IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

SEEbiz doznaje da će Institut IGH tražiti od Zagrebačkog Holdinga povrat sredstava koja su uplatili kroz jamčevinu za kupnju zemljišta Zagrepčanke. Naime, uz Ugovor o kupnji zemljišta priložen je i aneks po kojem IGH ima pravo tražiti novac nazad u slučaju odustajanja od projekta.

http://seebiz.eu/hr/analize/zagrepcanka-igh-ce-od-holdinga-povuci-jamcevinu,62571.html

Čujem da im ne cvijetaju rožice. 50% djelatnika je višak, love nemaju, sektor u kaosu.
Biti će nam veselica u 2010.

Ma to su gluposti pa tek posao treba da krene
svi uredski stolovi su pretrpani projektima
u kratkom roku treba da se izgradi na nekoliko lpkacija mega projekti zgrada za izdržavanje kazni
uskoro više
[/quote]

Zvuči kao vrlo unosan projekt.
Osnovno je pitanje tko su ljudi koji će u tim zgradama izdržavati kazne [proud]

Čujem da im ne cvijetaju rožice. 50% djelatnika je višak, love nemaju, sektor u kaosu.
Biti će nam veselica u 2010.

Ma to su gluposti pa tek posao treba da krene
svi uredski stolovi su pretrpani projektima
u kratkom roku treba da se izgradi na nekoliko lpkacija mega projekti zgrada za izdržavanje kazni
uskoro više
[/quote]
Jel" može neki aneks ugovora za dodatne radove na menadžerskom odjelu?
Sauna,jakuzi, spa, golf i te stvari. Nek unesu u projekt dok je još vrijeme.

who dares, wins

SEEbiz doznaje da će Institut IGH tražiti od Zagrebačkog Holdinga povrat sredstava koja su uplatili kroz jamčevinu za kupnju zemljišta Zagrepčanke. Naime, uz Ugovor o kupnji zemljišta priložen je i aneks po kojem IGH ima pravo tražiti novac nazad u slučaju odustajanja od projekta.

http://seebiz.eu/hr/analize/zagrepcanka-igh-ce-od-holdinga-povuci-jamcevinu,62571.html

To bu sad završilo na sudu te dok se zakaže prva rasprava i kriza i Milan budu prošlo svršeno vrijeme pa se bu to nekak kompromisom riješilo.
Ima li netko inf. da li je došlo do preuzimanja M Inžinjeringa jer sam nešto čuo da su ovi završili u stečaju. Znači nije bilo preuzimanja?

who dares, wins

Zavisi tko je u pravu, ukoliko je točna informacija oko ne sređenih imovinsko pravnih odnosa tužba za povrat sredstava ima šanse, ali ako je to samo plasirano za javnost onda nam je svima jasno što će biti.. Mene u ovom trenutku više zanima što ću kao građanin ZG-a od 01.01.2010. plačati skuplje…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

malo prolistajte ove linove.

http://www.pobjeda.co.me/
http://www.vijesti.me/
http://www.pcnen.com/

Pa si malo pogledajte kaj ekipa misli o igh kao firmi koja "će" im raditi projekt za autoput, kaj Đukanović misli, malo pogledajte u kakvim je problemima prva banka i tako dalje i tako dalje

Onaj tko će imati volje prolistati znati će o ćemu pričam.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Holding nema novaca i sigurno će na sud ako IGH bude tražio povrat, to sam već i ranije napisao.
S druge strane, Holding je jedan od najizdašnijih IGH-ovih klijenata, pa bi to moglo ozbiljno utjecati na njihovu daljnju suradnju. Možda je ipak bolje da im Radić ostavi kaparu. Vuk sit, a ovce na broju [bye]

Eto sad
A mene prije par sati napali ko ludi kad sam spomenio anex
Pa to je tako normalno da će tražiti povrat akontacije.
Imaju i oni pravnu službu i preveliki je novac u pitanju da se ne bi osigurali dodatnim ugovorom
Pa ko bi normalan kupio tako nešto a da imovinsko pravni odnosi nisu sređeni…
Ovdje je još uvjek moguć obrat IMHO..obje strane imaju svoje adute
Mislim da nisu toliki problem plombe…puno veći problem je cijena
Ako apetiti splasnu možda se i nađu na realnijoj cijeni od ove(ako zakon dopušta tako nešto s obzirom na javni natječaj..)
1plomba 1mil eur manje i ko zna…možda
S druge strane..ako nisu spremni na kompromis u holdingu, kome to prodati sada i po kojoj cijeni [undecid]

sijem žito raste grahorica

Umjesto jedinica molio bi odgovor na ranije postavljeno pitanje…
Kako se u bilanci knjiži povrat akontacije?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Kimi a zamisli u kako je dobroj situaciji IGH kad je u ovom slučaju na njegovoj strani i HDZ i SDP.
Mislim da znaš i zašto

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

ovako se NEĆE KNJIŽITI POVRAT jer ga NEĆE BITI:

IGH je definitivno odustao od osnivanja zajedničke tvrtke sa Zagrebačkim holdingom za razvijanje nekretnina Zagrepčanke, što je kompanija obrazložila neriješenim vlasničkim odnosima na lokaciji, nakon godinu dana čekanja. Analitičari HAAB-a procjenjuju kako će odustajanje IGH ublažiti pritisak na bilancu, jer bi se za ostvarenje ovog posla morao zadužiti za još 41 mil. eura, ali misle i kako neće izbjeći gubitak jamstva od 4,5 mil. eura, kao i 18 mil. kuna plaćenih Holdingu na račun kamata.(Briefing)

sad je valjda svima jasno kako je prošao ovaj IGH-ov "posao stoljeća" – GUBITAK od ogromnih 50 milijuna kuna!!!!!!!
sad i mene zanima, kako će GUBITAK 50 milijuna kuna izgledati u bilanci IGH????
unaprijed zahvaljujem na odgovoru!!

sve što pišem moje je mišljenje te se ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

ovako se NEĆE KNJIŽITI POVRAT jer ga NEĆE BITI:

IGH je definitivno odustao od osnivanja zajedničke tvrtke sa Zagrebačkim holdingom za razvijanje nekretnina Zagrepčanke, što je kompanija obrazložila neriješenim vlasničkim odnosima na lokaciji, nakon godinu dana čekanja. Analitičari HAAB-a procjenjuju kako će odustajanje IGH ublažiti pritisak na bilancu, jer bi se za ostvarenje ovog posla morao zadužiti za još 41 mil. eura, ali misle i kako neće izbjeći gubitak jamstva od 4,5 mil. eura, kao i 18 mil. kuna plaćenih Holdingu na račun kamata.(Briefing)

sad je valjda svima jasno kako je prošao ovaj IGH-ov "posao stoljeća" – GUBITAK od ogromnih 50 milijuna kuna!!!!!!!
sad i mene zanima, kako će GUBITAK 50 milijuna kuna izgledati u bilanci IGH????
unaprijed zahvaljujem na odgovoru!!
[/quote]
Još jedan koji galami..pa zašto svi galamite na mene [angry]
I ne morate svi jedan te isti tekst ne svakoj strani objavljivati..pročitali su svi koje zanima ovo najmanje triput jučer.S tim da jo ovo Stojić &company(znači povrat 100% :-))
I trebao bi znati osnovne stvari..ne može ovo prouzročiti gubitak pošto je novac uplaćen i to davnih dana
Ponavaljam hipotetsko pitanje;kako se knjiži povrat akontacije u bilanci društva?

New Report

Close