evo za peru7 i njegove bajke o borbi HDZ-a protiv korupcije [bye]
http://danas.net.hr/izbori/page/2011/10/25/0258006.html
Ajme Pero, odakle Vam više volje?!
hehe,odakle mu volje?pisali bi mi i više od njega kad bi znali kao on šta će izgubit [sealed]
Pero7 korisnik od: 4.02.2011.
Broj poruka: 1293 (4,92 poruke dnevno)
Pero ja bi tebi dao privelegiranu mirovinu, stvarno se trudiš! [thumbsup]
Kolega Ivan 1902 ,
Hvala na prijedlogu za povlaštenu mirovinu .
Trudim se .
Da neznalice navedem na pravi put .
[cool]
Pero7 korisnik od: 4.02.2011.
Broj poruka: 1293 (4,92 poruke dnevno)
Pero ja bi tebi dao privelegiranu mirovinu, stvarno se trudiš! [thumbsup]
Meni se čini da se pero7 toliko trudi zato da nakon izbora ne IZGUBI privilegiranu mirovinu! [bye]
Tako da po meni nije pitanje da li ce MMF doci, nego kada ce doci. Ja mislim da je trebao doci davno…
…. … možemo zahvaliti Šukiju koji je kao papiga ponavljao, "mislim, gleajte, mi možemo sami financirati naše obveze"! Naravno da možemo, samo je pitanje po kojoj cijeni? …. …
[/quote]
Nije ni ova Dalićka ništa bolja, a oboje ih krase iste osobine – oboje su izuzetno neobjektivni, neiskreni, nefotogenični i antipatični. Meni je čak Dalićka nešto antipatičnija od debelog morža. Jednostavno je ne mogu prožvakati.
Nikad neću zaboraviti kako nas je Šuker u vrijeme zahuktavanja svjetske krize, a prije Sanaderovog "hvala na suradnji", uvjeravao da se nas globalna kriza ne tiče, da kod nas nema i neće biti krize i kako se državni proračun normalno puni, čak i bolje od očekivanja.
CRNI FONDOVI>>>STRANKA NA VLASTI OSUMNJIČENA ZA PRANJE NOVCA
HDZ JE POD ISTRAGOM: Sanader, Jarnjak, Maček i Pavošević na listi sumnjivih.
USKOK svoje optužbe temelji na iskazu bivše šefice računovodstva HDZ-a Branke Pavošević
Hrvatska demokratska zajednica – HDZ pod istragom je USKOK-a . Danas je toj stranci formalno upućena obavijest da je na nju, kao pravnu osobu, proširena istraga u slučaju ‘ crnih fondova HDZ-a ’. Ta informacija, koja ima dalekosežne političke i pravosudne posljedice, Jutarnjem je potvrđena iz odvjetničkih krugova.
Dvije trećine Hrvata misli da je Kosor znala za crne fondove HDZ-a
Osim HDZ-a, doznaje Jutarnji, USKOK je istragu o crnim stranačkim fondovima proširio i na bivšeg predsjednika stranke Ivu Sanadera. Bivša blagajnica, točnije šefica računovodstva HDZ-a, Branka Pavošević također je obuhvaćena istragom, a na popis osumnjičenika sada su uvršteni i bivši glavni tajnik Ivan Jarnjak te prijašnji glasnogovornik Ratko Maček.
Da je Uskok istragu proširio istragu protiv HDZ-a kao pravne osobe i da je vrh stranke obaviješten o tome Vjesniku je u srijedu navečer potvrdio zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović.
Optužbe za sve njih odnose se na financiranje HDZ-a od izborne kampanje 2003. godine, preko predsjedničke kampanje Jadranke Kosor 2005. kao i financiranje kampanje na zadnjim parlamentarnim izborima 2007. godine. Aktualna šefica Vlade i stranke Jadranka Kosor nije na popisu osumnjičenika.
Ukupno se spominje iznos od više desetaka milijuna kuna te kaznena djela udruživanja, zloupotreba i krivotvorenja.
Kako doznajemo, USKOK svoje optužbe temelji prvenstveno na iskazima bivše blagajnice Branke Pavošević, donedavnog rizničara stranke Mladena Barišića i vlasnice Fimi Medije Nevenke Jurak. Oni su istražiteljima USKOK-a opisali kako su u crnu stranačku blagajnu, bez provođenja kroz redovnu financijsku evidenciju, stizale milijunske donacije, uglavnom od hrvatskih poduzetnika.
Jutarnji list
Pero7??? jaaaavi seeeeeeee [bye]
Hrvatska je zakonski kvalitetno pokrivena i treba se držati Zakona i provoditi Zakone i neće biti nikakvih problema.
Ovo je upravo ono sto nesposobni politicari zele da vjerujete. Sve je u redu samo to treba malo bolje provoditi. Istina je da je citav sustav postavljen na pogresnim vrijednostima koje treba mjenajati.
[/quote]
Ne znam zašto ste Twixeru udijelili jedinice za ovu činjenicu. Pa upravo u tome što je Twix napisao je srž problema koji razara ovu državu. Samo jako zabrinjava što narod to ne razumije [embarass]
Nemojte tako! Ne piše Pero radi sebe,nego radi nas, čovjeku je cilj prosvijetliti nas koji živimo u mraku… [lol] i nemojte ga "vređati" (kako kaže, op.a.) jer on nikada nije rekao da treba glasati za HDZ… [lol]
@fajrunt
"Pero7??? jaaaavi seeeeeeee"
Ne može, na konferenciji je.
glavno je da i dalje ima punu slobodu kretanja [lol]
Pero7, jesi i ti među "zaslužnima" ???
JAVNI NATJEČAJI ZA POSAO U DRŽAVNOJ UPRAVI
VELIKO ZBRINJAVANJE PRIJE IZBORA: Vlada zapošljava 100 novih birokrata!.
Zastupnik bošnjačke manjine Šemso Tanković dobio je mjesto u Upravnom vijeću Državnog zavoda za statistiku. Cijena je to koju je HDZ platio kako bi im Tanković osigurao kvorum . Bez njega prošlog petka ne bi mogli skinuti imunitet SDP-ovcu Željku Jovanoviću niti donijeti 27 zakona te još 31 uvrstiti na dnevni red dok je oporba u bojkotu.
Tanković je sam priznao da ga nisu željeli predložiti u Upravno vijeće Državnog zavoda za statistiku, ali da je s potpredsjednikom Vlade Darkom Milinovićem to sve “sada sanirano”.
No, nije Tanković jedini koji sada, 45 dana do izbora i svega nekoliko dana prije raspuštanja Sabora, dobiva funkciju u državnoj upravi. Skandalozno je, kažu u najvećoj oporbenoj stranci, što HDZ samo mjesec i pol do izbora imenuje nove ljude.
– U demokratskim državama takvo se nešto prije izbora ne događa. No kad nas HDZ ovakvim imenovanjima zbija redove – kaže potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić.
Imenovanja međutim nisu jedini način zbrinjavanja kadrova. Samo u posljednih mjesec dana ministarstva, agencije, zavodi… raspisali su javne natječaje za više od 100 radnih mjesta u državnoj upravi. Traže se stručni suradnici, referenti, savjetnici, ali i ravnatelji uprava, dakle svi oni čija su radna mjesta sigurna ako dođe do promjene vlasti. Ljudi izabrani na natječaju nisu imenovani i ne može ih smijeniti Vlada.
U zapošljavanju preko javnih natječaja raspisanih od 20. rujna prednjače ministarstva kulture, prometa i veza, te pravosuđa. Ministarstvo kulture raspisalo je u zadnjih mjesec dana natječaje za 14 radnih mjesta – najviše traže stručne suradnike, ali traži se čak i stručni savjetnik u kabinetu ministra Jasena Mesića.
No, isti ministar imenuje i ravnatelja dražvnih arhiva, a takvih traže ukupno četvero. Ministarstvo želi zaposliti 11 novih ljudi, a uglavnom se radi o stručnim suradnicima i savjetnicima. Međutim, tek sada su se sjetili popuniti i mjesta ravnatelja dviju uprava.
Do sada su naime na čelu Uprave za pomorski promet te za otočni razvoj bili vršitelji dužnosti ravnatelja. Ministar Božidar Kalmeta očigledno je zaključio da je mjesec i pol do izbora pravo vrijeme da na mjesta ravnatelja uprava imenuje ljude koje nova Vlada ne može smijeniti.
Ministarstvo pravosuđa samo je od 20. rujna do danas objavilo da treba devet stručnih suradnika, te voditelja probacijskog ureda i dva načelnika. Odjednom nedostaju i kadrovi u Državnoj geodetskoj upravi koja namjarava zaposliti 11 stručnih referenata te dva voditelja odsjeka. U Agenciji za elektroničke medije, pak, osim analitičara i referenata traže i čistačicu. Agencija za odgoj i obrazovanje raspisala je natječaj za tri viša savjetnika, a Agencija za zaštitu okoliša tri savjetnika i dva referenta.
Vlada je kao mjeru štednje sredinom 2009. donijela zabranu zapošljavanja u državnoj upravi. No, ona je trajala samo pola godine pa se u državnoj administraciji zadnjih godinu i pol gotovo neprestano zapošljavaju novi ljudi. Od toga se ne odustaje ni sada, uoči izbora. Opačić naglašava kako su javni natječaji samo krinka jer se zapravo namještaju za HDZ-ove ljude. Otkriva kako im se njihovi članovi, koji se javljaju na natječaje, žale da ne mogu dobiti posao kad se otkrije da su u SDP-u.
– Preko tajnih službi provjeravaju sve koji se prijave na natječaj i čim vide da je netko član SDP-a, ne žele ga zaposliti – tvrdi Opačić.
JUTARNJI LIST
[angry]