Kosor: Žao mi je, ali Vlada je za Konstruktor učinila sve što je mogla
Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas da joj je žao što je konzorcij Konstruktor izgubio posao izgradnje autoceste u Crnoj Gori, ali da je vlada u tom slučaju napravila sve što je mogla.
"Kao što znate, mi državna jamstva u onom klasičnom smislu nismo mogli dati. Na političkoj razini smo učinili ono što smo mogli. Žao mi je da tog posla nema, ali vladine odgovornosti u tom smislu nema niti jednog miligrama, niti jednog milimetra", rekla je Kosor nakon sastanka s čelnicima HSS-a u središnjici HDZ-a.
(…..)
Izvor: http://www.poslovni.hr/141304.aspx
ako je netko jos gajio nadu da se nesto moze preokrenuti sad je jasno da od toga nece biti nista [bye]
trebalo je rezati gubitke dok je bilo na 27XX, sad ce ovo skliznuti jos dolje
Dobro da više nema lupanja po asku na 2700, to je zbilja bilo bizarno i siguran sam da onaj tko je to radio nije kupovao svojim novcima.
Danas u jutro je bila jako dobra prilika za prodati, evo i pobjeda je konačno prebjegao u dalekovod [lol]
popustila brana na 2600 [bye] sljedeci target ?
ništa da bi trebalo biti iznenađenje -pitanje je bilo samo vremena-skužila ekipa da se zaletila-???
već sam jučer napisao poruku da IGH- ide na 1500-2000 kn
a THNK- 1000-1200 ali je post završio na -BEZ CENZURE
kolege ovo je bliska budućnost koju treba uzeti u obzir i čekati-bolje je sa povoljnom kupnjom ostvariti maksimalnu zarade -nego čekati obećanja i uzlete cijena do nekih želja.
Josipović: Posao stoljeća propao jer nije bio dobro pripremljen
RASKID KONCESIJSKOG UGOVORA
ništa da bi trebalo biti iznenađenje -pitanje je bilo samo vremena-skužila ekipa da se zaletila-???
već sam jučer napisao poruku da IGH- ide na 1500-2000 kn
a THNK- 1000-1200 ali je post završio na -BEZ CENZURE
vidjet ćeš nakon objave FI 2009
kolege ovo je bliska budućnost koju treba uzeti u obzir i čekati-bolje je sa povoljnom kupnjom ostvariti maksimalnu zarade -nego čekati obećanja i uzlete cijena do nekih želja.
[/quote]
….nekad je igh bio preko 10.000 pa pao ispod 3000 a nije bilo posla stoljeca itd.
a danas je pao za 500 kuna i zemlja se dalje vrti.
ja mislim da je danas bilo najgore,sutra ce biti manji pritisak a prekosutra je stvar zaboravljena.
ljudi ce ponovo viditi da je dionica jeftina za ulazak i to automatski digne cijenu.
u povjerenju:koliko puta je u hrvatskoj jedno vijece donilo odluku a vlada conta toga?
….ima li tko pojma kada je sjednica vlade sutar u cg?
Samo onako malo druka, ali nažalost realnog druka.
Recimo da IGH izgubi posao (pa neće valjda država 10% novaca dati za IGH), da se ingri blokira račun i da usa nastavi sa korekcijom..
da li i onda igh neće na 700???
Dobio ili izgubio posao IGH ide iznad 3000 kn, gubitak je uračunat u cijenu. Neizvjesnost drži cijenu ispod 3000 kn, ali već na razinama 2700 kn postoji jak interes kupaca, ukoliko izgubi posao dno će biti 2600 kn.
[/quote]
Pobjedica jel se sijećaš ove naše rasprave još iz siječnja.
Vidiš šta je znanje, kako sam u skoro kunu skinuo cijenu koja će biti u slučaju gubitka posla. A ja i tehnička kao seljak i kompjuter.
I vidiš šta ti je život nakon onih naših prepirki ti zaglavio u IGH a moj porfelj danas u plusu.
Evo i napokon jedan graf. Ne uzdajte se u njega, ali sami razlučite mogućnosti koje su pred nama !!
Sad sam tek vidio da je Đukanović osobno predsjedao jučerašnjim Savjetom za ceste CG koji je Vladi CG, na čelu koje je opet Đukanović, predložio reaskid ugovora s hrvatskim konzorcijem. Ovo je ipak gotova stvar jer Đukanović neće glasati protiv sebe i ljudi bi trebali shvatiti da su naši definitivno otpali, što će sutra biti potvrđeno.
Sutra zato očekujte još -15% pada i nove minus blokade kad zadnji optimisti koji vjeruju u spas konzorcija čuju crnu vijest i počnu napuštati IGH brod koji tone i tone [bye]
Sutra na otvaranju će opet biti rupa na kupnji sa 150-200 komada i enormnim količinama na prodaji od preko 3000 komada [bye]
A on je isto licemjeran, Kosoricu uvjeravao da ce sve napraviti da nas konzorcij dobije posao a u biti…
[/quote]
Zašto licimjeran da je Žderić donio lovu a ne prazna obečanja i Vi i ja dans bi bili u debelom plusu ovako moramo zbrajat minus,zato bi trebalo pdnjeti tužbu
Ekskluzivno: Završena istraga HANFE, IGH i Tehnika nisu prevarili ulagače
Molim Vas pročitajte ovaj članak…oni nisu normalni [lol]
A što je to dostavijo IGH na ZSE već ovo 09.02.2010
" dostavio je pisana jamstava koja zadovoljavaju uvjete tendera vlade CG"
I kako dionićari nisu bili izmanipulirani.
Nemogu reće za sebe jer sam ušao z zadnji ćas al mogu reći za one kolege koje su ulazili na 2800
P.S. Iako to više nije bitno al nevjerujem više ni ZSE….ovdje je bilo suđeno da popušimo [cry]