eto pregledao sve portale crne gore, http://www.gov.me, naše i nigdje ništa ne govori..
ovi iz novatv su genijalci kada su to čuli…al ne vjerujem da bi lagali..
ali odbili jamstva?
velika je riječ odbili…
treba čekat
Pa odakle su to iscupali? Pa niti jedan drugi portal/novina/radio što u RH što u CG nije rijec rekao o tome… Baš sam sve živo prolistao…
Vaš link
Eto, ali zato je tu Albanija.
eto pregledao sve portale crne gore, http://www.gov.me, naše i nigdje ništa ne govori..
ovi iz novatv su genijalci kada su to čuli…al ne vjerujem da bi lagali..
ali odbili jamstva?
velika je riječ odbili…
treba čekat
Imaš audio na http://www.gov.me
Pročitajte pažljivo text…
Saopštenje: Održana XVIII sjednica Savjeta za izgradnju autoputeva u Crnoj Gori
Danas je održana XVIII sjednica Savjeta za izgradnju autoputeva u Crnoj Gori, kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta i predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović. Sjednici su prisustvovali potpredsjednik Vlade i potpredsjednik Savjeta Vujica Lazović, te članovi: potpredsjednik Vlade i ministar finansija dr Igor Lukšić, ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar, ministar uređenja prostora i zaštite životne sredine Branimir Gvozdenović, direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović, direktor Monteputa Ratko Ivanović i sekretar Angelina Živković.
Na današnjoj sjednici Savjet je prevenstveno razmatrao informaciju o finansijskoj dokumentaciji koju je hrvatski konzorcijum dostavio u produženom dvomjesečnom roku, koji mu je Vlada Crne Gore stavila na raspolaganje, i zaključio da ona nije u skladu sa obavezama koje proizilaze iz Ugovora o koncesiji. Polazeći od toga, Savjet predlaže Vladi da raskine Ugovor sa hrvatskim konzorcijumom i da grčko – izraelski konzorcijum proglasi prvorangiranim, uz rok od 4 sedmice za okončanje pregovora sa njim.
Kada je u pitanju postupak eksproprijacije nepokretnosti za izgradnju autoputa, pored zaključenih sporazuma o naknadama, kojima je rukovodila Direkcija za saobraćaj, i isplaćenih 2.195.087,49 eura vlasnicima nepokretnosti na poddionici autoputa od Rogama do Bioča, koja je obuhvatila katastarske opštine Rogami, Đurkovići, Mrke i Blizine, isplaćeno je i 1.741.704,00 eura na poddionici od Bioča do Uvača, koja je obuhvatila katastarske opštine Bioče, Pelev Brijeg, Klopot, Lijevu Rijeku, Lopate i Trebješnicu. Takođe, Uprava za nekretnine je 18. novembra 2009, izradila elaborat eksproprijacije za poddionicu od Uvača do Mateševa, koja obuhvata katastarske opštine Jabuku i Mateševo. Ukupna površina nepokretnosti na tom potezu, predviđena za eksproprijaciju je 273.684 m2. Nakon donošenja odluke o utvrđivanju javnog interesa i izvršene procjene nepokretnosti u saradnji sa Upravom za nekretnine-područna jedinica Kolašin, Direkcija za saobraćaj će otpočeti postupak eksproprijacije i na tom potezu.
Uporedo sa tim aktivnostima, radi se na dva kolosjeka i po pitanju zaštite životne sredine za prioritetnu dionicu od Smokovca do Mateševa. Obrađivač Elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu za tu dionicu – Građevinski fakultet Univerziteta Crne Gore, trenutno radi na inkorporiranju primjedbi i sugestija Komisije za utvrđivanje obima i sadržaja elaborata i ocjeni elaborata Agencije za žaštitu životne sredine, shodno odredbama Zakona o procjeni uticaja na životnu sredinu. S druge strane, Ministarstvo zaštitne sredine radi na popunjavanju specijalnog upitnika, koji su pripremili eksperti Međunarodne finansijske korporacije (IFC), kako bi na bazi njega mogli uraditi elaborat koji će zadovoljiti zahtjeve međunarodnih finansijskih institucija.
http://www.gov.me/vijesti.php?akcija=vijesti&id=180257
[bye] [bye] [pray] [pray]
CRNOGORCI računaju nisan bogat da kupujem jeftino…bar mliajrdu eura vise i to je to..
–mislim da je ovo dobra vijest za IGH jer:
..CRNA GORA je težak i kamenit teren..
–bilo bi tu vise troška nego dobiti…(pa sami znamo kad nesto radimo uvik računaj bareb jos 30 posto skuplje nego sta mislimo)
–ovo je dobar razlog da sutra nadokupim IGH..spasija se IGH od grdnih problema–CRNE GORE
E sada da vidim gospodu koja su još prije nekoliko sati pisali da ovo ide 4000, svi oni koji nisu gasili svoja računala već su drukali 24 sata dnevno, hoće li imati toliko obraza da se makar ispričaju ljudima što su širili netočne info.
Eto kao što sam i tvrdio posljednjih tjedan dana od posla ništa još jedan snažan udarac našoj napaćenoj državi, ali nism li još prije nekoliko dana ovdje napisao, samo vi vjerujte "Jure & HDZ company" daleko ćete stići.
A sutra, sutra [bye], samo mi žao malih, naivnih ljudi.
Kako mislite pažljivo?
Poslušao sam audio snimku i ona ukratko glasi: Da savjet ne može prihvatiti garancije konzorcija jer nisu dovoljno dobre, i u jednom i u drugom predlošku "nešto" fali. Savjet će predložiti odluku Vladi CG koja će u četvrtak donijeti konačnu odluku. Dakle vlada CG u četvrtak doniosi konačnu odluku a sad, šansa da Vlada ne prihvati odluku Savjeta postoji ali ne znam koliko je realna… Sad se ide pregovarat sa Grcima/Izraelcima i pregovori će trajat mjesec dana, ako se ne dogovore onda valjda pretpostavljam da se ide dogovarat sa 3. ponudacem…