…ŠTO JE ISTINA???…
OVO:Polazeći od toga, Savjet predlaže Vladi da raskine Ugovor sa hrvatskim konzorcijumom i da grčko – izraelski konzorcijum proglasi prvorangiranim, uz rok od 4 sedmice za okončanje pregovora sa njim…
ILI
OVO:Posrijedi je ugovor sa američkom finansijskom institucijom čiju valjanost bi trebalo da procijene članovi Savjeta, od čega zavisi da li će hrvatski konzorcijum dobiti posao na izgradnji crnogorskog auto-puta, …
…Da li su investitori namjerno obmanjeni ili ipak još nije sve izgubljeno dok ne odluči Vlada CG???
…Da li će navedena jamstva biti istinita ili lažna??? Da li će pobuditi još jednu lažnu nadu i dizanje cijene ili će biti spas u zadnji čas???
…Ovo su zaista igre na Hrvatski način…
PS:Zaista nisam vjerovao,a nekako još uvijek ne vjerujem da je RH propustila tako veliku priliku…
…pisao sam da nemam IGH, no žao mi je ako je moje pozitivno pisanje nekoga naveo na kupnju tko će prodati sa gubitkom… JA IPAK JOŠ NE VJERUJEM DA JE OVOJ PRIČI KRAJ…
Brz je ! Evo najavljuje nanjoviji "posao stoljeća"
Autor/izvor: Marina Šunjerga – marina.sunjerga@seebiz.eu
PRIŠTINA – Direktor Instituta IGH Jure Radić sastao se u Prištini s Fatmirom Limajom, ministrom Telekomunikacija i transporta Republike Kosovo, stoji u priopćenju tvrtke.
Radić i Limaj razgovarali su o sudjelovanju IGH u izgradnji autocestovne i cestovne mreže na Kosovu koje je i za hrvatski građevinski sektor zanimljivo tržište. Dokaz da postoji obostrani interes za budućom suradnjom je i njihov današnji razgovor u Prištini, navodi se u službenom priopćenju.
Prije upotrebe pažljivo pročitati upute … [tongue]
Ponovit ću ono što sam napisao i prije par dana: za naš konzorcij je bolje da posao nisu dobili
Zaboravlja se da svaki posao osim prihoda nosi i rashoda a u ovom slučaju bi ovi drugi lako mogli biti veći. Da se stvarno radilo o poslu stoljeća banke bi uletile i rukama i nogama unutra.
Bio bi red da se neki ovdje ispričaju. (čitaj: i oni koji su ocijenjeni od strane moderatora kao najboljih 20%).
Nekoliko savjeta koji su meni pomogli:
Kao što kaže "Zirški aksiom":
Ljudsko ponašanje se ne može predvidjeti. Ne vjeruj nikome tko misli da zna budućnost, ma kako maglovito izgledala.
Čuvaj se povjesnih klopki.
Zanemari mišljenje većine jer je vjerojatno krivo
A za sutra: "Kada brod počne tonuti, ne moli. Skači."
Prva tri ste propustili…….toliko od mene, a Juru u zatvor tamo je trebao biti od 1995.
Ponovit ću ono što sam napisao i prije par dana: za naš konzorcij je bolje da posao nisu dobili
Zaboravlja se da svaki posao osim prihoda nosi i rashoda a u ovom slučaju bi ovi drugi lako mogli biti veći. Da se stvarno radilo o poslu stoljeća banke bi uletile i rukama i nogama unutra.
Konačno da netko napiše jednu pametnu.
"Od hrvatskog konzorcija dobili smo dva seta dokumenata s izraženom željom financijskih institucija da sudjeluju u financiranju ovoga posla, ali se pokazalo da ni jedan ni drugi nisu kompletni, i iziskivali su nastavak pregovora između tih institucija i konzorcija, što nismo mogli prihvatiti", objasnio je Lompar.
hihi znači ipak su danas poslane garancije, ali radi ljenosti Lompara i ekipe, crnogorci će taj isti autoput platiti 1.1$ mlrd više????
je a ja sam Isus krist…
SUTRA PADAMO KO KRUŠKE A VEĆ U PETAK SMO PREKO 3300
02.03.10. | 14:42 pobjeda | privatna poruka | Korisnik je na vašoj listi prijatelja | profil
korisnik od: 03.07.2008.
Društvo
Hrvati dostavili garancije, odluka vjerovatno danas
Ivana Šebek, Utorak, 2.03.2010
Podgorica –
Vladin Savjet za izgradnju autoputeva razmatraće danas aktuelnu situaciju u vezi sa gradnjom autoputa Bar-Boljare. Na sjednici bi prema ranijim najavama, mogle biti riješene dileme hoće li prvorangirani hrvatski konzorcijum Konstruktor izgubiti "posao vijeka".
Nezvanično saznajemo da novog roka za dostavu garancija neće biti, ali se ne isključuje mogućnost odgađanja konačne odluke za nekoliko dana, kako bi se razmotrila sinoć prispjela dokumenatcija hrvatskog konzorcijuma.
Kako saznaje Antena M, hrvatski Konstruktor sinoć je dostavio dokumentaciju, koja se odnosi na dodatne garancije finansijskih institucija. Posrijedi je ugovor sa američkom finanasijskom institucijom čiju valjanost bi trebalo da procijene članovi Savjeta, od čega zavisi da li će hrvatski konzorcijum dobiti posao na izgradnji crnogorskog auto-puta, jer su izgledi da se rok za garancije ponovo produži minimalni.
Zbog kratkog vremena za analizu ugovora međutim ne isključuje se mogućnost da konačna odluka Savjeta bude prolongirana za nekoliko dana.
Iz Vlade je nedavno saopšteno da Konstruktor ima garancije jedne evropske komercijalne banke, ali da su, za finalizaciju dobijanja posla potrebne i dodatne garancije svjetskih finansijskih institucija. To je saopšteno samo nekoliko dana nakon razgovora premijera Crne Gore i Hrvatske, Mila Đukanovića i Jadranke Kosor, koji su naveli da su dvije vlade spremne da dostave zajedničku inicijativu međunarodnim finansijskim institucijama.
Podsjećamo da je Vlada za izgradnju autoputa Bar-Boljare izabrala hrvatski konzorcijum koji čine Institut građevinarstva Hrvatske, splitski Konstruktor-inženjering i Tehnika. Hrvatski građevinari za kompletan autoput ponudili su 2,77 milijardi EUR, a drugorangirani grčko-izraelski konzorcijum HCH-Aktor, 3,92 milijarde EUR.
Vlada i hrvatski konzorcijum potpisali su u junu Ugovor o koncesiji za izgradnju autoputa Bar-Boljare i najavili da će taj projekta biti završen u narednih sedam do devet godina.
http://www.antenam.net/sh/1286/30/13907/
opaaa BUUUUUUUUUUMMMMMMMMM
02.03.10. | 18:38
JA SAM DANAS PRODAO POLA KAO ŠTO SAM I NAVEO NA DLKV JER SE TAMO NEŠ KUHA, A SA OSTATKOM ĆU ČEKAT DA VLADA ODLUČI!!!
JER IPAK JE VLADA GLAVNA I IPAK VLADA ODLUČUJE, A DA JE SVE OVO BILO EZVEZE MI JE SMIJEŠNO.
NEĆU VIŠE PISATI NITI POSJEČIVATI TEMU DOK SE NE RIJEŠI SVE, A AKO IGH IZGUBI POSAO ISPRIČAT ĆU SE SVIMA (PREMDA I DALJE NE VJERUJEM U TO)
LP
Kolega Vi baš lijepo ne govorite istinu [thumbsup]
Svaka Vam čast!
Over & Out [proud]
Bolje da se više ni ne javljate na forumu i pogotovo da se ostavite burze ako ne shvaćate ove gornje tri točke. Znam da svijet nije propao, al bome nečiji uloženi novci jesu. Drugi put pamet u glavu i ako vam je i ubuduće do ovakvog rizika, još jedan savjet: radije se prebacite na kladionicu. Tako bar ne navlačite javno druge da rade iste greške.
Kolega, teks je za 5+…svaka ćast [thumbsup]
samo si se trebao javiti prije bitke,a ne poslije [lol]
[/quote]
Pogledaj malo unazad pa ćeš vidjet da sam se javljao i prije bitke…i to ne samo ovdje. Al nije na meni da nekog odgovaram il nagovaram, ja sam samo glas razuma za one koji ga žele prihvatit, je8iga.
A kolegi lanici poručujem da se informira o mojim "postocima pogodaka" prije nego bubne još nešta.
Da, da, sad se hvataju detalji, a kad neka šuša na internet portalu samo prdne o mogućem dobijanju posla u visini xyz milijuna kuna odmah svi vide "gotov posao" i računaju na rast cijene dionice od xy posto, a ne zamara ih što se radi o neprovjerenoj informaciji.
Ne kolega budala, ovo predložio raskid vam ima istu vrijednost kao i skorodolazeći raskinuo. Posao je propao. A bitne detalje ste trebali uočiti daleko ranije.
Kao na primjer detalj da praktički godinu dana nisu uspjeli nabavit jamstva ( otkako su dobili posao ). Ova zadnja 2 mjeseca im je bio krajnji rok, i opet nisu mogli dostavit jamstva. To su bitni detalji. Da je kojim slučajem drugačije i da je posao isplativ, jamstva bi pronašli nabrzaka i ne bi se radila ovakva trakavica. Al očito je da je sad stvar gotova. Ne treba dalje polemizirat.
02.03.10. | 14:42 pobjeda | privatna poruka | Korisnik je na vašoj listi prijatelja | profil
Društvo
Hrvati dostavili garancije, odluka vjerovatno danas
Ivana Šebek, Utorak, 2.03.2010
Podgorica –
Vladin Savjet za izgradnju autoputeva razmatraće danas aktuelnu situaciju u vezi sa gradnjom autoputa Bar-Boljare. Na sjednici bi prema ranijim najavama, mogle biti riješene dileme hoće li prvorangirani hrvatski konzorcijum Konstruktor izgubiti "posao vijeka".
Nezvanično saznajemo da novog roka za dostavu garancija neće biti, ali se ne isključuje mogućnost odgađanja konačne odluke za nekoliko dana, kako bi se razmotrila sinoć prispjela dokumenatcija hrvatskog konzorcijuma.
Kako saznaje Antena M, hrvatski Konstruktor sinoć je dostavio dokumentaciju, koja se odnosi na dodatne garancije finansijskih institucija. Posrijedi je ugovor sa američkom finanasijskom institucijom čiju valjanost bi trebalo da procijene članovi Savjeta, od čega zavisi da li će hrvatski konzorcijum dobiti posao na izgradnji crnogorskog auto-puta, jer su izgledi da se rok za garancije ponovo produži minimalni.
Zbog kratkog vremena za analizu ugovora međutim ne isključuje se mogućnost da konačna odluka Savjeta bude prolongirana za nekoliko dana.
Iz Vlade je nedavno saopšteno da Konstruktor ima garancije jedne evropske komercijalne banke, ali da su, za finalizaciju dobijanja posla potrebne i dodatne garancije svjetskih finansijskih institucija. To je saopšteno samo nekoliko dana nakon razgovora premijera Crne Gore i Hrvatske, Mila Đukanovića i Jadranke Kosor, koji su naveli da su dvije vlade spremne da dostave zajedničku inicijativu međunarodnim finansijskim institucijama.
Podsjećamo da je Vlada za izgradnju autoputa Bar-Boljare izabrala hrvatski konzorcijum koji čine Institut građevinarstva Hrvatske, splitski Konstruktor-inženjering i Tehnika. Hrvatski građevinari za kompletan autoput ponudili su 2,77 milijardi EUR, a drugorangirani grčko-izraelski konzorcijum HCH-Aktor, 3,92 milijarde EUR.
Vlada i hrvatski konzorcijum potpisali su u junu Ugovor o koncesiji za izgradnju autoputa Bar-Boljare i najavili da će taj projekta biti završen u narednih sedam do devet godina.
http://www.antenam.net/sh/1286/30/13907/
opaaa BUUUUUUUUUUMMMMMMMMM
02.03.10. | 18:38
JA SAM DANAS PRODAO POLA KAO ŠTO SAM I NAVEO NA DLKV JER SE TAMO NEŠ KUHA, A SA OSTATKOM ĆU ČEKAT DA VLADA ODLUČI!!!
JER IPAK JE VLADA GLAVNA I IPAK VLADA ODLUČUJE, A DA JE SVE OVO BILO EZVEZE MI JE SMIJEŠNO.
NEĆU VIŠE PISATI NITI POSJEČIVATI TEMU DOK SE NE RIJEŠI SVE, A AKO IGH IZGUBI POSAO ISPRIČAT ĆU SE SVIMA (PREMDA I DALJE NE VJERUJEM U TO)
LP
Kolega Vi baš lijepo ne govorite istinu [thumbsup]
Svaka Vam čast!
Over & Out [proud]
[/quote]
02.03.10. | 13:29 pobjeda | privatna poruka | profil
ocjena poruke
67%
zajednica –
moderatori
kupite dlkv danas..sretno svima..
ja prodao dio igh da dođem ovdje..
ovdje je lijepo..tu me cijene tu kupujem..
Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica! prijavi moderatoru | citiraj | odgovori
stoga nmoj kenjat molim te lijepo…pola mi je ostalo i to ne prodajem već čekam čet i odluku vlade…
A AKO POSLA NEĆE BITI JA ĆU SE ISPRIČATI, ZA RAZLIKU OD DRUGIH!
Upravo tako cijenjeni kolega! Samo bih dodao da bi i graf bio ponešta drugačiji.
Mislim pogledajte na šta liči graf IGH, ateriranje s 4200 na 2500 kuna ( 40 posto ) u samo 2 mjeseca, kao pod izgovorom "na osnovu loših makroekonomskih pokazatelja u Hrvatskoj". A zna se istodobno da je IGH dobio tzv "posao stoljeća". Ove dvije stvari ne idu ruku pod ruku.
Očito je netko od ranije znao da će bit nemoguće dobit garancije za ovaj posao i/ili da neće bit isplativ za igh u smislu zarade ( već čisto u smislu preživljavanja na tržištu ).
Zaista ne vidim na temelju čega su mali ulagači temeljili svoje povjerenje u nekakav bajkovit rast ove dionice. Tim više što je današnja cijena barem 80 posto veća od one kada je prvi put objavljeno da je ugovor dobijen.