lijepo zacementirali cijenu i istresaju količine-bravo dečki
Griješite kolega, ili neznate ili nevidite ili nesvijesno drukate.
Gledajući trgovanje preko 70% prošlo je po asku, samo vas straše sa velikim nalozima kao i na THNK i sakupljaju od drhtavih i prestrašenih ručica.
A da bi mogli strašiti, moraju nešto i potrošiti monicije (komadi dionice).
plus danas i thnk i igh završavaju u velikom plusu…ljudima se ne čeka potpisvanje rađe bi kupili prije..
a radi ljudi koji drukaju down i plaše ekipu, nakon potpisa ovdje će biti ludilo…
Ako ne sklope posao IGH bi mogao jako brzo završiti na 2000, pa na 1500 gdje i spada jedna prezadužena građevinska firma kojoj je trenutno dug/kapital blizu 400% a ako se zaduže za milijardu eura bit će valjda rekorderi hrvatske zaduženosti. 1000%?
Pa smiješna je i sama pomisao na to.
To me vraća u one dana kad je IGH tonuo zbog špekulacija da će bankrotirati od eventualnog kredita za Zagrepčanku što bi im diglo zaduženost za nekih 40 milijuna eura.
Sad se radi o višestruko većem megalomanskom poslu od Zagrepčanke za kojeg su navodno stigla nekakva jamstva u 5 do 12 od tvrtke poznate po izdavanju čeka bez pokrića.
Meni je realnije da prije bankrotiraju i CG i konzorcij, nego da prikupe 3 milijarde eura. [lol]
Gledajući trgovanje preko 70% prošlo je po asku, samo vas straše sa velikim nalozima kao i na THNK i sakupljaju od drhtavih i prestrašenih ručica.
Ova shema dizanje, rušenje dizanje, shema je za one koji ne znaju ulagati, ali najveće rušenje ide od onih koji i dižu cijenu……
Tko se opredijelio na duži rok ulaganja ne treba uopće čitati forum, najbolje je da dođe i čita forum pred početak ljeta…….. [lol] [thumbsup]
Ako ne sklope posao IGH bi mogao jako brzo završiti na 2000, pa na 1500 gdje i spada jedna prezadužena građevinska firma kojoj je trenutno dug/kapital blizu 400% a ako se zaduže za milijardu eura bit će valjda rekorderi hrvatske zaduženosti. 1000%?
To me vraća u one dana kad je IGH tonuo zbog špekulacija da će bankrotirati od eventualnog kredita za Zagrepčanku što bi im diglo zaduženost za nekih 40 milijuna eura.
Sad se radi o višestruko većem megalomanskom poslu od Zagrepčanke za kojeg su navodno stigla nekakva jamstva u 5 do 12 od tvrtke poznate po izdavanju čeka bez pokrića.
Meni je realnije da prije bankrotiraju i CG i konzorcij, nego da prikupe 3 milijarde eura. [lol]
prestani brinut i makni se od IGH
potraži dionice grka i izraelaca i čekaj strelovit rast nakon šta dobiju ovaj posao.
za ocekivati je pojavu novih UPUP i nestanak pace odlazak na druge teme trodnevnih DOWN nickova, jer po ovome bi se reklo da je ekipa polako i povoljno usla nutra i do rasta od +6% ne ocekujem novih tekstova na indexu…
Ja sam podebljao poziciju po prosjecnoj
[thumbsup]
prestani brinut i makni se od IGH
potraži dionice grka i izraelaca i čekaj strelovit rast nakon šta dobiju ovaj posao.
[/quote]
krivo ste se izrazili kolega..nakon kaj potpišu ugovor..
jer posao su dobili, a ugovor tek treba potpisati…
Komentar: Crnogorska autocesta iluzije
SVI RADOVI KOJE JE OTVORIO SANADER…
15. veljače 2010 10:36
Josip Bohutinski
Ako ikad Konstruktor, IGH i Tehnika i potpišu ugovor za posao stoljeća u Crnoj Gori, slijedit će problemi oko ispunjavanja uvjeta crnogorske strane. I tako će se na kraju odustati od tog projekta, kao što je hrvatska Vlada odustala od autoceste do Dubrovnika.
Bilo je to 18. ožujka 2009. − tadašnji je premijer Ivo Sanader otvarajući sjednicu Vlade hrvatskoj javnosti priopćio vijest da su Konstruktor, IGH i Tehnika dobili posao izgradnje autoceste kroz Crnu Goru, vrijedan nešto manje od tri milijarde eura.
I eto prošlo je gotovo godinu dana od te bombastične vijesti, a naše tvrtke još muku muče da zaključe taj posao stoljeća, kako mu mnogi tepaju.
Sanader u svom poznatom stilu nije mogao odoljeti a da se ne okiti tuđim perjem pa je on priopćio javnosti tu pozitivnu vijest o uspjesima hrvatskih tvrtki u inozemstvu, ne propuštajući priliku da napomene da je to zasluga i hrvatske vlade.
I kako to kod nas biva, svi su nekritički prenijeli tu vijest, ne pitajući se otkud Konstruktoru, IGH i Tehnici milijarda eura koliko moraju uložiti u taj projekt, otkud maloj Crnoj Gori više od 50 posto njenog BDP-a za njen udjel u toj golemoj investiciji.
Ima puno simbolike u tome što je baš Sanader bio glasnik te vijesti.
Crnogorska vlada obećala je svom narodu ono nemoguće, što nikad neće moći ispuniti, po uzoru na Sanaderova obećanja svome narodu. Crnogorcima je tako obećana preskupa prometnica a da vlastodršci nemaju pojma kako će i čime to platiti.
Zato im je dobro došlo da se na natječaj jave i pobijede hrvatske tvrtke koje nemaju pojma kako će svoj dio u tom projektu platiti.
IGH ima, primjerice, iskustva s najavljivanjem poslova stoljeća od kojih odustaje nakon što ne uspije osigurati novac za njih (Zagrepčanka!). Konstruktor je već prije davao sumnjive dokumente poput čekova bez pokrića u Kataru. Sad je navodno dao jamstvo za crnogorsku autocestu o kojem, čini se, njegovi partneri IGH i Tehnika ne znaju ništa.
Pa se cijela stvar, za koju svi uključeni opsjenari znaju da se nikad neće realizirati, odvija tako da prvo hrvatske tvrtke ne mogu doći do potrebnih jamstava, pa onda u pet do 12 nešto predaju, ali ne zna se je li to obično obećanje ili pravo jamstvo.
Ako ikad Konstruktor, IGH i Tehnika i potpišu ugovor, nakon toga će slijediti problemi oko ispunjavanja uvjeta crnogorske strane.
I tako će se na kraju odustati od tog projekta, kao što je hrvatska Vlada odustala od gradnje autoceste do Dubrovnika, a početak tih radova otvorio je − tko drugi do Sanader.
Šteta što sam ispucao artiljeriju jer bi još malo podebljao po ovoj cijeni.
– Posao je dobijen samo treba formalnost potpisa ugovora,a što se tiće CG i njihovih fanancija aotoput se radi 10 godina.
Stanje će se popraviti u gospodarstvu i bit će love na bacanje.
Ovo novinari sto pisu nisu normalni jer netrebaju odmah CG 1.7 milijardi eur već u toku radova financirat će se dio po dio autoputa.
Ako imate išta u glavi i iti malo hrabrosti samo podebljajite pozicije jer slijedi UP trend i bez ovih vijeti.
lp
…e ,da i još nešto.
U slićaju da izgube ovaj posao to je rasulo Hrvatskog gospodarstva i nezaposlenost bi se popela preko 400 tisuća i zato neprićajte ludosti jer ovaj posao je spas Hrvatske gdje će vlada sa konzorcima koristiti sve svoje snage da se radovi poćmu raditi već na proljeće,a i tu je kao zaleđe Hrvatska poštanska banka koja će odobriti jamstvo,a iza njih kao što znate stoji država.
Ovo je samo moje mišljenje
lp
sad bum vam nekaj rekel kaj sam sanjao danas
nema baš veze s ovom dionicom al to ionak nije baš ni važno
naime vidim i da se neki veći investitori od mene bave sanjaricama a i ovdje se spominju pa ću samo staviti mali citat iste sanjarice-evo
"Ima mnogo ljudi na svijetu koji primaju poruke. Sa mnom to radi preko slika, riječi u mom snu, na razne načine", rekla je Arison.
"Primam poruke direktno odozgo", dodala je ona. Arison, poznata i kao humanista, rekla je da je prije dvije godine primila poruku da će doći do ekonomske krize i da će ljudi poludjeti. Ona je, međutim, istakla da vjeruje da se svijet ide prema svom spašavanju.
"Koliko dugo će trebati do toga nije jasno. Prije nego što dođu velika svjetlost i velika tama, a mislim da smo u periodu tame", ocjenila je izraelska bogatašica.
Ona će ove sedmice objaviti svoju prvu knjigu u Izraelu, "Rođenje, kad se duhovno i materijalno spajaju", u kojoj opisuje svoje putovanje i na spiritualnom i na poslovnom planu. Arison je knjigu započela ocjenom da se svijet "ruši" zbog širom ukorjenjene pohlepe.
To je izjavila gđa Arison koja je jedna od pametnijih i bogatijih žena iz Areca – tj. Izraela, e pa sad ako je ona ušla u kombinaciju da radi posao u Crnoj Gori pa nije valjda ušla u posao jer hoće da bude na gubitku i jer je gledala jučer onaj tulavi film o Jamesu Bondu s nekim suludim kockarnicama i nemogućim autima a koji se zbiva u Montenegro(registracija TT valjda za Titograd).
A kolko ja znam za dotičnu gospođu to je jedna vrlo pristojna dama koja se drži svoje riječi i sumnjam da će ona navaljivati na ovaj posao ako je IGH tj konzorcij dobio veće šanse.
što se tiče mojeg sna njega ću ipak zadržati za sebe – predomislio sam se
sad bum vam nekaj rekel kaj sam sanjao danas
nema baš veze s ovom dionicom al to ionak nije baš ni važno
naime vidim i da se neki veći investitori od mene bave sanjaricama a i ovdje se spominju pa ću samo staviti mali citat iste sanjarice-evo
"Ima mnogo ljudi na svijetu koji primaju poruke. Sa mnom to radi preko slika, riječi u mom snu, na razne načine", rekla je Arison.
"Primam poruke direktno odozgo", dodala je ona. Arison, poznata i kao humanista, rekla je da je prije dvije godine primila poruku da će doći do ekonomske krize i da će ljudi poludjeti. Ona je, međutim, istakla da vjeruje da se svijet ide prema svom spašavanju.
"Koliko dugo će trebati do toga nije jasno. Prije nego što dođu velika svjetlost i velika tama, a mislim da smo u periodu tame", ocjenila je izraelska bogatašica.
Ona će ove sedmice objaviti svoju prvu knjigu u Izraelu, "Rođenje, kad se duhovno i materijalno spajaju", u kojoj opisuje svoje putovanje i na spiritualnom i na poslovnom planu. Arison je knjigu započela ocjenom da se svijet "ruši" zbog širom ukorjenjene pohlepe.
To je izjavila gđa Arison koja je jedna od pametnijih i bogatijih žena iz Areca – tj. Izraela, e pa sad ako je ona ušla u kombinaciju da radi posao u Crnoj Gori pa nije valjda ušla u posao jer hoće da bude na gubitku i jer je gledala jučer onaj tulavi film o Jamesu Bondu s nekim suludim kockarnicama i nemogućim autima a koji se zbiva u Montenegro(registracija TT valjda za Titograd).
A kolko ja znam za dotičnu gospođu to je jedna vrlo pristojna dama koja se drži svoje riječi i sumnjam da će ona navaljivati na ovaj posao ako je IGH tj konzorcij dobio veće šanse.
što se tiče mojeg sna njega ću ipak zadržati za sebe – predomislio sam se