I Z B O R I I I I I ……2011/2012

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska I Z B O R I I I I I ……2011/2012

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Loris
Mislim da još ovaj mandat ne bi bio dobar da se učini reorganizacija ministarstava.Treba završiti ovo čišćenje koje je stvarno široko započeto i bilo bi loše za nas kao narod kad bi se zaustavilo.Listi Ljube Jurčića bih dao strateška ministarstva da mogu kvalitetno raditi dok se pregrupiranje HDZ-a ne završi.U ovom mandatu treba pripremiti takvo reorganiziranje ministarstava,ali i regionalnog ustrojstva ,slično tvome promišljanju,ali tek za slijedeći period od 4 godine.Nakon ulaska u EU,ukinuti općine,županije.Do tada ih zaposliti toliko na pripremi promicanja ulaganja,strategije,pripreme slobodnih površina,infrastrukture….da im se život zgadi.
HDZ prolazi kroz katarzu,čistilište,ali je na dobrom putu da postane jako dobra stranka.
SDP? Po onome što su predstavili u programu-ne možeš vjerovati da su oni bili budni svih ovih 8 godina.Očekivao sam od njih potpuno razvijene strategije,kanale,svježe ideje….ništa.I još uz to nam nude povratak Linića,Čačića….a na vrhu populistički ego.Na listama će im biti more ljudi sa korjenima naših istočnjačkih susjeda,da ih ne imenujem pa da me moderiraju.
OK,Sanader nas je sve dobro pofarbao,ali ovaj novi HDZ koji se stvara nema previše veze s tim mračnim HDZ-om.
Zakoni su se jako dobro otvorili,sad nam treba dobra lokomotiva, a nju vidim u listi Ljube Jurčića,sa dobrim zaleđem HDZ-a i HSS-a.HSS i Friščić napokon mora stisnuti zube i preuzeti Min.poljoprivrede i da se napokon sredi stanje s planskom proizvodnjom,a ne svega pomalo,izvuči mljekarstvo iz situacije gdje se sada nalazi,organizirati plansku proizvodnju na svim slobodnim površinama…pokazati dobru akciju.
Prvenstveno promijeniti populističku politiku stalnih nekakvih obilazaka sela,gradića….i tražiti rad,red i žuljeve.Nama treba fitilj,aktivator i dobar batinaš.
I da Pelješki most, i da koridor VC,i da pruga Rijeka -Zagreb, i da kanal Drava-Sava, i da kongresni turizam, i da zdravstveni turizam, ali ne samo na moru.Ima nas liječnika koji jako volimo svoj posao,fali nam posla,akcije,i da htjeli bi u sklopu svog sadašnjeg radnog vremena,iste plaće, i liječiti i operirati strane pacjente. I da ima puno HDZ-ovaca kojima se gade Sanader i ekipa,kojima ne treba ništa dodatno plaćati da bi potrošili svoje slobodno vrijeme da nam svima bude bolje.
I da-mislim da bi i zatvorske i novčane kazne morale biti puno rigoroznije.

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

@Luke
Mašinerija?Jesam u HDZ-u,nisam isključiv,planirao sam glasati za SDP na ovim izborima čisto iz revolta,ali sada – prije bih dao svoj glas jednom velikom X-u preko cijelog listića nego koaliciji koja me je stvarno razočarala ovim što su pokazali.Oba puta sam glasao za Josipovića na predsjedničkim izborima jer je elokventan,pravnik,gospodin,a jedino što mu zamjeram je preblag gard prema Tadiću i Srbiji.Ma kakva pomoć Srbiji na putu u EU-hebate i bubreg bi dao sada odmah samo da im to mogu štopati.

walter, je li ti stvarno misliš da je borba protiv korupcije prava i bez iznimki. pa pogledaj malo realnije ove tri činjenice:
1. istrage se vode samo protiv sanaderovih ljudi
2. nitko se ne istražuje od onih koji su još aktualni, npr. kalmeta, karamarko, milinović…
3. nitko iz koalicije, npr. čačić ili linić koje uvijek prozivaju a evo ih punih 8 godina nisu procesuirali
sve je to umreženo i zato je jedini izlaz poraz i hdza i koalicije s tim da koalicija dobije više glasova od hdza radi nužnog provjetravanja. uz njihov poraz bilo bi idealno da poraz dožive stranke tipa hdssb, đapićev hsp i kerumova lista a da prosperiraju npr. liste tipa ruže tomašić ili don grubišića.
za ljubu jurčića sam dojma da je zadnju stručnu knjigu pročitao na fakultetu. taj još živi u 70-tima

Vidim da su banke okrenule leđa HDZ-u .
Premijerka je pustila Gorana Marića s lanca da opstriura HNB.

Da je HNB u zaštiti INO banaka to i Eskimi već znaju, a Roha njihov činovnik .

Međutim sada već sigurno možemo znati pobjednika izbora, jer banke su izabrala SDP.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

HDSSB-koma i to najteže kategorije, lista Ruže Tomašić-preslab prvi čovjek,tj.žena,previše ljudi koji vole samo pričati.Sanader je bio jedan od većih zla koje nas je snašlo,a to je bio i razlog zbog kojega sam se pasivizirao prije 5-6 godina.Samo neka deru sa istragama,preživjeli su najteže,jer su odmah udarili u glavu,ali jedino se tako može.
Pa ljudi moji,lako je stajati sastrane i komentirati.trebaju svi koji nešto znaju,a i imaju želju da rade i da bolje živimo,priključite se bilo kome,ovisno o svojim afinitetima i stavovima i derite,borite se,u svim strukturama ima jako kreativnih i pametnih ljudi, ali kad ti ponestane podrške i zanosa,svi se uljuljkaju.
Greenfield investicije-ma kako ne bi moglo.Uz poštivanje zakona o zaštiti radnika i okoline,evo vam zemljište,infrastruktura,stimulacija za zapošljavanje,oslobođenje od poreza na 5 godina…Evo Vam lokalni tim od 5 ljudi koji će sve morati odraditi za realizaciju.
Ma šta se ne bi moglo učiniti….hebate,ako nemožemo stvoriti posao za 2 miliona ljudi onda uzalud sve.I prvih 10 godina uspostaviti dobar sustav kontrole-Agencija u Splitu kontrolira Zagreb,Rijeka Osijek,Osijek Dubrovnik,Dubrovnik Pulu.
Vani konzulati-prestati se šepuriti,već kopati po natječajima,sve pripremati za naše firme,prevoditi,nuditi.Napraviti sustav kontrole u turizmu, osnovne minimalne kriterije,doškolovanje uslužnog osoblja,nametnuti hotelima nabavu hrvatskih proizvoda od mlijeka,voća,povrća,mesa….napraviti već jednom tih 5,ali stvarno rasnih golf igrališta.Ma čovječe samo treba naučiti ljude da vole raditi,da imaju plaću. Ono što se ne isplati-pozatvarati,kvalitetna prekvalifikacija -opet greenfield,daj im sve,nek dođu,nek ljudi rade i biti će dobro.
I naravno cijelo vrijeme figa u đepu prema Srbiji.Badel,Belje,Vupik….pravac Kina,Indija,Rusija. Godinu dana lobiranja,guranja u tržište.

Evo samo jedan primjer:
http://www.bankamagazine.hr/default.aspx?TabId=320&View=Details&ItemID=72586

Gle Walter,
nisi vidio najvećeg lopova koji ti je 5 godina pred nosom krao, a ti su mu pljeskao i tepao da ZNA, a sad ćeš nama tu analizirat karaktere 20 ljudi. Daj se probudi. Isplači se dobro da ti sol i suze isperu te krafne iz očiju zbog kojih nisi ni sumnjao da godinama podržavao kriminalce. Onda će te možda netko shvatit ozbiljno, za početak ćeš samog sebe opet moć pogledat u ogledalo.

James daj me prihvati za virtualnog prijatelja da vidim što piše prije moderatora [kiss]

Gle Walter,
nisi vidio najvećeg lopova koji ti je 5 godina pred nosom krao, a ti su mu pljeskao i tepao da ZNA, a sad ćeš nama tu analizirat karaktere 20 ljudi. Daj se probudi. Isplači se dobro da ti sol i suze isperu te krafne iz očiju zbog kojih nisi ni sumnjao da godinama podržavao kriminalce. Onda će te možda netko shvatit ozbiljno, za početak ćeš samog sebe opet moć pogledat u ogledalo.

Možda si ipak u pravu.Ali ,nije mi i ne pada mi napamet potrošiti život u borbi s vjetrenjačama.

Gle Walter,
nisi vidio najvećeg lopova koji ti je 5 godina pred nosom krao, a ti su mu pljeskao i tepao da ZNA, a sad ćeš nama tu analizirat karaktere 20 ljudi.

Kad pročitaš biografiju ovoga Sanader će ti izgledati kao mali anđelčić!
Rod Blagojevich
http://en.wikipedia.org/wiki/Rod_Blagojevich

I šta bi sada – svi demokrati od Obame pa na niže trebali snositi posljedice njegova ponašanja?
Čak je i na slobodi uz beznačajnu kauciju i još se zahebava po raznim televizijskim emisijama!

nije za usporedbu jer se u nas ipak vidi ko se čime bavi. obzirom koliko je vrhuška hdza u medijima nemoguće je ne uočit nepravilnosti.
uostalom sanader je izbačen iz hdza uz titulu počasnog predsjednika.
a trebalo bi članstvo uočiti milinovićevu kućicu u gospiću financiranu ministarskom plaćom. kalmetinog šofera utjerivača, čobankovićeve poticaje samom sebi, jadrankin stan, hebrangov shimadzu, žužulove afere, …
e pa ako članovi nisu glupi ili iz interesa u hdzu već iz razloga jer vole svoju domovinu, trebali bi inzistirat na promjenama unutar stranke ili istupit iz iste.
nema tu puno filozofije.
svi se busaju da su veliki hrvati, pa nek to dokažu konkretnom akcijom a ne pričama. da su se branitelji tako ponašali strah me i pomislit šta bi bilo.

Gle Walter,
nisi vidio najvećeg lopova koji ti je 5 godina pred nosom krao, a ti su mu pljeskao i tepao da ZNA, a sad ćeš nama tu analizirat karaktere 20 ljudi.

Kad pročitaš biografiju ovoga Sanader će ti izgledati kao mali anđelčić!
Rod Blagojevich
http://en.wikipedia.org/wiki/Rod_Blagojevich

I šta bi sada – svi demokrati od Obame pa na niže trebali snositi posljedice njegova ponašanja?
Čak je i na slobodi uz beznačajnu kauciju i još se zahebava po raznim televizijskim emisijama!

[/quote]
Ne, mislim da bi njegovi zamjenici i najbliži dugogodišnji suradnici trebali nastaviti kao da se ništa nije dogodilo. To bi bilo dobro za Hrvatsku, ovaj Chicago. [thumbsup]

New Report

Close