ja sam danas uzeo na oko 2950 i već sam u minusu [angry]
ako ode ispod 2900 bježim ja van odavdje [angry]
kolega, mislim da ne treba žuriti s prodajom, treba sačekati kraj mjeseca, i onda donijeti odluku. Svima je jasno da tu rizika ima, ali ne previše. IGH je zbog ovog posla već pao sa 4000 kn na 2900, i mislim i kad bi slučajno izgubio posao, što bi bila blamaža za konzorcij i "samoubojstvo" ljudi iz vlade koji, u ovoj situaciji, ne žele zaposliti dugoročno cca 5000 ljudi. Kad se ide, onda se ide do kraja. [wink]
Naravno, ovo nije poziv na kupnju, nego samo komentar na vaš komentar, usput i ja imam IGH u portfelju.
[/quote]
IGH je zbog najave ovog posla narasao sa 1400 na 4400kn…ne treba niti to zaboraviti…
A što se tiče jamstava,treba uzeti u obzir da grčko-izraelski konzorcij sigurno štopa jamstva…
A zna se da židovi drže večinu svjetskih banaka…
Dostavljeno je pismo namjere Unicredita (btw jučer sam naveo da mi sve smrdi na dogovor Đukanović, Kosor, Berlusconi sa UniCredit Groupom).
CG koja je u banana kao I mi imaju dvije opcije:
1. igh gradi gdje će crna gora platiti 1.7 mlrd$
2. izrael gradi gdje crna gora plaća 2.7 mlrd$
Imamo razliku od “samo” 1 mlrd$.
Po meni će ovo graditi IGH pa I bez garancija, jer ako je puno 1.7$ mlrd koliko je onda 2.7$ (MALO???????????????????????????????????)
Ili?
Neznam čudno mi je sve malo, ali mislim da Izrael tu nema kaj raditi jer I 1.7$ mlrd je pun k…. previše za CG, a 2.7$ mlrd je dva puta pun k…. previše
p.s. ima I treća opcija da CG plati penale IGH I konstruktoru (samo neznam kako to ide u međ. Pravu). – ima li neki pravnik tko razumije ovo ….tj. kaj se događa ako cg kaže ma ko vas hebe nećemo graditi autoput I bok
LIJEPO MOLIM KONKRETNI ODGOVOR
Tu su prijatelju moj igre bez granica
Tu jednostavno ima novaca za sve i za nas i za njih (mislim koperante tvrtke koje su u vlasništvu koje kakvih ministara)
Ove naše prljave igre one su za svaku osudu al opet razumljivo jer svi vole dobru zaradu a to ova dionica će da donese
Ovi igrači su ustanju da sa svojim 1000kom dionica stjeraju cjenu na 1000kn samo da bi vam oteli vaše dionice nedajte bandi
Kad su izbori u CG? Da li je IGH dobio posao gradnje mosta Peljesac? Da li se to aktivno gradi? Da li tko kome placa penale? Da li bi gradjani RH trebali biti osjetljivi na to ako IGH pocne aktivno graditi u CG a nisu krenuli u projekt Peljesac svom silinom? Sto misle o cijeni (bilo kojoj) porezni obveznici CG? Evo, ako mogu malo gatati, najlogicnije je da hrvatski konzorcij to gradi (ako itko bude gradio) ili ce dobiti neke penale, a o rokovima da ne govorimo. Buduci da treba dosta toga isfinancirati a vidjeli smo odustajanje od Zagrebcanke, mozda su bas tu stedjeli, radi CG, ali nekakav ishod bi mogao biti usporena gradnja autoceste u CG i mosta Peljesac (uz sve sto ide, navodno jos jedan most je u tom projektu)…posjet jadranke kosor italiji, a buduci da je zagrebacka banka najveca u HR, a Unicredit grupa je jaka u Italiji, mozda sve to skupa ima veze i svaka cast ako su lobirali, samo tko zna sto ce od toga biti, jer mnogo toga ovisi o sposobnosti CG da isfinancira taj projekt. Kamate padaju sto jest jest, ali opet one najpovoljnije od EBRD nisu dobivene, jer nemaju osnove valjda radi predvidjenih ucrtanih koridora? Mnogo pitanja, a malo odgovora. Po meni, ako se to uopce bude gradilo, gradit ce hrvatski konzorcij. Dakle, subjektivan dojam. Molim da moj komentar nekog ne navede da se zalijece u kupovinu dionica clanica konzorcija, vec da sluzi kao poticaj za dugorocnu strategiju.
Sejobukva kaze-IGH je zbog najave ovog posla narasao sa 1400 na 4400kn…ne treba niti to zaboraviti…
stvarno sam procita svakakvih izjava ali OVA je među jacima.Ne necu je zaboravit
[lol] [lol]
Nerealno je očekivati da će u poslu od cca 20 milijardi sve ići jednosmjerno
Teško je i pojmiti koliko je to novca, kolač je ogroman i svi bi barem mrvice
Evo samo primjer ..to je debelo preko 40 puta trenutne tržišne kapitalizacije IGH(volio bi čuti još koju usporedbu..upotrijebite maštu)
Generalno gledajući, ono što je Radić jučer spomenio stoji..u medijima je stvorena atmosfera crne kronike gdje se ne nazire nikakva šansa u bolje sutra.Naravno da bolje sutra postoji i to kroz više opcija
Onda se postavlja pitanje kome je uopće u cilju stvarati atmosferu"apokalipse sutra"?
Ni ne tražiti rješenja nego negativnosti?
A stvari ovdje,kad se pojednostave i kad sagleda ulog koji je ogroman, su poprilično jasne
Ko misli da će dobiti posao..strong buy and hold
Ko misli da će ostati bez posla..sell,sell
A loviti sve te swingove..prodavati i kupovati bezbroj puta i pratiti svaki pomak od 1% mogu vam samo nabiti čir na želucu a moguće i ostaviti promaju u đepu IMHo
primjetih nema više onih na prodaji..2 puta 60 komada i ostalih po 40..
pitam se zakaj…
majstori svaka čast
…..p.s. ima I treća opcija da CG plati penale IGH I konstruktoru (samo neznam kako to ide u međ. Pravu). – ima li neki pravnik tko razumije ovo ….tj. kaj se događa ako cg kaže ma ko vas hebe nećemo graditi autoput I bok
nisu crnogorci blesavi raskid napravit na taj način. dosta im je da kažu da garancije koje je naš konzorcij dostavio nisu zadovoljile i da zbog toga ponište natječaj. to je njihovo pravo, a onda naši mogu otići 10 godina na sud i dokazivati da su garancije bile valjane, a do tad ko živ ko mrtav
http://www.zse.hr/default.aspx?id=29062
vijadukt osniva mornaricu. jedan kolega kaže da je to za desant na Bar što mi logično zvuči.
što se tiče izbora u CG Milo se navodno neće kandidirati. valjda se čovjek premješta u građevinske poduzetnike. poznato zvuči zar ne?
Evo samo primjer ..to je debelo preko 40 puta trenutne tržišne kapitalizacije IGH(volio bi čuti još koju usporedbu..upotrijebite maštu)
Ali to ste uzeli ukupnu vrijednost posla. Treba uzeti dio koji ide IGH-u, ali opet to je od oko 1,5-2 puta više nego što je trenutna trž. kapitalizacija. Tako da opet dobro [wink]