I Z B O R I I I I I ……2011/2012

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska I Z B O R I I I I I ……2011/2012

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.jutarnji.hr/uskok-istrazuje-cobankovica-zbog-stetnog-ugovora–drzava-platila-80-milijuna-kuna-zgradu-koja-joj-ne-treba/990780/

Čobi ogladnio pa zafalilo

HDZ sigurno silazi s trona ali to je problem po IGH mada nas niti to ne smije spriječiti da glasujemo protiv onih koji su opljačkali državu i narod.

Najbitnije je da fašnik, odnosno maskenbal završava u nedjelju – to je jedino što imam reći vezano za općenito izbore. Maske se skidaju, a prava lica se zatim viđaju.

Sve u svemu novac od kampanja mogao se iskoristi u bolje svrhe.

Srdačan pozdrav

ja glasam za ljubu jurčića Lp STFACA

Ako KUKURIK-avci,dođu na vlast,
siguran sam da nas čeka grčki scenarij.

Grcki scenario se desio jer Grci nisu na vrijeme trazili pomoc da smanje trosak refinanciranja duga. Zaduzivali su se sa ogromnim kamatama sve dok nisu bili u mogucnosti servisirati dug. Dakle identicna politika koju je vodila Jadranka Kosor.

Jednostavno zemlja koja ima 0% rast ekonomije, 6% deficita i zaduzuje se iznad 7% mora bankrotirati. Tu je stanje u kome HDZ ostavlja zemlju.

Ako Hrvatska ne smanji trosak zaduzivanja dozivjet ce sudbinu Grcke.

Ako SDP nastavi istu politiku onda je jedino pametno sve prodati i bjezati sa ove burze.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

http://www.jutarnji.hr/uskok-istrazuje-cobankovica-zbog-stetnog-ugovora–drzava-platila-80-milijuna-kuna-zgradu-koja-joj-ne-treba/990780/

Čobi ogladnio pa zafalilo

Borba protiv korupcije na HDZ način

Iskaz bivšeg premijera Ive Sanadera
– Direktore javnih poduzeća su predlagali ministri ili članovi predsjedništva. Ja nijednog direktora javnih poduzeća prije njihovo imenovanja nisam znao. I imao sam povjerenja u ljude koji su bili moji najbliži suradnici, znači članovi Predsjedništva, članovi Vlade. Oni su jednostavno predložili, čuj imam tamo.. recimo sad Čobanković. Ove koje ja spominjem ne želim nešto teretiti. Ja nisam došao ovdje kao neki Zorro osvetnik, nego sam došao reći kako je to bilo. On kaže: ‘Čuj, imam sjajnog čovjeka, Mravka za HEP. Evo ti njega. Kalmeta je ovoga, onaj je onoga, itd. Ali nikad ja te ljude nisam vidio. Vidio sam ih jedan ili dva puta na nekim sastancima kad su došli u Vladu. I sad da ja njima kažem: ‘Aj ti ovo radi, ili…

A mi se čudimo zašto nam je zemlja u banani. Ovakvu kadrovsku politiku nemaju ni u dobrovoljnim vatrogasnim društvima. Nisu bitne reference, prošli rezultati, iskustvo, znanje,nema potreba provjeriti čovjeka bitno da je ‘naš’ i ko rođen da vodi HEP.
Zamislite da Todorić pita predsjednika nadzornog odbora Zvijezde koga da meknimo za predsjednika uprave a ovaj viče znam jednog ima diplomu eno ga bivša uprava maknula sa strane pa ništa ne radi, slobodan je. A ovaj pita; a oklen je, a naš bogati imocki oklenćebit, a onda Toda odgovara meči ga…
S takvim HR Toda bi odavno bio pokojni kao Kutle.

Ako KUKURIK-avci,dođu na vlast,
siguran sam da nas čeka grčki scenarij.

Ako Hrvatska ne smanji trosak zaduzivanja dozivjet ce sudbinu Grcke.
Ako SDP nastavi istu politiku onda je jedino pametno sve prodati i bjezati sa ove burze.
[/quote]

Nema nama spasa !

Sjetite se godina 2000. do 2003. kada su Kukurikavci bili na vlasti !

Za 3 godine povečali su ino zaduživanje za novih 100 % !

Sa 10 miliardi na 20 miliardi eura .

To je bio početak sunovrata .

Sada izgleda dobijaju priliku da nastave .

Oglas:
Izgubljen mobitel na predizbornom skupu HDZ-a.
Molim pošt…ma nema veze…

– Priča se da je Njemačka preko ministra financija već naručila dvjema švicarskim tvrtkama u Lausanni tiskanje veće količine maraka jer je izlazak Njemačke iz eurozone gotova stvar. O tome su obaviještene i pojedine europske države pa sam preko parlamenta zatražila da se o tome očituje Europska komisija, izjavila je Bizzotto.

http://www.glasistre.hr/svijet/vijest/345432

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

– Priča se da je Njemačka preko ministra financija već naručila dvjema švicarskim tvrtkama u Lausanni tiskanje veće količine maraka jer je izlazak Njemačke iz eurozone gotova stvar.

[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] !!!

Ma gdje se to "priča", može li nam autor teksta otkriti?? Što to znači "priča se"? Ne bih se čudio da o tome pričaju samo glasvoi u autorovoj glavi.

Znate li vi što bi za Njemačku značilo sada uvođenje marke?? Da je autor uključio bar pola mozga dok je to pisao jasno bi mu bilo što bi to za Njemačku značilo pa zašto je potpuno nezamislivo da se na to odluče. Najprije bi morale sve članice jedna po jedna izaći iz Eurozone, da bi kao zadnje članice Njemačka i Nizozemska možda tek razmišljale ima li smisla za njih dvije imati tu zajedničku valutu ili je tada već prikladnije da se svaka od njih dvije vrati na svoju valutu. To bi tada bilo bez problema. Ali dok sve ostale postepeno ne izađu, potpuno je suludo da bi to ove dvije poželjele jer bi ih to dotuklo, a ostanak do daljnjega im jako jako odgovara za njihova gospodarstva. I što su veća ova previranja, špekulacije itd., njima zapravo to bolje. Trenutno slab EUR Njemačkoj jako odgovara, a dugoročno će biti "jak" kada se stvari srede, ili kada sve države osim jakih izađu, ili će biti malo inflacije ali što možeš, i tome će se Nijemci prilagoditi bolje nego ostali. Ali izaći sada, pa to je van svake pameti, trenutno bi si satrali gospodarstvo a ovako imaju pak procvat veći nego ikada. Ne znam zašto bi netko tko nije totalni luđak mijenjao procvat za trenutni odlazak u depresiju. Nijemci sigurno takvo što neće izabrati. Da oni sada uvedu DM, ta valuta bi trenutačno tako ojačala spram EUR ali i USD i drugih valuta, da bi njemačko gospodarstvo na kratko doživijelo takav šok, od kojega se ne bi moglo tek tako oporaviti. Nitko ne može preživjeti da mu se pola gospodarstva na "par mjeseci" stavi "na čekanje", pa niti Nijemci, oni sigurno neće izabrati "stavljanje na čekanje" svog izvoza. Zamislite kakav bi to bio kaos da u Njemačkoj na par mjeseci niti jedan izvoznik ne može baš ništa nigdje u svijetu prodati koliko mu proizvod privremeno postane skup?? Pa to bi bilo ravno smaku svijeta za Njemačku. Zamislite da se na par mjeseci doslovno ne može prodati niti jedan Mercedes (osim možda 2-3 nekom šeiku koji ne pita je li cijena 10 puta manja ili veća i sl.), niti jedna čačkalica made in Germany, doslovno ništa made in Germany?? Nijemcima ne pada na pamet doći niti na par dana u takvu situaciju a kamoli "na neodređeno razdoblje dok se ne uspostave tržišni odnosi i prilagodi gospodarstvo kombinacijom unutarnje devalvacije i izmještanja proizvodnje u inozemstvo". To je van svake pameti. Njemačka i Nizozemska ostaju u Eurozoni makar bili jedine članice, tek tada mogu razmišljati o alternativima (i do tada im taj postepeni rast valute neće biti problem, lako se prilagodi na to i kroz godinu-dvije, ali ne može se to u dan-dva!!).

Njemačka i Nizozemska ???????????
Od kada su oni jedno ? Nizozemska je povijesna podružnica Velike Britanije kao i ostale zemlje Beneluxa pa i Danske.
S druge strane Velika Britanija ( Engleska, Wels, Škotska, Kanada, Sj. Irska, Australija i milijun otoka ) su zakleti povijesni neprijatelji Njemačke s pripadajućim satelitima ( Austrija, dio Švicarska, Italije, Poljske, ex. Yuge itd…).
Velika Britanije i Njemačka su vječiti neprijatelji i cijela ova kriza je opet samo radi toga, jer Velika Britanija kao podružnica WallStreet-a opet želi zaraditi preko Njemačke. Zbog toga smo imali prvi i drugi svjetski rat, a trenutno se vodi i treći samo u financijskom smislu . Borba bez ispaljenoga metka.
Engleska u borbi uvijek koristi prvog susjeda svoga neprijatelja u savezu, ali sada im je Francuska poremetila planove ( povijest se opet ponavlja kao i prva dva puta ) , ali dam se kladiti da Poljake obrađuju protiv Nijemaca.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

New Report

Close