Imam 26 godina! I 8 godina radnog iskustva! Uz to manje honorarne poslove. Ciscenje, hostesiranje,da ne nabrajam… Mjesecno sigurno imam dobra ako ne i odlicna primanja. Samo zato sto radim… Ne radim savrsen posao, dapace jad i bjeda ugostiteljstva! Koje je toliko podcijenjeno i ljudi se doslovno prema tebi ponasaju ko da si zivotinja,al i dalje glava mi je u zraku i gledam na sebe i to da mi u zivotu nista ne fali… Malo malo se srecem s ljudima koji pricaju o nekoj krizi i imaju milion opravdanja i ko zna cega, joj tesko mi je! Eto ja radim, frizider mi je pun, rezije placene, imam za obuc, za potrosit i ne bunim se prekovremenima, i ko zna kojim nedostacima u poslu, jer zbog toga zivim i imam! Kao zensko nemogu bas obavljat poslove spedicije, neke baustele i sve sto je kod nas u redu placeno i od cega se lijepo zivi. Ali zato u konobarenju uz placu i svoje spodobnosti zaradim nekad i dve svoje place na temelju prekovremenih i bakse i svih uslova koji idu uz to! I sutim i slusam ova sranja o teskom stanju u drzavi, broju nezaposlenih i ljudi koji bi se obogatili da ne rade nista! I onda ljubomorno gledaju u druge sta imaju i komentiraju pa odakle pa dolaze svakakvi ruzni komentari i spustanje vrijednosti covjeka! Daj ljudi primite se posla!!!
Bitno da cete cure i zene kao ja nazivati svakakvim imenima i rec joj sigurno je zaradila ovako i onako a ja jedva imam vremena da popijem kavu s prijateljima! U njemackoj i vAni ljudi rade mAlo vise nego kod nas zato su im standardi i visi. Ja nisam osjetila krizu!! I cak stovise mogu se pohvalit time da sam svojim radom ispunila svaku zelju koju sam imala! Kod nas je tu sve puno neambicioznih lijenih i bezkarakternih ljudi koji bi se obigatili na brzinu! Osim sto vecina onih sto su na burzi i rade na crno i bog zna kakvim ilegalnim poslovima i zale se kako im je jebeno tesko!! Svoja nezadovoljstva iskaljuju na ljudima koji im nisu krivi. I kod nas je moderno kukati kako je tesko i kako je kriza i kako se nema !!! U radu je spas! Samosvijest, samostalnost i hrpa drugih ljudskih vrijednosti! Dok oni koji imaju svijest i zelju da im sutra bude bolje drugi kukaju i s oprostenjem seru. Joj kredit, naravno svaki dug se treba vratiti! Ako ne radis kako ces!! Al mentalitet ljudi tu je samo ljubomora na one koji su stvorili nesto koji imaju i koji na kraju nesto i rade! Svaki moj gazda u zivotu se dobro namucio da ima. A ovi sto cekaju da im padne s neba i duse su im isto tako prazne kao i komentari! Sramota! Sestra mi je zavrsila pmf i uz redovni fax radila koliko je mogla danas bez veze radi u plivi i da ne pricam dalje! Samo serete nebi radili niste ni probali! Samo komentirate i drzite se ko kraljevi i princevi nesto vam je ispod casti! Ko hoce radit radit ce ko nece nece!!! Samo nemojte trazit opravdanja di ih nema, jer to je najlakse i kad serete po saboru i kako nitko nije na svom radnom mjestu , ja to nebi ni znala da mi ljudi nisu rekli jer sam previse zauzeta!!! A ne vidite sebe dok u kaficima sjedite a vasa su radna mjesta prazna ili ih ni nemate! Kakva vlast takav i narod nema razlike!!! Nazalost ljudi koji su voljni radit rade! A ove bezposlicare koji najvise i pricaju o stanju u drzavi! Daj molim vas mi biramo vlast i da vam ovo stanje kukanja ne pase nebi promjenili bi ljudi sve.
Moja majka je samohrana s 5. Djece i sama podigla svako od nAs radom !!! Bez alimentacija bez pomoci drzave!!! Sramota treba bit ljude!!! Sramota treba bit one koji kazu radije cu doma sjedit i bit klosar nego radit!!!!! A najgore je da svaki poSteno zaraden novac ima vecu vrijednost ! Covjeku raste vrijednost kad radi! 10000 kn pa ja bi radila za to! Pa s takvom placom i imas sta za napravit u zivotu !!! Neki rade po dva i tri posla neki nebi nijedan. ! To je sramota