I Z B O R I I I I I ……2011/2012

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska I Z B O R I I I I I ……2011/2012

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@fajrunt
"Pero7??? jaaaavi seeeeeeee"

Evo me , jel me netko tražio ?

Nikad ja nisam rekao za koga treba glasati .

Uvijek sam govorio da je najgori izbor glasati za Kukuriku koaliciju i da treba glasati za najbolje .

I dalje tako mislim , glasajte za najbolje !

.

U igri mita i korupcije postoji jedno pravilo;
ili si s njima ili protiv njih

zato mislim da nije samo HDZ sada odgovoran za primanje, ima onih koji snose jednaku odgovornost i za davanje !
Jedno bez drugog je nemoguće .

Sve stranke se pozvivaju na veću proizvodnju, ali ne sponimnju potrošnju ?
Demokracija ili pošteno rečeno Potrošnja, temelji se samo na potrošnji . Proizvodnja bez potrošnje neide kao i obrnuto, pa čemu toliko mudrovanje i HDZ i oporbe oko jasnih pravila igre demokracije.

U oba slučaju i iz kojeg kuta gledaš oporavak zemlje moguće je jedino povećanom potrošnjom, a koja generira povećanu proizvodnju, a ona radna mjesta i stabilnu plaću svima.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Ubit će nas sad Pero u pojam!

Svatko od vas mora dovesti 15 glasača! I biti siguran da su glasali za HDZ

http://www.jutarnji.hr/plan-za-spas-stranke–svatko-od-vas-mora-dovesti-15-glasaca—i-biti-siguran-da-su-glasali-za-hdz/984056/

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

http://www.vecernji.hr/vijesti/samo-trecina-biraca-kosor-smatra-postenom-a-milanovica-57-clanak-341520

Milanović uvjerljivo popularniji od Kosor!

svatko odgovara sam za svoje K-P na burzi!!!!

saelo nemoj bitii naivan pa tek ce vam se taj masti navaditi, nemoj te zaboravit da je bio proglašen najarogantnijim i najbahatijim političarom, j…š ti ovo što se smirio malo radi rada, vuk dlaku mjenja ali čud nikada [sealed]

pepe7

ma nek dođe i crni vrag, samo da se ovih riješimo!!! [angry]

Pero7, jesi i ti među "zaslužnima" ???

JAVNI NATJEČAJI ZA POSAO U DRŽAVNOJ UPRAVI

VELIKO ZBRINJAVANJE PRIJE IZBORA: Vlada zapošljava 100 novih birokrata!.

Zastupnik bošnjačke manjine Šemso Tanković dobio je mjesto u Upravnom vijeću Državnog zavoda za statistiku. Cijena je to koju je HDZ platio kako bi im Tanković osigurao kvorum . Bez njega prošlog petka ne bi mogli skinuti imunitet SDP-ovcu Željku Jovanoviću niti donijeti 27 zakona te još 31 uvrstiti na dnevni red dok je oporba u bojkotu.

Tanković je sam priznao da ga nisu željeli predložiti u Upravno vijeće Državnog zavoda za statistiku, ali da je s potpredsjednikom Vlade Darkom Milinovićem to sve “sada sanirano”.

No, nije Tanković jedini koji sada, 45 dana do izbora i svega nekoliko dana prije raspuštanja Sabora, dobiva funkciju u državnoj upravi. Skandalozno je, kažu u najvećoj oporbenoj stranci, što HDZ samo mjesec i pol do izbora imenuje nove ljude.

– U demokratskim državama takvo se nešto prije izbora ne događa. No kad nas HDZ ovakvim imenovanjima zbija redove – kaže potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić.

Imenovanja međutim nisu jedini način zbrinjavanja kadrova. Samo u posljednih mjesec dana ministarstva, agencije, zavodi… raspisali su javne natječaje za više od 100 radnih mjesta u državnoj upravi. Traže se stručni suradnici, referenti, savjetnici, ali i ravnatelji uprava, dakle svi oni čija su radna mjesta sigurna ako dođe do promjene vlasti. Ljudi izabrani na natječaju nisu imenovani i ne može ih smijeniti Vlada.

U zapošljavanju preko javnih natječaja raspisanih od 20. rujna prednjače ministarstva kulture, prometa i veza, te pravosuđa. Ministarstvo kulture raspisalo je u zadnjih mjesec dana natječaje za 14 radnih mjesta – najviše traže stručne suradnike, ali traži se čak i stručni savjetnik u kabinetu ministra Jasena Mesića.

No, isti ministar imenuje i ravnatelja dražvnih arhiva, a takvih traže ukupno četvero. Ministarstvo želi zaposliti 11 novih ljudi, a uglavnom se radi o stručnim suradnicima i savjetnicima. Međutim, tek sada su se sjetili popuniti i mjesta ravnatelja dviju uprava.

Do sada su naime na čelu Uprave za pomorski promet te za otočni razvoj bili vršitelji dužnosti ravnatelja. Ministar Božidar Kalmeta očigledno je zaključio da je mjesec i pol do izbora pravo vrijeme da na mjesta ravnatelja uprava imenuje ljude koje nova Vlada ne može smijeniti.

Ministarstvo pravosuđa samo je od 20. rujna do danas objavilo da treba devet stručnih suradnika, te voditelja probacijskog ureda i dva načelnika. Odjednom nedostaju i kadrovi u Državnoj geodetskoj upravi koja namjarava zaposliti 11 stručnih referenata te dva voditelja odsjeka. U Agenciji za elektroničke medije, pak, osim analitičara i referenata traže i čistačicu. Agencija za odgoj i obrazovanje raspisala je natječaj za tri viša savjetnika, a Agencija za zaštitu okoliša tri savjetnika i dva referenta.

Vlada je kao mjeru štednje sredinom 2009. donijela zabranu zapošljavanja u državnoj upravi. No, ona je trajala samo pola godine pa se u državnoj administraciji zadnjih godinu i pol gotovo neprestano zapošljavaju novi ljudi. Od toga se ne odustaje ni sada, uoči izbora. Opačić naglašava kako su javni natječaji samo krinka jer se zapravo namještaju za HDZ-ove ljude. Otkriva kako im se njihovi članovi, koji se javljaju na natječaje, žale da ne mogu dobiti posao kad se otkrije da su u SDP-u.

– Preko tajnih službi provjeravaju sve koji se prijave na natječaj i čim vide da je netko član SDP-a, ne žele ga zaposliti – tvrdi Opačić.

JUTARNJI LIST

[angry]

U Gospiću ne možeš dobit posao ako nisi u HDZ-u ili mladeži hdz-a i to je tako i to se zna.

@fajrunt
"Pero7??? jaaaavi seeeeeeee"

Evo me , jel me netko tražio ?

Nikad ja nisam rekao za koga treba glasati .

Uvijek sam govorio da je najgori izbor glasati za Kukuriku koaliciju i da treba glasati za najbolje .

I dalje tako mislim , glasajte za najbolje !
[/quote]

pero7 kaže ne glasti za Kukuriku koaliciju. HDZ dokazano -lopovi.za koga glasati? za male stranke koje nisu bile na vlasti i nisu naučile kresti.trebaju početi učiti u narednom mandatu ??? za koga uopče glasovati ????

pero7 kaže ne glasti za Kukuriku koaliciju. HDZ dokazano -lopovi.za koga glasati? za male stranke koje nisu bile na vlasti i nisu naučile kresti.trebaju početi učiti u narednom mandatu ??? za koga uopče glasovati ????

Lesarovi laburisti? HSLS? sve je bolje od sadašnjih…

moje pisanje je moje osobno mišljenje, nije savjet ili poziv za kupnju ili prodaju dionica!

DORH zatražio, a Županijski sud odobrio blokadu imovine HDZ-a

Tužitelji su dosad prikupili dokaze prema kojima su kroz crni fond HDZ-a prošla najmanje 23 milijuna kuna

Županijski sud u Zagrebu je, i to na zahtjev USKOK-a koji je podnesen još u četvrtak, blokirao zgradu središnjice HDZ-a kako bi osigurao sredstva kojima bi ova politička stranka obeštetila državu ako bude proglašena krivom u kaznenom postupku.

HDZ može koristiti zgradu središnjice svoje stranke na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, ali je ne može prodavati, davati je u zalog, niti na bilo koji drugi način njome raspolagati.

Radi se o slučaju proširenja istrage Fimi medija na HDZ kao političku stranku. USKOK je prošloga tjedna donio rješenje da se istraga o sustavnom izvlačenju novca iz državnih poduzeća posredstvom marketinške tvrtke Fimi medije proširi i na HDZ kao pravnu osobu.

Večernji list je prvi pisao o istrazi HDZ-ovih crnih fondova otkrivajući priču o HDZ-ovoj bivšoj blagajnici Branki Pavošević, a prije nekoliko dana i službeno je postalo poznato da DORH provodi istragu protiv HDZ-a.

USKOK optužuje HDZ da je šest godina, od 2003. do 2. srpnja 2009. godine koristio crne fondove i iz njih financirao kampanje, plaćao usluge za poslove koji su se obavljali za stranku, dodatke na plaću, božićnice, uskrsnice, regrese… Time je, tvrde tužitelji, vladajuća stranka oštetitla državu za oko 32 milijuna kuna.

Večernji je još prošloga tjedna objavio da je izvjesno kako će USKOK tražiti da se upravo nekretninom u središtu Zagreba osigura vraćanje duga državi za pokradenu svotu. Pritom smo, što je uostalom potvrdilo i Državno izborno povjerenstvo, pretpostavljali da se neće tražiti blokada računa stranke.

Posebno se pritom misli na posebni račun koji su stranke dužne otvoriti prema Zakonu o financiranju predizbornih kampanja. Naime, blokadom računa, HDZ bi mogao tvrditi da je usred kampanje doveden u neravnopravnu situaciju u odnosu na ostale stranke, te da su mu zbog toga smanjene šanse na izborima.

Postavljalo se i pitanje može li se blokirati zgrada središnjice HDZ-a budući da se stranka nije upisala kao vlasnik u gruntovnici, no podatak o neupisanom vlasništvu nije prepreka za blokadu imovine. Blokirati se, naime, može i vanknjižno vlasništvo.

Kao kriminalno razdoblje USKOK navodi vrijeme od 2003. godine pa sve do 2. srpnja 2009., u kojemu je tadašnji predsjednik HDZ-a i Vlade Ivo Sanader povezao u zajedničko djelovanje Mladena Baršića, rizničara HDZ-a, Ratka Mačeka, glasnogovornika Vlade i HDZ-a, Ivana Jarnjaka, glavnog tajnika HDZ-a, Branku Pavošević, šeficu računovodstva u stranci, i Nevenku Jurak, vlasnicu trgovačkog društva Fimi media. USKOK kaže da ih je Sanader udružio s osnovnim ciljem da sebi i HDZ-u pribave nezakonitu imovinsku koristi.

Tužitelji su dosad prikupili dokaze prema kojima su kroz crni fond HDZ-a prošla najmanje 23 milijuna kuna. Iz toga su fonda za potrebe HDZ-a obavljana nezakonita plaćanja koja se nisu bilježila u poslovnim knjigama stranke. Radilo se o mjesečnim isplatama u gotovini kao dodatku na plaću pojedinim dužnosnicima, zatim osobama koje su obavljale razne poslove za HDZ, a u gotovini su se davale i božićnice, uskrsnice, regresi.
Večernji list

Pero7 javi se?!?
gdje ćete se sada sastajati? opet u hladne barake? [cry]

moje pisanje je moje osobno mišljenje, nije savjet ili poziv za kupnju ili prodaju dionica!

HDZ je mnogim nanio štetu, sebi izgleda posebno. Pod njihovom vladavinom meni su tvrtku uništili, ali ;

ipak se pitam pod čijom himnom Bajić pjeva ?

Poznato je da 90% Vlada u svijetu postavlja CIA, ali ovaj put se dvoumim između njih i MI iz Engleske.

Previše olako je Bajić dobio krila, osjeća se moćnim, a Red Bull nije pio ?

Možda među vama im još onih koji vjeruju u vladavinu prava bez interesa ??????????

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

PETINA, 30.10.2011. u 21:24
Pero7 javi se?!?

Možda tješi Kosoricu ?

HDZ-u sud blokirao zgradu, Kosor: To nas neće obeshrabriti za izbore
http://www.vecernji.hr/vijesti/hdz-u-sud-blokirao-zgradu-kosor-to-nas-nece-obeshrabriti-izbore-clanak-341737

New Report

Close