I Z B O R I I I I I ……2011/2012

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska I Z B O R I I I I I ……2011/2012

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jasno je da HDZ gubi izbore,
a još veća tragedija je što će doći KUKURIKAVCI koji su isto bili na vlasti i ništa nisu pokazali.
A najveća je tragedija je da nemamo za koga glasati,sve gori od gorih.
Nemaju pojma o biznisu,nemaju pojma što napraviti ,nemaju pojmakako iskorisiti naš geografski položaj i prirodne prednosti koje nam je dao dragi Bog.Kako zaposliti ljude,a imamo potencijala d amoramo uvoziti radnu snagu.
Pitate se možda pa zašto s e ne uključe oni koji znaju,
ne mogu se ukuljučiti jer nemaju vremena od posla.
Jedino koji mi se donekle "sviđa" je Darinko Kosor.
Moderan čovjek,poduzetnik ,intilegintan i razuman,ali nema stranku..šačica ljudi.

Što treba napraviti:
1.Otpustiti 50% državnih službenika i namještenika,
2.HŽ ,otpustiti 50% zaposlenih neće se ništa
3.Školstvo 30% otpustiti.
4.30% umirovljenika vratiti na posao ,pola njih tako i tako radi
5.INA 30% nepotrebno
6.Ambasade pola zatvoriti
7.Zatvoriti 80% državnih agencija
8.Ukinuti županije,ničemu ne služe
9.Smanjiti broj Općina za 50%
itd itd,
da sam na vlasti za 6.mj stabilizirao bi financije,a za dvije godine bi izašli iz krize i bili zemlja s najvećom stopom rasta.

Pitanje što s novim nezaposlenima.
Vratiti ih tamo di im je mjesto na selo i na "motiku" odakle su i otišli.
Tj u proizvodnju hrane,za more i za izvoz i za kontinentalni turizam jer imamo jednu od najlješpših zemalja na svjetu samo to ne znamo prezentirati i iskorisiti.

Pitanje

pero7 kaže ne glasti za Kukuriku koaliciju. HDZ dokazano -lopovi.za koga glasati? za male stranke koje nisu bile na vlasti i nisu naučile kresti.trebaju početi učiti u narednom mandatu ??? za koga uopče glasovati ????

Lesarovi laburisti? HSLS? sve je bolje od sadašnjih…
[/quote]

obavezno bih dodao i don grubišića na spisak
zamislite sabor bez: hdz, sdp, hns, hsu, hsp, hss, hdssb, sdss, keruma, bandića i sličnih
mislim da bi zemlja kroz godinu dana izgledala puno bolje, a da bi ljudi masovno imali osmjehe na licima

Što treba napraviti:
5.INA 30% nepotrebno
itd itd,
da sam na vlasti za 6.mj stabilizirao bi financije,a za dvije godine bi izašli iz krize i bili zemlja s najvećom stopom rasta.

Iskreno se nadam da tvoja opcija neće pobjediti .

To bi bia katastrofa za Hrvatsku .

Bilo bi pola miliona nezaposlenih više nego danas .

Ali ljudi moji pa mi jedini imamo na svijetu ljude koji znaju svoje prodati bez imalo kajanja….svi,baš svi političari bez nabrajanja.Ina objavila dobit od dvije milijarde,a prvih 25 posto plus zlatna prodane za 500 miliona kuna.Sdp krenuo hdz dovršio,a svi ostali su ove dvije stranke.
Nekada točnije 1989 godine nosio sam sa ponosom pet metara dugu zastavu HDZ-a i pjevao pjesme koje su tada a i danas zabranjene.A danas????????????
Pa mi ljudi moji nemamo dovoljno zatvora koliko imamo kriminalaca ili prevedeno poštovanih ljudi.
FUJ,FUJ ,FUJ,FUJ,FUJ,FUJ—————-
Ali mogu vam odmah reći tko će pobijediti-HDZ.Birat će ih svijet.
A u ovom vremenu predizborne kampanje mogla bi Ina u trgovanje,pa da ZSE napokon krene.

IDEM ZAPALITI SVIJEĆE MOJIM POGINULIM PRIJATELJIMA I UPLATITI MISU,JER SE OKREĆU U GROBU.

peyo

Što treba napraviti:
5.INA 30% nepotrebno
itd itd,

[/quote]
Možda je kolega many malo pretjerao, ali je na dobrom tragu,mislim da je jeftinije taj višak iz javnog sektora staviti na burzu i od tih novaca povećati socijalna davanja, a ostatak sredstava ubaciti u stvaranje novih radnih mjesta ali u privatnom sektoru. Samo narod hebe statiastika!
Teoretski možemo napraviti punu zaposlenost namjesec dana, prodajom HEP-a i utrpavši 100 ljudi s burze u jednu kancelariju iz javnog sektora, genijalnog li rješenja

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Pa tko je otvorio tu temu i još pišete o tome, i to nazivate izborima?!

Da li stvarno neki nemaju što raditi, ili je sve to postalo karcinom našeg društva, zajednice i države.

Pisati o izborima, šta ne bi onda bilo ljepše ppisati, kako ćemo dobiti na binu ili super sedmicu, eto toliko ja mislim o izborima i našj "politici".

lp

And God says let there be light and be light, and it was good...

Gledam 3-i Dnevnik i divim se kako se svi prave blesavi tko će financirati HDZ kampanju za izbore.

Pozvali su doktore nauka, ove i one da odgovore koja bi banka mogla HDZ-u izdati kredit na osobne mjenice, odnosno mjenice pez pokrića.

Pa ZNA se, HPB banka prva, taman se malo oporavila, dovoljno za izbore !?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

pofuk, ajde brate mili, nemoj lagat [lol]

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

RAZGOVOR Njemačka zastupnica u Europskom parlamentu
Doris Pack:

HDZ nije jedini, ista će se stvar dogoditi i drugim strankama
Ono što se sada piše po novinama i što curi u javnosti čista je predizborna kampanja. Vjerujem da će nakon ovih izbora odgovarati još mnogi političari iz drugih stranaka za koje mediji trenutačno nemaju veliki interes, jer se sada radi i poduzima sve da bi se HDZ srušilo s vlasti
Alen LEGOVIĆ, Bruxelles
Objavljeno: 31. 10. 2011. u 9:33 Zadnja izmjena: 31. 10. 2011. u 9:33

Doris Pack, njemačka kršćansko-demokratska zastupnica u Europskom parlamentu, u razgovoru za Vjesnik govori o istrazi protiv HDZ-a, Jadranki Kosor, zakonima o financiranju stranaka i predizbornoj kampanji.

Protiv HDZ-a se intenzivira istražni postupak. Kako ocjenjujete takav korak nešto više od mjesec dana prije parlamentarnih izbora?

– Istrage koje se vode temelje se, među ostalim, i na tome da ova vlada ne ometa bilo kakvo preispitivanje. Upravo je HDZ omogućio da se počne provoditi istraga. Ono što se sada piše po novinama i što curi u javnost čista je predizborna kampanja. Smatram da sudovima i istražnim tijelima treba dati vremena da ispitaju optužbe.
Nije samo riječ o članovima HDZ-a, nego će se sigurno uskoro pod istragom naći i pripadnici drugih stranaka.
Vjerujem da će nakon ovih izbora odgovarati još mnogi političari iz drugih stranaka za koje mediji trenutačno nemaju veliki interes, jer se sad radi i poduzima sve kako bi se HDZ srušilo s vlasti.
Po meni, nema velikih promjena, osim što javnost sada sve to što se događa doživljava intenzivnije.

Vjerujem da nitko kod Jadranke Kosor ne može pronaći nešto zbog čega se terete neki drugi političari i zbog čega moraju odgovarati.
Vjerujem da će Kosor na kraju sve dobro svladati, ali pitanje je hoće li birači za sve odgovornim smatrati nju ili će prepoznati da su odgovorni pojedinci u stranci, kao što postoje problemi u svim strankama

U kojoj mjeri će istraga utjecati na ishod izbora?

– O tome je riječ i to je problem.
Ovo što se događa nije baš nepristrano.
Ne mogu optuživati sudove, ali mogu kazati da optužbe koje se stalno ponavljaju nisu ništa novo, sve je već odavno poznato, ali, ponavljam, istrage su moguće, jer se ova vlada ponašala korektno i omogućila sve istrage koje su potrebne i zbog toga je Vladino korektno ponašanje očito zlorabljeno kako bi joj se pravilo probleme na putu eventualnog reizbora.

Neobično je da se postupak vodi protiv jedne stranke. Što očekujete od hrvatskih istražnih tijela?

– Očekujem pošteni sudski postupak i istragu u svim slučajevima koji su spomenuti, ali i u onim slučajevima koji će se tek otvoriti kod drugih stranaka.
Zalažem se za poštenu istragu i postupak, a to vrijedi kako za slučaj Ive Sanadera, tako i za sve ostale slučajeve koji se stalno spominju po novinama.
Inače, činjenica da se stranka, u ovom slučaju HDZ, nalazi pred sudom zbog financiranja nije ništa novo u svim demokratskim državama.
U Njemačkoj se to dogodilo većini političkih stranaka, i zbog toga je cijeli slučaj povezan sa zakonima o financiranju stranaka.
Takvi zakoni moraju postojati i moraju točno odrediti pravila financiranja kojih se stranke moraju pridržavati.

Iako se ne vodi istraga protiv Jadranke Kosor, što očekujete od nje kao predsjednice HDZ-a?

– Nadam se da će, unatoč poteškoćama, zadržati jasan smjer, posebice jasan smjer koji je do sada imala u pogledu približavanja Europskoj uniji, jer Kosor je ostvarila i postigla ono što je Hrvatskoj potrebno, i sada mora voditi izbornu kampanju, što je dužnost šefice stranke, ali u ovakvim okolnostima zasigurno to neće biti jako.
Vjerujem da nitko ne može kod Kosor pronaći nešto zbog čega se terete neki drugi političari i zbog čega moraju odgovarati.
Vjerujem da će Jadranka Kosor na kraju sve dobro svladati, ali pitanje je hoće li birači za sve odgovornim smatrati nju, ili će prepoznati to da su odgovorni pojedinci u stranci, kao što postoje problemi u svim stra

…., kao što postoje problemi u svim strankama .

A ljudi moji,evo jedno zanimljivo pitanje?Šta mislite kada će biti izvučen bingo i super sedmica,oli ti milioni iz Hrvatske lutrije koja je u stopostotnom vlasništvu države ili vlade,kako hoćete.Vidite da je problem sa financiranjem.Pri tom ne mislim samo na HDZ ,nego i na SDP.
Sve ostale stranke su jednim imenom HDZSDP,samo u kojem omjeru več 20 godina.

peyo

Što treba napraviti:
5.INA 30% nepotrebno
itd itd,

[/quote]

Kolega niste korektni,trebalki ste pročitati i postati i ovaj dio posta.

Ima posla koliko hoćeš ali neće nitko raditi ,svi bi uživali i primali plaću a da ne rade u tom je problem Hrvatske i dok se to ne promjeni,a istina trebat će generacije neće nam biti bolje.

Pitanje što s novim nezaposlenima.
Vratiti ih tamo di im je mjesto na selo i na "motiku" odakle su i otišli.
Tj u proizvodnju hrane,za more i za izvoz i za kontinentalni turizam jer imamo jednu od najlješpših zemalja na svjetu samo to ne znamo prezentirati i iskorisiti.

New Report

Close