I Z B O R I I I I I ……2011/2012

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska I Z B O R I I I I I ……2011/2012

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Twixer:

A u cemu je problem sa MMF-om. Krediti MMF-a su 3% sto je puno manje nego 7% koliko se drzava zaduzuje kod komercijalnih banaka. Uz to vise se kontrolira i kako se trose novci ?

U čemu je problem MMF a možete saznati ako pročitate štetne Zakone i ostale štetne ucjene koje su ovi iz Kukuriku koalicije morali napraviti u periodu od 2000. do 2003. (Da spomenem samo INU).

Možete proučiti i ostale države u okruženju koje su bile primorane uzeti MMF ove kredite , šta su sve morali učiniti i tko je imao štetne posljedice od toga .

Pa ne mislite valjda da bi MMF dao Kukuriku koaliciji ino kredite i nova zaduženja za lijepe oči .

Moj je stav ne dizati kredite i trošiti samo zarađeno !

.

Hrvatska je zakonski kvalitetno pokrivena i treba se držati Zakona i provoditi Zakone i neće biti nikakvih problema.

Ovo je upravo ono sto nesposobni politicari zele da vjerujete. Sve je u redu samo to treba malo bolje provoditi. Istina je da je citav sustav postavljen na pogresnim vrijednostima koje treba mjenajati.
[/quote]

Gospon Twixer ,

u krivom ste .
Hrvatska je napredovala u svim pravcima i zbog toga se primakla EU .
Sustav je kvalitetno postavljen prema EU normama .
Političari su takvi kakve smo izabrali , jednako sposobni kao i mi svi .
Vidim ja da ste vi ipak skrenuli u lijevo više nego je normalno .
S obzirom na vašu naobrazbu i znanje očekivao sam od vas istinite i realne prijedloge .

.

Zašto ne postoji treća opcija ??? Radi nas samih ili ….poznati nam jal(zavadi pa vladaj) ???
Moj stav je da bi svima trebalo dati toliko glasova da svaki od tih 115 dobije po jednog zastupnika pa neka onda koaliraju i dogovaraju kako dalje.
Što se dešava, opet živimo u jednostranačju i nema parlametarizma, stara narodna "Kud Ivo tuda i ja". Koliko je amandmana prihvaćeno od oporbe u zadnjih 20 godina????

A vi koje se bojite poreza i kredita.

Ja bi bio najsretniji kad bi svaki građanin ove zemlje platio pa barem milion kuna godišnje poreza i to iz svakog područja pojedinačno (plaća, dobit, kapitalna dobit….) to bi značilo da je dosta i zaradio.
Krediti su dizani i na našu veliku žalost bit će i dalje dizani. Što je ova postojeća garnitura radila zadnjih 8 godina?? Koliko je narastao dug države (ne građana), a u što se to uložilo taj novac da je nama danas bolje i da naša djeca imaju kvalitetnije sutra.

Žalosno je što se država zadužuje za mirovine (povlaštene i lažne, jer one koji su je "zaradili" ti preživljavaju), privatne interese, poticaje (koji to nisu) i cijelo vrijeme daje ovom narodu "ribu" da preživi do sutra, a ne omogućuje mu sustav u kojem će imati štap za pecanje da sam nahrani sebe, plati porez i sretno živi.

P.S. Ako to znači da treba sazidati još par zatvora to je najmanji trošak(ima u Zagrebu 10.000 ne prodanih stanova neka ih uzmu u najam 🙂 ) jer ne možemo još jednom tolerirati da izaberemo one koji manjeili više kradu .

MMF daje kredite po puno nizim kamatama, ali trazi zauzvrat da drzava reze drzavnu potrosnju i kontrolira da se ti novci ne rasipaju. Oni traze da se novci investiraju u razvoj, a ne u kupovanje glasova.

Mislim 3% umjesto 7% je velika razlika na 30 milijardi kuna koliko Hrvatska mora refinancirati u slijedecih godinu dana to je 1.2 milijarde godisnje ustede.

Realno, ako se Hrvatska i dalje nastavi zaduzivati kod komercijalnih banaka to ce uskoro biti 8% ili 10%. Tako da po meni nije pitanje da li ce MMF doci, nego kada ce doci. Ja mislim da je trebao doci davno i da je zaduzivanjem po ovako visokim kamatama napravljena nepopravljiva steta. Hrvatska je potrosila milijarde dollara u zadnje dvije godine da bi sacuvala privilegije jednog malog broja ljudi.

Mislim da su ekonomije zemalja u okruzenju koje su zvale MMF (Grcka je zvala kada vise nije bilo pomoci) danas u boljem stanju nego prije dvije godine. Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koja nije ni zapocela sa reformama i jedna od rijetkih cija je ekonomija u gorem stanju danas nego na vrhuncu krize.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Nadopuna jer nisam siguran da sam uspio nadopisati to na prošli post…..

E da nije problem podići kredit nego gdje "upregnuti" taj novac da zaradi za kamatu i donese još dobit/prinos/zaradu i da sa guštom platim porez na tu zaradu jer je to normalno i iz tog "zarađenog poreza" platim/pomognem onima koji to trebaju (tako jednostavo a tako komplicirano).

MMF daje kredite po puno nizim kamatama, ali trazi zauzvrat da drzava reze drzavnu potrosnju i kontrolira da se ti novci ne rasipaju. Oni traze da se novci investiraju u razvoj, a ne u kupovanje glasova.

Mislim 3% umjesto 7% je velika razlika na 30 milijardi kuna koliko Hrvatska mora refinancirati u slijedecih godinu dana to je 1.2 milijarde godisnje ustede.

Realno, ako se Hrvatska i dalje nastavi zaduzivati kod komercijalnih banaka to ce uskoro biti 8% ili 10%. Tako da po meni nije pitanje da li ce MMF doci, nego kada ce doci. Ja mislim da je trebao doci davno i da je zaduzivanjem po ovako visokim kamatama napravljena nepopravljiva steta. Hrvatska je potrosila milijarde dollara u zadnje dvije godine da bi sacuvala privilegije jednog malog broja ljudi.

Mislim da su ekonomije zemalja u okruzenju koje su zvale MMF (Grcka je zvala kada vise nije bilo pomoci) danas u boljem stanju nego prije dvije godine. Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koja nije ni zapocela sa reformama i jedna od rijetkih cija je ekonomija u gorem stanju danas nego na vrhuncu krize.

TO JE TOČNO. Nije pitanje da li će nego kada ako naravno to ne napravimo sami potrebne promjene.

Ne znam baš.
Ako ćemo gledat površne agregatne brojke stanje je lošije, ali ako se pogleda struktura i trendovi neke stvari su razvijaju vrlo dobro (vanjskotrgovinska bilanca, investicije u komercijalne i industrijske pogone umjesto u stanogradnju, kreditiranje gospodarstva umjesto stanovništva, turizam ide u pravom smjeru, hrvatski koncerni napadaju i preuzimaju regionalne igrače, dinamo ima proizvode u vrijednosti 30,0 mil. EUR za izvoz, itd.).

Tako da po meni nije pitanje da li ce MMF doci, nego kada ce doci. Ja mislim da je trebao doci davno…

E da je došao davno, nebi mi bili u ovakvim problemima! No, na ovom "dobrom stanju" u državi, koja je pred totalnim gospodarskim kolapsom, možemo zahvaliti Šukiju koji je kao papiga ponavljao, "mislim, gleajte, mi možemo sami financirati naše obveze"! Naravno da možemo, samo je pitanje po kojoj cijeni? E, ovo sada je ta cijena došla na naplatu!

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Gospon Tvixer ,

u krivom ste .
Previše čitate crvene medije .
Pogledajte samo šta su morali napraviti Kukuriku koalicija od 2000. do 2003. da bi dobili kredite , šta su sve morali rasprodati (INA….) , kakve su poreze morali uvesti (+15%), smanjiti porodiljne naknade i dječje doplatke ,100% invalidima ukinuti 50% mirovine…

Kamate na 30 miliardi kuna ? Pa jeste li kad čuli za štednju . Puno se može uštedjeti . Ove godine je uštedjeno 4-5 miliardi . I tako treba nastaviti .

Privilegije malog broja ljudi ?
Pa jel znate koliko ima penzionera koji nisu zaradili svoju mirovinu ? Čak 850.000 ! I vi bi im srezali mirovine koje su i tako premale , zato jer to traži MMF . Saborskih je mirovina samo 400 !

To nije istina da Hrvatska nije započela reforme !
I nije istina da je ekonomija u gorem stanju nego na vrhuncu krize .

Stvarno mi nije jasna ta potreba teškog stanja prikazivanjem još težim nego što je .

Pozdrav

.

Ajme Pero, odakle Vam više volje?!

Poletarac 1,

pošto za sada ne postoji treća opcija koja bi imala šansu biti izabrana , na izborima ćemo nasojati izabrati najmanje loše .
Problem je u velikom broju stranaka (115), pa će se opet glasovi gubiti na male stranke koje će skupiti premali broj glasova .

Moje je mišljenje da je najlošija opcija Kukuriku koalicija koja će , ako dobije povjerenje , dovesti MMF , dignuti nove ino kredite , dignuti poreze na dobit i na dohodak od dividendi , uvesti poreze na imovinu i nekretnine , podjeliti masu otkaza u javnom sektoru i zaposliti svoje poslušnike …
i živjeti ćemo puno lošije nego sada .

tako je, najbolja opcija za premijera definitivno je Ljubo Jurčić, međutim kako nisam siguran da će preći prag ostaje ZNA SE, jer u suprotnom (kukuriku) ide porez na kapitalnu dobit, imovinu, MMF etc.
[/quote]

takva se rasprava vodila i za prošle izbore. najveći je problem bio ako dobije sdp što će uvest porez na kapitalnu dobit. s druge strane hdz je obećao da ga neće uvoditi jer su unaprijed znali da neće bit nikakve kapitalne dobiti [lol]
zato su lijepo uveli harač jer ipak nisu svi na burzi [bye]

makalu :

tako je, najbolja opcija za premijera definitivno je Ljubo Jurčić, međutim kako nisam siguran da će preći prag ostaje ZNA SE, jer u suprotnom (kukuriku) ide porez na kapitalnu dobit, imovinu, MMF etc.

Ljubo Jurčić ?

On se "dokazao" 2000.do 2003. , kad je prodao INU za siće !

.

New Report

Close