Iduće godine Zagreb dobiva spalionicu vrijednu 150 mil. eura (objavljeno 14.03.2006.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Iduće godine Zagreb dobiva spalionicu vrijednu 150 mil. eura (objavljeno 14.03.2006.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Smatram da spalionica treba biti izgradjena, ali niposto se nesmije stati na educiranju ljudi i povecanju postotka reciklaze.

nije mi jasno zašto nitko više ne spominje postojeću spalionicu koja je zatvorena, gotovo je nevjerojatno da bi gradnja nove bila isplativija od eventualne rekonstrukcije postojeće spalionice.

također je neshvatljivo da se bandića ne može zaustaviti da investira u što god poželi, a novac namiče iz povećanja komunalnih naknada. pa takve ovlasti nema ni kim-jong-il!

cak 90% onoga sto se u hrvatskoj naziva otpad drugdje nazivaju roba. ta roba ima svoju cijenu i uglavnom je profitabilna. neke su jaaako profitabilne i trazene. a kod nas se ili odlazu ili spaljuju. osim toga ono sto se i spaljuje spaljuje se ne u spalionicama nego u toplanama. osim toga ne spaljuje se odpad onako kako ga obicno zamisljamo nego preradjen u gorivo. i na koncu sve je to profitabilni posao koji osim toga itekako vodi racuna o okolisu. bog
p.ps nije mi jasno zasto graditi spalionicu kad se postojece toplane mogu preurediti za pogon na gorivo od preradjenog odpada?

New Report

Close