Najbolje bi bilo da Hanfa ključa IGH i Tehniku dok se napokon ne sazna je li posao dobiven ili nije Ovo zaista nema smisla. Zbog laži Jure Radića ili zbog laži novinara će netko izgubit gače, a netko masno zaraditi. To Hanfa ne bi smjela dopustiti.
Sada razmišljam malo na glas pa da podijelim. Da li je moguće da se na ovaj način stvara pritisak na našu vladu da im da jamstva. Doveli su ih pred gotov čin, posao je dobiven, jako je bitan za naše gospodarvstvo, a prijeti propast jer nemaju jamstva. Znam da je vlada rekla da neće privatnicima davati jamstva ali isto tako su u svibnju 2009 trubili da nema krize niti korupcije [lol] Problem vidim jedino kako će opravdati davanje jamstava igh-u, a nisu ništa dali brodogradilištima-možda im zato i ne daju.
Izgleda da kolega nije u građevini, a kamoli u javnoj nabavi.
Jel znate što znači VTR? 99% radova u Hrvatskoj se radi na taj način.
Npr. Natječaj za izgradnju most.
3 ponude
1. ponuda 100 kn
2.ponuda 90 kn
3. ponuda 80 kn
Izabrat će se najpovoljnija. i to 3.ponuda.
Tijekon izvođenja radova ispostavljaju se situacije, te će 3 ponuditelj reći da mu VTR iznosi npr.15%
tako da na kraju dobiva 95 kn.
Matematika.
Sada razmišljam malo na glas pa da podijelim. Da li je moguće da se na ovaj način stvara pritisak na našu vladu da im da jamstva. Doveli su ih pred gotov čin, posao je dobiven, jako je bitan za naše gospodarvstvo, a prijeti propast jer nemaju jamstva. Znam da je vlada rekla da neće privatnicima davati jamstva ali isto tako su u svibnju 2009 trubili da nema krize niti korupcije [lol] Problem vidim jedino kako će opravdati davanje jamstava igh-u, a nisu ništa dali brodogradilištima-možda im zato i ne daju.
dobro razmisljanje kao uostalom i svako Vase dosadasnje ali Vas molim da ipak u 6 ujutro ne razmisljate na glas jer mi se pol foruma na privat potuzilo da ste ih zbudili
pofuk
@pofuk
Kak da ne razmišljam na glas kada sam nervozan ko vjeverica na kofeinu [shocked]
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/bar-boljare-unicredit-odbio-jamstvo!,69256.html
Bit će gusto…jako…treba imati živaca za sve to!
Sretno svim imaocima IGH!
Izmiče autocesta Boljare-Bar
UniCredt odbio dati jamstvo hrvatskom konzorciju!
Čelnici UniCredita odbili su jamstvo hrvatskom konzorciju za gradnju autoceste Bar-Boljare. No spas za ‘posao stoljeća’, ali i hrvatsko gospodarstvo sada se očekuje od Erste banke u kojoj premijerka Kosor i njen crnogorski kolega navodno također lobiraju za jamstva.
Većinski vlasnik Zagrebačke banke ipak nije dao zeleno svjetlo iako je bilo gotovo izvjesno da će jamstvo biti odobreno. Tako su se samo dva dana prije isteka roka čelnici konzorcija našli u gotovo bezizlaznoj situaciji.
SEEbiz doznaje kako nije uspjelo niti uvjeravanje premijerke Jadranke Kosor pa čak niti uvjeravanja da će kao kompenzaciju više državnih poduzeća kredite sklapati upravo sa Zagrebačkom bankom.
Navodno Kosor i Đukanović aktivno lobiraju za projekt u centrali Erste banke. Hrvatska članica Erste grupe prošle je godine preuzela Oportunity Bank u Podgorici što bi mogao biti dodatni argument da Erste uđe u posao. Prepreka je, međutim, prevelika izloženost austrijskih banaka jugoistočnoj Europi.
Danas.net također prenosi ono što piše SEEbiz. Upravo je nekakav ‘ekonomski analitičar’ Damir Novotny izjavio na ‘Dobro jutro Hrvatska’ da je hrvatski konzorcij izgubio posao u CG jer mu jedna velika banka nije dala jamstva a trebala je (???).. Nije naveo izvore informacija. Vrlo čudno kad drugi mediji objavljuju da UniCredito DANAS ima sastanak na tu temu. [angry]
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/bar-boljare-unicredit-odbio-jamstvo!,69256.html
Bit će gusto…jako…treba imati živaca za sve to!
Sretno svim imaocima IGH!
živce? [lol] [lol] ovo ide u prošlost frende i to prije neg kaj burza uopće otvori…ovo je priča za hanfu jer ovako očito manipulirat dioničarima to je za čuzu, a u Remetincu još ima mjesta.prestrašno
ništa od toga:
1. banke ne žele dati jamstva jer je projekt neprofitabilan, opasan da se neće moći vraćati kredit
2. kako će dati vlada jamstva kad su već banke odbile jer je projekt neprofitabilan?
3. vlada uz razlog br.2 ne smije dati jamstva i zbog toga što bi nakon toga
– nastalo dodatno opterećenje drž. proračuna za 7 mlrd. kuna
– stvorilo vladi obvezu da svim drugim privatnim firmama također izdaje jamstva kad tko poželi
da zaključimo: vlada NEĆE izdati jamstva našim građevinarima, a kako su ih do sada odbili Europska investicijska banka, Unicredito i ZABA, na žalost ovdje je sve jasno: POSAO STOLJEĆA JE PROPAO [cry]
Izgleda da kolega nije u građevini, a kamoli u javnoj nabavi.
Jel znate što znači VTR? 99% radova u Hrvatskoj se radi na taj način.
Npr. Natječaj za izgradnju most.
3 ponude
1. ponuda 100 kn
2.ponuda 90 kn
3. ponuda 80 kn
Izabrat će se najpovoljnija. i to 3.ponuda.
Tijekon izvođenja radova ispostavljaju se situacije, te će 3 ponuditelj reći da mu VTR iznosi npr.15%
tako da na kraju dobiva 95 kn.
Matematika.
Ovo ide mene ili….?
smirite se………………….jedino Vam to mogu reci
smirite se………….
probajte kao ja ……………brojite do deset………..evo ja sam vec dosao do 32 miliona 169 iljada 152……pardon u trenztku slanja ovoga posta sam vec dosao da 32 169 494
vjerujte mi ….pomaze al se ne pogubite u brojanju
pofuk
malo ispod površine
Bar-Boljare: Đukanovićev prijatelj otima posao Konstruktoru
Autor/izvor: SEEbiz / Slobodan Dalmacija
SPLIT/PODGORICA – Dok splitski Konstruktor-inženjering i zagrebački IGH grčevito pokušavaju dobaviti bankovna jamstva za realizaciju 2,77 milijardi eura vrijednog projekta izgradnje autoceste Bar-Boljare u Crnoj Gori, na političkoj razini priča se i dalje odvija nepovoljno za hrvatske građevinare.
http://seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/bar-boljare-dukanovicev-prijatelj-otima-posao-konstruktoru,69278.html