S nekim stvarima se ne isplati kockat, kako kaže kolega delux. Ipak su u igri stvarni novci.

Inače, džabe nekih suludih nada o skorašnjem oporavku cijene, kako sam vidio da se neki nadaju, nakon ovog već do kraja tjedna možemo očekivat još pada. Iskreno ne vidim šta može spasit daljnji pad cijene. Onaj ko je mislio danas izlazit je to mogao napravit elegantno s relativno malim gubitkom ( da sam ja na njihovom mjestu konkretno, postavio bi se na prodaji na 2690 ). A ovako, za onog koji nije izašao, agonija se samo nastavlja, već sutra i prekosutra dolaze na red za pranje današnji lešinari koji su pokušavali ugrabit dionice "jeftino". Bit će još solidnih minusa. Al to je i očekivano. Ciljana cijena do stabilizacije je ipak iznad 2000, a ne ispod kako se neki nadaju.

No gubitkom ovog posla kao i lošom perspektivom za cijeli sektor, uopće ne očekujem ovdje više dramatične rastove u dogledno vrijeme. Ovo je ipak u svakom pogledu fijasko. A isto to će potvrdit naredna financijska izviješća. Ne znam šta još čarobnjak radić ima u rukavu, možda svojim umijećem i iskamči još kakav projekt, al sumnjam da mu je ostalo više aseva. Sve u svemu, dionica je sad službeno postala superrizična za imat u portfelju i na njoj će se moći snalazit i zarađivat samo vrlo dobri tehničari.

never surrender

Sad sam tek vidio da je Đukanović osobno predsjedao jučerašnjim Savjetom za ceste CG koji je Vladi CG, na čelu koje je opet Đukanović, predložio reaskid ugovora s hrvatskim konzorcijem. Ovo je ipak gotova stvar jer Đukanović neće glasati protiv sebe i ljudi bi trebali shvatiti da su naši definitivno otpali, što će sutra biti potvrđeno.

Sutra zato očekujte još -15% pada i nove minus blokade kad zadnji optimisti koji vjeruju u spas konzorcija čuju crnu vijest i počnu napuštati IGH brod koji tone i tone [bye]

Sutra na otvaranju će opet biti rupa na kupnji sa 150-200 komada i enormnim količinama na prodaji od preko 3000 komada [bye]

A on je isto licemjeran, Kosoricu uvjeravao da ce sve napraviti da nas konzorcij dobije posao a u biti…
[/quote]
Zašto licimjeran da je Žderić donio lovu a ne prazna obečanja i Vi i ja dans bi bili u debelom plusu ovako moramo zbrajat minus,zato bi trebalo pdnjeti tužbu
[/quote]
Ma kolege moje htjeli smo brzu zaradu od najamnje 30% i to nas je koštalo…neke više,neke manje i to treba prihvatiti i ići dalje u nove pobjede [thumbsup]
….a ostalim kolegama treba reći da im nije lako al da će vjerujem IGH doći na razinu od 3000 kn vrlo brzo i da se DRŽE [thumbsup]

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

http://www.vecernji.hr/vijesti/cacic-vlada-je-kriva-zbog-igh-ova-gubitka-posla-clanak-104882

Čačić: Vlada je kriva zbog IGH-ova gubitka posla

Vlada jednostavno nije znala odraditi ovaj posao iako se dokazalo da možemo biti konkurentni i ponuditi skoro trećinu nižu cijenu, rekao je Čačić.

Evo i napokon jedan graf. Ne uzdajte se u njega, ali sami razlučite mogućnosti koje su pred nama !!

Vrlo lijepo učinjeno gospon Mrgud. Postoji još jedan prikaz iz druge perspektive al posve je pogođena bit! Uz napomenu da ne očekujem bajne odbijance.

never surrender

Crnogorska vlada je, kako je kazao resorni ministar, odlučna graditi autocestu, ali je još neizvjesno s kim i pod kojim uvjetima te kada će početi radovi.
[angry]
Sve mi ovo jako smrdi (Balkanska posla).
Da nebi sutra opet bilo e sad očemo.
Imam IGH i ne misim ga prodavat ( na 2000-2100 ću piknut još koji komad) to mi ga bude došlo kao
prošli puta na 1500 [tongue]

koliko generala poslje bitke ovdje [rolleyes]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Sad sam tek vidio da je Đukanović osobno predsjedao jučerašnjim Savjetom za ceste CG koji je Vladi CG, na čelu koje je opet Đukanović, predložio reaskid ugovora s hrvatskim konzorcijem. Ovo je ipak gotova stvar jer Đukanović neće glasati protiv sebe i ljudi bi trebali shvatiti da su naši definitivno otpali, što će sutra biti potvrđeno.

Sutra zato očekujte još -15% pada i nove minus blokade kad zadnji optimisti koji vjeruju u spas konzorcija čuju crnu vijest i počnu napuštati IGH brod koji tone i tone [bye]

Sutra na otvaranju će opet biti rupa na kupnji sa 150-200 komada i enormnim količinama na prodaji od preko 3000 komada [bye]

A on je isto licemjeran, Kosoricu uvjeravao da ce sve napraviti da nas konzorcij dobije posao a u biti…
[/quote]
Zašto licimjeran da je Žderić donio lovu a ne prazna obečanja i Vi i ja dans bi bili u debelom plusu ovako moramo zbrajat minus,zato bi trebalo pdnjeti tužbu
[/quote]
Ma kolege moje htjeli smo brzu zaradu od najamnje 30% i to nas je koštalo…neke više,neke manje i to treba prihvatiti i ići dalje u nove pobjede [thumbsup]
….a ostalim kolegama treba reći da im nije lako al da će vjerujem IGH doći na razinu od 3000 kn vrlo brzo i da se DRŽE [thumbsup]
[/quote]
Pa promet od 5.000.000 sve govori na 2200 bu 8.000.000 na 1700 će ga svi htjeti ali ,….
[embarass]

sramota od hanfe

Što se tiče Hanfe, istraga je gotova i neregularnosti nije bilo, no ulagačima ostaje pravo privatne tužbe da su namjerno dovedeni u zabludu službenim priopćenjima na burzi.

http://seebiz.eu/hr/burze/hanfa-igh-i-tehnika-nisu-prevarili-ulagace,69857.html

Za gubitak na IGH je ovih dana kriva jedino pohlepa za brzom zaradom i ništa drugo. Trebali ste slušat glas razuma na vrijeme. I još sam prošli tjedan dao besplatnu tehničku analizu za igh, jer sam jednostavno osjetio potrebu, iako nemam i ne planiram imat igh, a ljudi me popljuju. No dobro, radi se o njihovom novcu a ne mom. Ja bar imam pravo nakon svega reći : rekao sam vam.

Uvijek upozoravam ljude da ne ulijeću u rizik ako nisu spremni izgubit isto onoliko koliko su spremni dobit. Al ima ovdje još uvijek onih koji očito nemaju blage veze šta znači riječ rizik. I sad zapomažu i prozivaju vladu i hanfu. S nekim stvarima se ne isplati kockat, kako kaže kolega delux. Ipak su u igri stvarni novci.

Inače, džabe nekih suludih nada o skorašnjem oporavku cijene, kako sam vidio da se neki nadaju, nakon ovog već do kraja tjedna možemo očekivat još pada. Iskreno ne vidim šta može spasit daljnji pad cijene. Onaj ko je mislio danas izlazit je to mogao napravit elegantno s relativno malim gubitkom ( da sam ja na njihovom mjestu konkretno, postavio bi se na prodaji na 2690 ). A ovako, za onog koji nije izašao, agonija se samo nastavlja, već sutra i prekosutra dolaze na red za pranje današnji lešinari koji su pokušavali ugrabit dionice "jeftino". Bit će još solidnih minusa. Al to je i očekivano. Ciljana cijena do stabilizacije je ipak iznad 2000, a ne ispod kako se neki nadaju.

No gubitkom ovog posla kao i lošom perspektivom za cijeli sektor, uopće ne očekujem ovdje više dramatične rastove u dogledno vrijeme. Ovo je ipak u svakom pogledu fijasko. A isto to će potvrdit naredna financijska izviješća. Ne znam šta još čarobnjak radić ima u rukavu, možda svojim umijećem i iskamči još kakav projekt, al sumnjam da mu je ostalo više aseva. Sve u svemu, dionica je sad službeno postala superrizična za imat u portfelju i na njoj će se moći snalazit i zarađivat samo vrlo dobri tehničari.

Kolega dobar post…svak cast [thumbsup]

Mislio sam će će cijena ići na 2200 al kad vidim danas naloge na prodaju i kupnji vidim da je odbijanac 2600.Vrlo brzo će se vratiti na 2800,pa ćak možda u Ponedjeljak/Utorak.
Ekipa je danas izašla cca 5 milja i izaće sutra cca 3 milje na cijeni od 2510-2650 i to je to,a mi ostali nećemo prodavati ispod 2800.Mislim da će dignuti na razinu od 2800 da bi izašao drugi krug.
Ovaj fijasko će se zaboraviti i krenut će burza svojim tokom,a svi ovi što misle da ide ispod 2000 su u krivu.

P.S. To je moje mišljenje osim ako sutra vlada neodbije prijedlog skupštine što je i to moguće .

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

Ovo je svaki dan sve luđe i luđe [lol]

Pročitajte ovo dva/tri puta:

Nakon što su hrvatski građevinari “Konstruktor-inženjering”, IGH i “Tehnika” službeno priznali da nisu dobili bankovna jamstva od 814 milijuna eura za autocestu Bar-Boljari u Crnoj Gori,
ZANĆI PREMA INFO IMAJU POLA OD 400 MILJA EUR,A NE DA IMA FALI 124 MILJE KAKAO SE NAGAĐALO.

Vrlo izvjesna odluka o raskidanju ugovora s hrvatskim konzorcijem očekuje se u utorak 2.ožujka
Međutim, više nam je izvora u Podgorici potvrdilo da ni crnogorska vlada nije osigurala bankovna jamstva za autocecestu.

Neznam što vi mislite na ovo al meni ne miriše na dobro…svaki dan sve crnje vjesti.

Jednostavno ko pasulj. Naš konzorcij ispada iz igre,grci ispadaju iz igre jer crnogorci nemaju svoj dio love i posao dobiva treće plasirani koji je ugovorio samo prvu etapu autoputa koji košta puuuunooo manje i crnogorci sudjeluju s puunooo manjom lovom. Zar je to tako teško shvatiti [cool]
[/quote]

Pola od napisanog se već ostvarilo a pola će uskoro.Kupite si knjigu "Tihi ekonomski ubojice" [proud]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

New Report

Close