IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/bar-boljare-radic-i-zderic-imaju-samo-pismo-namjere-unicredita,68556.html

Tako nam Bog pomogao….

Bar-Boljare: Radić i Žderić imaju samo pismo namjere UniCredita
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji.hr
ZAGREB – Europska investicijska banka nije obećala kredit ili garanciju tvrtkama IGH, Tehnika i Konstruktor za gradnju crnogorske autoceste Bar – Boljare.
Glasnogovornik EIB-a Dušan Ondrejicka potvrdio je kako “EIB nije osigurao zajam ili kreditnu garanciju hrvatskom konzorciju za gradnju autoceste u Crnoj Gori”. Tako je, nakon EBRD-a, i druga europska banka demantirala vijest o kreditiranju hrvatskih tvrtki u “poslu stoljeća” s vladom Crne Gore.

pa to je stvarno katastrofa….
ja ću danas prodat ovo sra…e i prebacujem sve u HT da uzmem 34 kn po dionici [thumbsup]
[/quote]

Da, loša vijest. moglo bi danas biti seobe iz građevinara u HT [rolleyes]

pametan čovjek vidi filiju i skloni se...

Pa i vrabci znaju da su Talijani financijeri jer je i njima interes, UniCredito je najjača bankarska grupacija u Evropi. Da li treba još neka veća garancija? Silvio je rekao da će to srediti i sređeno je.

Molim te link za ovu tvoju tvrdnju…

pametan čovjek vidi filiju i skloni se...

Bar-Boljare: Radić i Žderić imaju samo pismo namjere UniCredita
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji.hr
ZAGREB – Europska investicijska banka nije obećala kredit ili garanciju tvrtkama IGH, Tehnika i Konstruktor za gradnju crnogorske autoceste Bar – Boljare.
Vaš link

EIB: Ni mi nismo obećali kredit za autocestu

Zovi ti u Jutarnji i Večernji da zaustave preše, da ne tiskaju jer si ti uložio!
Ja mislim da bi bilo bolje da si se HT-om nakrcao nego na Juru lovu potrošio.

Zbog nerealnih očekivanja crnogorske vlade i IGH europske investicijske banke odbile su sudjelovati u projektu, a protiv njega se izjasnio i MMF.
Vaš link

Ma kakva su ovo podmetanja?
Toliko loših vijesti usmjerenih protiv CrneGore, a nitko to ne demantira.

Mislim da je uspoređivati Pelješki most koji će se nepraviti za 20 godina, i autoput u Crnoj gori, preva besmislica. Jedno je HDZ reklama, a drugo je HDZ reklama.

Evo još jednog sa ćućom, nik otvoren 16.02.2010 (DANAS) i zamisli odmah negativno.
[/quote]

Za gradnju zaagrebaačkog aerodroma strani investitori imaju novac . Zašto nema odobrenja ?

pa to je stvarno katastrofa….
ja ću danas prodat ovo sra…e i prebacujem sve u HT da uzmem 34 kn po dionici [thumbsup]
[/quote]

kolega, ja ipak mislim da ste vi vec prodali HT i sada ste na bidu na IGH ali necete dobiti igh.Jucer i u petak su prodali mnogi,i danas ce, i to oni kojima je dovoljno 150-200 kn po dionici.Ali cete gorko zaplakati jer cete htjeti nazad ali stepenica visoko i vama puno.
Jako su svi nervozni a to je samo znak da ce ovo eksplodirati i to uskoro…ove orkestrirane katastroficne napade tumacim samo kao nervozni pokusaj ukcaja.Zapamtite da i dodje do odgode posla, cijena moze malo pasti i kupci ulaze na rzainama 2500-2700..no kada se potpise konacni ugovor( a hoce) cijene nezadrzivo krece gore.Dodate li k tome i eventualno bugarski put ili nesto drugo( recimo zeljeznica ZG-Ri ili slovenija ili aerodrom ZG) cijena ide zastrasujuce gore.
Ja danas sigurno izlazim iz moje miljenice( necu reci koje) i ulazim sa 85% portfelja ovdje.Usput, vani je sve zeleno…kazu da je zlatno pravilo uci 6 do 9 mjeseci unutra a prije konacnog oporavka ili prvih znakova oporavka….e sada da vidimo hoce li ove temeljne postulate pratiri sljed dogadjanja kao i razmisljanje nasih vrlih investitora…iskreno mislim ( a dugo sam bio u cashu) da idemo sigurno prema gore i da nema prostora za neke vratolomije od pada jer casha ima na pretek ali ne i hrabrosti.
Zivjeli ,pa se cujemo!

hm,hm-dali će biti ili ne biti,dali je garancija ili pismonamijere,dali je zatvorena financijska konstrukcija ili nije zatvorena,dali će cijena pasti ili ići na više razine,dali će potpisati ugovor ili nepotpisati-dali će FI-2009 biti pozitivan ili negativan-previše nepoznanica i neizvijesne situacije,ako ima i malo istine u ovom članku od seebiz-a onda mislim da od ovoga megalomanskog projekta neće biti ništa u skoroj budućnosti -želim im dosta uspijeha u realizaciji ovog projekta(IGH-KONSTRUKTOR) ,ali treba biti realan ,nije vrijeme za riješavanje ovakvih stvari zbog krize koja je prisutna…a i CC je pod prismotrom MMF-a i nevijerujem da će dozvoliti ovakvo opterećenje -jednostavan razlog-nemogućnost u trenutnoj situaciji…

Dobro je Radić rekao sinoć…tako su govorili i za naš autoput,pa da se nije poćeo raditi nebi ga danas bilo.
Stalno ima neki nezadovoljni tj. oporbe koja hoće da ljudima bude gore da bi oni došli na vlast i spasili svoje guzice.
Autoput će se raditi,pa vidite da je Đukanovićev brat kupijo strojeve
[thumbsup]

Ponavljam:

Samo je pitanje dana kad će puknuti vijest da su potpisali ugovor i ode igh u roku dva/tri dana preko 4500

lp
[/quote]
iskreno želim da se to dogodi ,da svi koji imaju dionice i zarade-barem 100% ,nadam se da od ideje i realizacije neće proći toliko vremena kao kod nas jer bi onda naša dijeca trebala kupovat dionice i zaraditi na tome-u svom postu sam iznijeo samo skup informacija koje se pojavljuju i koje su prisutne uz napomenu da želim uspijeh našim firmama u realizaciji njihovih poslovnih zahvata-u CC, no napominjem da je u ovom trenutku izuzetno teško i izhodovati potrebne garancije ali napominjem da nije nemoguće…

dali će uspijeti sada u ovom pokušaju treba vidjeti -da se igraju prljave igre -to je razvidno iz razvoja događanja u zadnjih mijesec dana-
a što se tiče Đukanovićeva brata -mislim da je Aco-što ako je kupio strojeve na lizing sa počekom otplate od dvije godine -mislim da kupovina strojeva nije mijerilo za početak posla -već ozbiljne garancije i financisko zatvaranje konstrukcije bez koje nema ni početka projekta..

evo kolega nadam se da sam detaljno obrazložio svoje postove

ovako se sisaju ovce.

šišaj i bolje da ih manje ima za šišanje

prema ovim događanjima i varijacijama cijena za ove dionice ispada da IGH i TEHNIKA vrijede jedino ako dobiju posao u CG ?… inače, su pljuga firme…ne vrijede ništa bez auto puta,… nisu nikad ništa drugo radile i kompetencije su potpuno nepoznate…
dakle, ljudi prihvatite činjenicu da i jedna druga vrijede puno više nego se sada trže, čak i da propadne auto put

biom75

interesantno svaki dan neki novinski natpis osvane i dionica padne

Ovce su se pišišale.
Ekipa sada prodaje HT ipak je puno do 21.04 i ulazi u IGH i THNK.
Zato pamet u glavu.

Korkyra

IGH je jedan od najskupljih građevinara a profit nikakav, očekivano loše izvješće, Radić priznao da je smanjio plaće djelatnicima (jer nema para) a da će možda morati smanjiti još više.
Onda sumnjam da će nešto ostati od profita jer njemu su uvijek zaposlenici na prvom mjestu.
Popapati će oni sav prihod, plasirati loše izvješće, vjerojatno će izgubiti posao (ako gledamo racionalno).
Hoće li nakon svega toga IGH vrijediti više od jednog booka? Zašto ako je Radić jučer potvrdio da nismo dotakli dno krize i građevinarstvu i da će možda još smanjivati plaće?

Ovdje se nažalost uhvatilo previše ljudi željnih brze zarade…ali nažalost toga neće biti, ova će dionica za sve vas postati opasna zamka kad istina uskoro dođe na sunce. [bye]

New Report

Close