IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pitam se di je nestao Over25 koji je opet uletio u IGH (komentar) ali i Neimar i HTV1 koji su sugerirali na prodaju !!!!?

na 4300 sve prodajem...

Uf,malo mi je muka doslo na trenutak.
Ali opet,ja nisam takav da mi se tresu ruke cim cujem losu vijest.Kako god bilo ,ne prodajem s minusom.Zalim one koji ce se sutra gurati na prodaji.

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

Dakle, finito. Nema posla, mnoge dionice su mnogima otisle u vjetar a ocito su ipak pametni ovdje profitirali jer su prodavali. Odavno je poznata stvar da dobra vijest plasirana svima je smrt za malog investitora. Ovo je mafijaska drzava i sramota je zivjeti u njoj!!!

ODE "POSAO STOLJEĆA"
Sramota Žderića i Radića: Pijano klađenje na "američki fond"

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/sramota-zderica-i-radica-pijano-kladenje-na-americki-fond,69762.html

Neznam sta reci za ovu drzavu u kojoj se svjesno dozvoljava pljacka malog covjeka na burzi! Sram neka bude Juru Radica i onog drugog guzicara koji vise nisu sposobni za nista ALI JESU SPOSOBNI DAVATI LAZNE IZJAVE ZA ZSE i unistavati dionicare!!!!
Ovo nije drzava ovo je zalost!!!!!!!!!

"Insajderske informacije kažu da je jučer i premijerka Kosor Radića i Žderića odlučila pustiti "niz vodu". Kad se vidjelo na koju kartu njih dvojica igraju, bilo je jasno da su osuđeni na propast. Umjesto posla stoljeća, "fijasko stoljeća", domaći će se građevinski sektor nakon ovakvog raspleta teško oporavljati."

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/sramota-zderica-i-radica-pijano-kladenje-na-americki-fond,69762.html

a šta mislite da je lud onaj ko je stavio 100 komada na prodaju,definitivno nije ,znam da je lako sada prviti se pametan jer sam i sam mislio kupiti 20-tak komada po 2800 ali sam ipak srećom ostao u atpl

hm,hm -vidim da su mnogi ostali bez cipela- no ruku na srce drugačije nije moglo ni biti- uz ovoliko deplasiranih informacija -izgleda da su se glavni igrači iskrcali-to je bilo razvidno i iz trgovanja u zadnjih mijesec dana.
no što je -je,situacija nije blistava i slijedi dugoročnije klizanje cijene prema 1500-2000 kn.

ne želim da ovo ispadne drukanje na pad- već sam odavno bio napisao da po meni od ovog posla neće biti ništa i da će konačna slika IGH-a i drugih građevinara biti nakon FI-2009 – i da prije ne ulazim u pozicije…što se na žalost i ostvarilo-na štetu većine koja je vjerovala u san o GARANCIJAMA.
no netreba očajavati biti će još prilika-želim svima sreću u što većem iznosu cijene i zarade-a onima koji neuspiju -ne očajavajte-ipak moramo priznati da je bilo nerealno očekivati sređivanje garancija u nekoliko tijedana ili dana…

Ponovit ću ono što sam napisao i prije par dana: za naš konzorcij je bolje da posao nisu dobili

Zaboravlja se da svaki posao osim prihoda nosi i rashoda a u ovom slučaju bi ovi drugi lako mogli biti veći. Da se stvarno radilo o poslu stoljeća banke bi uletile i rukama i nogama unutra.

T cijelo vrijeme razmišljam …
Za Hrvatsku građevinu i državu bi bilo extra dobro da se dobio posao (ljudi rade , doprinosi se plaćaju)
ali za same članice konzorcija.
Prvo i najvažnije – neće im Cg toleritrat probijanja troškova na što ih je
RH (krava muzara) navikla…toga nema nigdje (vozi Miško i piši (dopiši) kume )
Bojim se da su naši građevinari ‘razmaženi’ – nenaviknuti na rezanja troškova i ovaj posao nije za njih… pa i nije bez veze druga ponuda toliko skuplja …
Dampinškom cijenom grlom u jagode bi bilo ….

Žao mi je ako ne dobijemo posao , to će produbit depresiju u RH koje nam ne manjka i ponovo gurnut ZG burzu u negativu ….Portali već bruje ‘fijasko stoljeća’ – pa i nije baš kraj svijeta – izgubljen je posao upitne dobiti , koji je uz to trebalo i financirat sa nepovoljnim kamatama ….

Toliko …Danas 4 milje prometa ….
Sretno svima unutra ..

smanjuje se minus.......

Brz je ! Evo najavljuje nanjoviji "posao stoljeća"

Autor/izvor: Marina Šunjerga – marina.sunjerga@seebiz.eu
PRIŠTINA – Direktor Instituta IGH Jure Radić sastao se u Prištini s Fatmirom Limajom, ministrom Telekomunikacija i transporta Republike Kosovo, stoji u priopćenju tvrtke.
Radić i Limaj razgovarali su o sudjelovanju IGH u izgradnji autocestovne i cestovne mreže na Kosovu koje je i za hrvatski građevinski sektor zanimljivo tržište. Dokaz da postoji obostrani interes za budućom suradnjom je i njihov današnji razgovor u Prištini, navodi se u službenom priopćenju.

Prije upotrebe pažljivo pročitati upute … [tongue]

Da……u pravu si……u uputama lijepo objašnjavaju kako od arhitekta postati prodavač magle. Senzacionalno [shocked]

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Ne znam čemu panika, evo ja sam neki dan ušao na 3250 i nije mi žao jer znam da ću u datom trenutku negdje u narednih par godina, prodati tu istu dioncu po duplo višoj cijeni, a tolku mi kamatu nijedna banka neće dati. Dapače, tada će se i pokazati da bi ovaj deal s Crnogorcima bio loš. Nemam baš vremena, a ni želje svaki dan strepiti pred računalom, pa ni ne brinem. Samo, brine me taj Radić, on se svugdje gura s nekakvim niskim cijenicama kad se radi o zaradi, a previsokim cijenama kad on mora iskeširati, dosad ga je sreća pratila, pa su se ti poslovi izjalovili, al ako tako nastavi, jednom će i sklopit takav nepovoljan posao pa će završiti kao naša brodogradilišta, a svi znamo kakve su oni ugovore sklapali. Dakle, najbolje bi bilo nogirati Juru, to bi bio potez stoljeća, puno isplativiji od bilo kakve autoceste. Ha, sad sam se sjetio i ponude Alpine Bau za dovršetak Maksimirskog stadiona, na koju je Jure uložio žalbu i rekao da on to može puno jeftinije. Izgleda da je cijeli svijet prepohlepan i da nema pojma o biznisu, jedino naš Jure nudi fer cijenu. Ah Jure, tko te ne zna skupo bi te platio.

ekipo, sutra će sve bit OK, samo nemojte brinut previše… možda bu malo grdo u startu al jbg takva je igra. kak ste se navikli da je s 11k pao na 3k tak ćete se opet naviknut na cijenu između 1-2k. ulaganje je dugoročni proces bar 3-5 godina i to svi zaboravljaju [thumbsup]

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Vrlo je jednostavno – ne želite li da dionica padne nemojte prodavati.. [tongue]

New Report

Close