IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

razgovarao sam pred skoro godinu dana s direktorom tvrtke koja je trebala biti član konzorcija… rekao je da ne bi išao u taj posao po toj cijeni ni u ludilu…

šteta je što se neće raditi, ali očito je cijena bila preniska…

U ovoj dionici su mnogi pojeli prasinu u zraku ali ne zato jer su ovi izgubili posao vec zato je je Jure Radic LAGAO!! A to samo u ovoj odvratnoj drzavi moze proci! Lagao je o garancijama jos 09.02. i to u priopcenju za zse i banda je navukla ljude da gube novac! Mene ne zanima sta piskara Index i ini "mediji" ali gadljivo je da je taj "gospodin" lagao i sve to prolazi bez ikakvih sankcija a naravno da "medvjedi" pojedu male ribe. Bljak!

Nakon propalog "posla stoljeća" i uz ovakav pad bdp-a i nezaposlenost, ako Jaca i ekipa uopće žele spasit "građevinu u Hrvata", a i samo hrvatsko gospodarstvo, umjesto moljakanja po crnoj gori neka se konačno baci na pravi, isplativi posao u vlastitoj zemlji.

Neka baci građevince na gradnju i obnovu željeznice i neka iskoristi pretpristupne fondove i strane investitore ( npr Kineze koji imaju i iskustva i znanja ). To je jedini logični i najpametniji potez što se uopće sad da napravit. Jednim potezom "ubit" dvije muhe. Sam IGH ima već nekog iskustva s takvim projektima.

Mislim ili to, ili će neka veća građevinska firma ( a s njom i puno malih ) u ćorsokak, a naše gospodarstvo u dubok ponor.

Mislim da je vjerojatnija opcija da seljaci i brodograditelji sruše vladu nego da se podigne koja stotina milijuna eura za novi hrvatski posao stoljeća ili za hrvatski san oko pelješkog mosta.
Država puca po šavovima, državna poduzeća koja investiraju u građevinarstvo su na rubu bankrota od zaduženosti. Bolje ne prizivati vraga kolega Pero, bolje ne ako živite u Hrvatskoj.
Neka se Radić i kompanjoni snalaze na globaliziranom međunarodnom tržištu kako znaju [bye]
Inače, mene posebno hvata gorčina kad razmišljam o tome da je IGH-ova tvrtka kćer GP Dubrovnik otišla u stečaj…možda ih je mogao spasiti posao stoljeća, da se Radić i Žderić nisu kockali sa američkim fondovima…

evo zašto su se crnogorci naglo odlučili za grke [lol]

U Grčkoj u 2009. plaćeno 790 milijuna eura mita

Mito koje se u Grčkoj davalo u okviru korupcije dosegnulo je u 2009. gotovo 790 milijuna eura ili 50 milijuna više nego u 2008., po istraživanju grčkog odsjeka nevladine organizacije Transparency Internationala.

"Naša financijska kriza dobrim dijelom je posljedica korupcije", rekao je danas predsjednik Transparencyja za Grčku Kostas Bakuris, prikazujući istraživanje provedeno na domaćem terenu na reprezentativnu uzorku od 6122 ispitanika. U 2009. šestotinjak tisuća ljudi bilo je pogođeno fenomenom korupcije u javnom sektoru i 360.000 u privatnom, u stanovništvu u kojemu je 8,9 milijuna ljudi starije od 18 godina.

U javnom sektoru najpogođenije su bolnice (33,5 posto), urbanističke službe (15,9 posto) i porezne službe (15,7 posto). U privatnom su to bolnice (15,9 posto), banke (10,8 posto) i odvjetnici (9 posto). Prosječni iznos mita je 1.355 eura za javni sektor i 1.671 za privatni, dodaje se u studiji koju je provela tvrtka Public issue.

Direktor tvrtke Jannis Mavris ističe da je korupcija u Grčkoj "ozbiljan problem, dubokih korijena". On je u privatnom sektoru uglavnom povezan s "trenutačnim gospodarskim i političkim prilikama", dodaje. Grčka je s 3,8 bodova od ukupno 10 na 71. mjestu među 180 zemalja koje su se našle na Transparencyjevoj godišnjoj listi percepcije korupcije.

(Hina/pd)

moje pisanje nije investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

ovdje se pokazala neiskusnost velike većine kolega i novih pridošlica koji su se prijavili prije mijesec dana-nadam se da nećete platiti ceh svoje nesmotrenosti i mislima da svi oni koji ne dijele vaše mišljenje nisu konta vas- već vas upozoravaju da letiti kao guske u maglu.
A trenutna situacija to i dokazuje-stoga oprez kolege- ne jurišajte na topovnjače -nema smisla.

ja mislim da će sutra neki čak past u nesvjest par minuta pred otvaranje burze zato ovim putem apeliram domove zdravlja da budu na stand by-u jer postoji velika mogućnost da dioničari igha navale na iste

[lol] sutra u 09.00 popit cu konski apaurin u 09.55 sjest cu za kompac i biti smiren"no sikiriki" i osjecat cu se kao ekipa na titanicu koja nije našla mjesto u rezervnom camcu [cry]

dan poslje sutra

ja mislim da će sutra neki čak past u nesvjest par minuta pred otvaranje burze zato ovim putem apeliram domove zdravlja da budu na stand by-u jer postoji velika mogućnost da dioničari igha navale na iste

[lol] sutra u 09.00 popit cu konski apaurin u 09.55 sjest cu za kompac i biti smiren"no sikiriki" i osjecat cu se kao ekipa na titanicu koja nije našla mjesto u rezervnom camcu [cry]

koliko imate toga kolega-zašto niste danas izletili van iz pozicije oko 15.30 kada su veliki nalozi udarali po bidu…

[/quote]

U Grčkoj u 2009. plaćeno 790 milijuna eura mita

Mito koje se u Grčkoj davalo u okviru korupcije dosegnulo je u 2009. gotovo 790 milijuna eura ili 50 milijuna više nego u 2008., po istraživanju grčkog odsjeka nevladine organizacije Transparency Internationala.

http://www.poslovni.hr/141270.aspx

Biti će u Crnoj Gori puno afera ako odbiju Hrvatsku ponudu, pogledajte kod nas afere, a kako će tek biti u Crnoj Gori jer ipak je ponuda 1,2 milijarde Eura veća od Hrvatske ponude…….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

@ Lacoste
Znamo li tko je danas prodavao ? I još 6 puta u valovima napucavajući dionice putem info. iz medija.
Tko to mjesecima ima insajd dal Đuka, Ante, Franjo, Ivan, Jure, Pero … ili Goga, Ana, Sanja, Vanja,
Ivana, Jožica preko skrbničkih ??

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

zato sto sam pohlepan kao i 99% na ovom forumu

dan poslje sutra

Neznam zašto mislite da će sutra biti krah?
Svi ćete moći izaći na cijeni od 3000 kn.
Itekako će biti potpore na 3000.

Pozz do 09.59 h

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

@Prinos

nema potrebe znati takve stvari- uopće me ne zanimaju- nisam bio u dionicama IGH-a niti mislim kupiti ijednu dionicu građevinara do obijave FI-2009 .

netreba gledati tko je danas prodavao-već treba gledati koliko je tih dinica prodano u zadnjih mijesec ili dva po višim cijenama -počevši od 4000 kn pa na dalje prema 2700kn-mislim da većina sudionika nije prepoznala ova događanja- ili je jednostavno zanemarila ovaj signal -koji je bio upozorenje da se ne sprema dobar završetak.

stoga kolega- budućnost cijene nije blistava -do kuda mislim da će biti 25-30% jeftinija u idućem razdoblju-ne zbog toga što ne vrijedi -već zbog nedorečenosti situacije koja se događala i razočaranosti dioničara koji su vjerovali u pozitivan rasplet ovo projekta-

New Report

Close