IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ubiti kada se bolej pogleda ovo je dobro došlo dionici.
Strašljivi su izašli kada je index počeo drukat, ostatak izlazi danas i sutra.
Sve će oni vanka a igh neće ispod 2900.

A kada se potpiše ugovor svi ti mulci će htjeti natrag unutra ali onda će ask biti daleko.
I to će biti lijepi relly.

p.s. poprilično sam siguran je UniCredit Group dao garanciju.
Ajmo vidjeti ali to je moj zaključak.
Pazi Jadranka je bila kod Berluskonija – mi kao idemo u EU, maknute su blokade
Pazi Đukanović ode kod Berluskonija – prva banka dobije kredit

A CG je ipak puno bliža Hrvatskoj, nego izraelu i prljavom novcu zarađenom na mrtvima i ratu. Onaj tko zna povijest CG zna o čemu pričam.
lp

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

U cijeloj ovoj priči mi je promakla jedna informacija pa bi molio nekoga da mi odgovori.
Kako sve to CG misli platit? Tko daje kredit ili su neke obveznice u igri?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

ako je sve bajno zašto je netko upravo poderao bid s 90 komada? [undecid]

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

Evo, novinari se opet oglasili……

http://www.business.hr/hr/B.HR-danas/Aktualni-broj/Broj-574/Crna-Gora-nema-novca-za-posao-stoljeca

Pazite ovo..
"RASKORAK ŽELJA I MOGUĆNOSTI Od bankovnih jamstava za hrvatske je građevinare veći problem kako će Crna Gora financirati gradnju jer analitičari ne vjeruju da će Crnogorci za jednu autocestu potrošiti više od pola godišnjeg BDP-a"

Ovo se čini kao MISSION IMPOSSIBLE
Današnja naslovnica BUSINESS.HR
Vaš link

@POBJEDA

Čini mi se da neće biti nikakvog rasta prije, 28-og.

BTW, netko se maloprije istresao po bidu sa 90 komada
Nadam se da nije onaj kolega koji ima 334 dionice, koji se javio prekjučer.

KORKYRA JE MOJA ĆUĆA.

@Rekvijem
netko od naših kolega sa foruma -jedan od onih koji sanjaju 4-5000 ,vidjeli dobru priliku ,da se istresu po bidu…

Crnogorska autocesta iluzije
[cry]

Ako ikad Konstruktor, IGH i Tehnika i potpišu ugovor za posao stoljeća u Crnoj Gori, slijedit će problemi oko ispunjavanja uvjeta crnogorske strane. I tako će se na kraju odustati od tog projekta, kao što je hrvatska Vlada odustala od autoceste do Dubrovnika.

Bilo je to 18. ožujka 2009. − tadašnji je premijer Ivo Sanader otvarajući sjednicu Vlade hrvatskoj javnosti priopćio vijest da su Konstruktor, IGH i Tehnika dobili posao izgradnje autoceste kroz Crnu Goru, vrijedan nešto manje od tri milijarde eura.

I eto prošlo je gotovo godinu dana od te bombastične vijesti, a naše tvrtke još muku muče da zaključe taj posao stoljeća, kako mu mnogi tepaju.

Sanader u svom poznatom stilu nije mogao odoljeti a da se ne okiti tuđim perjem pa je on priopćio javnosti tu pozitivnu vijest o uspjesima hrvatskih tvrtki u inozemstvu, ne propuštajući priliku da napomene da je to zasluga i hrvatske vlade.

I kako to kod nas biva, svi su nekritički prenijeli tu vijest, ne pitajući se otkud Konstruktoru, IGH i Tehnici milijarda eura koliko moraju uložiti u taj projekt, otkud maloj Crnoj Gori više od 50 posto njenog BDP-a za njen udjel u toj golemoj investiciji.

Ima puno simbolike u tome što je baš Sanader bio glasnik te vijesti.

Crnogorska vlada obećala je svom narodu ono nemoguće, što nikad neće moći ispuniti, po uzoru na Sanaderova obećanja svome narodu. Crnogorcima je tako obećana preskupa prometnica a da vlastodršci nemaju pojma kako će i čime to platiti.

Zato im je dobro došlo da se na natječaj jave i pobijede hrvatske tvrtke koje nemaju pojma kako će svoj dio u tom projektu platiti.

IGH ima, primjerice, iskustva s najavljivanjem poslova stoljeća od kojih odustaje nakon što ne uspije osigurati novac za njih (Zagrepčanka!). Konstruktor je već prije davao sumnjive dokumente poput čekova bez pokrića u Kataru. Sad je navodno dao jamstvo za crnogorsku autocestu o kojem, čini se, njegovi partneri IGH i Tehnika ne znaju ništa.

Pa se cijela stvar, za koju svi uključeni opsjenari znaju da se nikad neće realizirati, odvija tako da prvo hrvatske tvrtke ne mogu doći do potrebnih jamstava, pa onda u pet do 12 nešto predaju, ali ne zna se je li to obično obećanje ili pravo jamstvo.

Ako ikad Konstruktor, IGH i Tehnika i potpišu ugovor, nakon toga će slijediti problemi oko ispunjavanja uvjeta crnogorske strane.

I tako će se na kraju odustati od tog projekta, kao što je hrvatska Vlada odustala od gradnje autoceste do Dubrovnika, a početak tih radova otvorio je − tko drugi do Sanader.

http://www.business.hr/hr/Komentari-i-analize/Kompanije/Crnogorska-autocesta-iluzije

Po asku 28 kom, od toga 25 kom na 3096,50, i kad je transakcija obavljena, došlo novih 25 kom na ask na istu cijenu.
Netko valjda zna nešto što većina ne zna.

@Pobjeda

Replika tvojih iluzija?

KORKYRA JE MOJA ĆUĆA.

ajme svašta, koji se zaključak može izvesti analizom dvije minorne transakcije koje nisu ni kap u moru preostlalih dionica…….

Današnja naslovnica BUSINESS.HR
Vaš link

Naslovnica glasi CRNA GORA NEMA NOVCA ZA "POSAO STOLJEĆA"

Svi dobro znate da je istina.
Ovaj posao je osuđen na propast prije ili kasnije.
Znate kako kažu, htio bi puno ali mogu malo [cry]
Najbolje bi bilo Crnogorcima da odmah priznaju da se nema love i prestanu s ovim igrokazom ala Sanader.
Mogao bi proći posao ako puste Grcima i Židovima kompletno financiranje i koncesiju na 500 godina [lol]

Crnogorska autocesta iluzije
[cry]

Ako ikad Konstruktor, IGH i Tehnika i potpišu ugovor za posao stoljeća u Crnoj Gori, slijedit će problemi oko ispunjavanja uvjeta crnogorske strane. I tako će se na kraju odustati od tog projekta, kao što je hrvatska Vlada odustala od autoceste do Dubrovnika.

Bilo je to 18. ožujka 2009. − tadašnji je premijer Ivo Sanader otvarajući sjednicu Vlade hrvatskoj javnosti priopćio vijest da su Konstruktor, IGH i Tehnika dobili posao izgradnje autoceste kroz Crnu Goru, vrijedan nešto manje od tri milijarde eura.

I eto prošlo je gotovo godinu dana od te bombastične vijesti, a naše tvrtke još muku muče da zaključe taj posao stoljeća, kako mu mnogi tepaju.

Sanader u svom poznatom stilu nije mogao odoljeti a da se ne okiti tuđim perjem pa je on priopćio javnosti tu pozitivnu vijest o uspjesima hrvatskih tvrtki u inozemstvu, ne propuštajući priliku da napomene da je to zasluga i hrvatske vlade.

I kako to kod nas biva, svi su nekritički prenijeli tu vijest, ne pitajući se otkud Konstruktoru, IGH i Tehnici milijarda eura koliko moraju uložiti u taj projekt, otkud maloj Crnoj Gori više od 50 posto njenog BDP-a za njen udjel u toj golemoj investiciji.

Ima puno simbolike u tome što je baš Sanader bio glasnik te vijesti.

Crnogorska vlada obećala je svom narodu ono nemoguće, što nikad neće moći ispuniti, po uzoru na Sanaderova obećanja svome narodu. Crnogorcima je tako obećana preskupa prometnica a da vlastodršci nemaju pojma kako će i čime to platiti.

Zato im je dobro došlo da se na natječaj jave i pobijede hrvatske tvrtke koje nemaju pojma kako će svoj dio u tom projektu platiti.

IGH ima, primjerice, iskustva s najavljivanjem poslova stoljeća od kojih odustaje nakon što ne uspije osigurati novac za njih (Zagrepčanka!). Konstruktor je već prije davao sumnjive dokumente poput čekova bez pokrića u Kataru. Sad je navodno dao jamstvo za crnogorsku autocestu o kojem, čini se, njegovi partneri IGH i Tehnika ne znaju ništa.

Pa se cijela stvar, za koju svi uključeni opsjenari znaju da se nikad neće realizirati, odvija tako da prvo hrvatske tvrtke ne mogu doći do potrebnih jamstava, pa onda u pet do 12 nešto predaju, ali ne zna se je li to obično obećanje ili pravo jamstvo.

Ako ikad Konstruktor, IGH i Tehnika i potpišu ugovor, nakon toga će slijediti problemi oko ispunjavanja uvjeta crnogorske strane.

I tako će se na kraju odustati od tog projekta, kao što je hrvatska Vlada odustala od gradnje autoceste do Dubrovnika, a početak tih radova otvorio je − tko drugi do Sanader.

http://www.business.hr/hr/Komentari-i-analize/Kompanije/Crnogorska-autocesta-iluzije

preloš si u drukanju prema dolje, izvrti malo svoje postove o IGH, takva količina laži i s… da je jadno….

lijepo zacementirali cijenu i istresaju količine-bravo dečki

isuse…
neko je kupio 50 dionica sa ask-a..

taj sigurno nekaj zna…pa kaj je sada..da nije igh dobio novi posao???? [lol] [lol] [lol]

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

New Report

Close