I Z B O R I I I I I ……2011/2012

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska I Z B O R I I I I I ……2011/2012

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma znam.. Pročitao sam par stranica teme i jbg, ne mogu shvatit neke ljude.. Al’ to je valjda demokracija.. u prosjeku, svi smo zahebali, svi ispaštamo..
To mi je isto kao i onaj debilni Bush koji je osvojio drugi mandat nakon katastrofalnog prvog.. Van pameti..

ajd neću više dosađivat, možete nastavit po starom..

Samo da vas ispravim oko Busha. Bush je i dalje na vlasti, ali preko Obame. Svi prvi ( bitni/ novac, energija, vojska) ljudi bushove administracije ( ministri ) su zamjenjeni njihovim ondašnjim pomoćnicima u današnjoj Obaminoj administraciji.

Odnosno i Bush i Obama su lutke Ujedninjenih Holivud država kojima upravlja WallStreet odnosno direktni direktori tvrtki u vlasništvu prvih banaka s WallStreet-a.

Obama i njegova žena, a kao i naša Premijerka mogu odlučiti o boji zavjesa u Bijeloj kući ili Banskim dvorima, osobnim gospodskim egzibicijama i ostalim sitnim radostima običnih, "malih" ljudi, ali iole važnije pitanje u Americi odnosno svijetu bez WallStreet dekreta ne ide još od 1890 godine.

Svaki američki Predsjednik od Abarahama Lincona uvijek ima ponudu na izbor od WallStreet-a ;

1. Novac
2. Metak

Izbor je uvijek na Predsjedniku .

P.S. Abrahama su skinuli Južnjaci u građanskom ratu, ali ideju smaknuče Predsjednika WallStreet od tada obožava.

[/quote]
[thumbsup]

Premijerka se do sada izvrsno nosila i s krizom i sa bojkotom oporbe sačuvavši unutrašnji mir i
stabilnost.

Stabilnost cega ?

Pod njenom vladavinom ekonomija je dozivjela katastrofu.

Hrvatska je medu 10 zemalja na planeti koja nije uspjela izaci iz recesije.

Sav teret krize svalila je na zaposlene u privatnom sektoru. Onom dijelu drustva koji jedini moze izvuci zemlju is krize. Ukinula je porezne odbitke i uvela krizni porez.

Kaznila je ljude koji pune proracun, a stitila parazite koji zive od proracuna.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Stabilnost svoje place [undecid]

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Ma nema to veze puno sa njom, ona nema pojma o ničemu a to što kaže ionako joj drugi napišu.

To što ne možemo izaći iz krize je rezultat gospodarske politike hdz-a kroz sve ove godine a i tri godine oporbe koja je bila zasnovana na nerealnom tečaju da se uništi izvoz i gospodarskom rastu koji se temelji isključivo na potrošnji. Sustavno je uništena industrija (eto primjer dioki-a), rasprodali su firme koje su išta vrijedile i sad takvi imaju obraza se kandidirat.
Da imaju imalo srama ne bi iz kuće izlazili a da je normalna država služili bi poštetne kazne za veleizdaju.
Da bi trošili moramo nešto i proizvest a mi nismo proizvodili nego se zaduživali a kada je novac vani poskupio našli smo se u problemima.

Još jednom napominjem, ovu državu vode ljudi koji ništa nisu stvorili svojim radom pa prema tome rad i ne znaju cijeniti niti mogu i znaju omogućiti da ljudi počnu živjeti od rada.

Nema investicija zbog birokracije na svim mogućim razinama, sudova gdje sporovi traju godinama, nestručnim ljudima iz politike na rukovodećim mjestima, korupcije počevši na lokalnoj razini, namještenim natječajima itd itd.
Kod nas je postalo isplativije zje.. nekog za 10 miljona kuna i otić u zatvor na 4 mjeseca i 6 mjeseci uvjetno (takve su obično presude) nego zapet i radit.

Premijerka se do sada izvrsno nosila i s krizom i sa bojkotom oporbe sačuvavši unutrašnji mir i
stabilnost.

Stabilnost cega ?

Sav teret krize svalila je na zaposlene u privatnom sektoru. Onom dijelu drustva koji jedini moze izvuci zemlju is krize. Ukinula je porezne odbitke i uvela krizni porez.

[/quote]
Kolega ne pratite pokazatelje.
Hrvatska je izašla iz recesije.
Pozdrav

@twrr
Nažalost niz Vaših primjedbi i kritika stoji.
No koje su alternative?
Koji program obećava bitne promjene?
Pozdrav

stabilnost.

Stabilnost cega ?

[/quote]

U potpunosti se slažem s Vama (ipak smo izašli iz recesije ) , zato jer radim cijeli život u Realnom sektoru i punim proračun .
I ja bi rado da ima " parazita " manje a da je zaposlenih u Realnom sektoru više .

Interesira me kako bi vi rješili problem 4.100.000 parazita koje hranimo mi iz realnog sektora ?
Uskratili bi im "poticaje" , smanjili nezarađene mirovine , donijeli zakon : tko ne radi netreba ni jesti …..?

Ni u kojem slučaju nebi hvalio vladajuće , ali fakat da imamo u Hrvatskoj mir i stabilnost , redovno dolaze mirovine i plaće , nema štrajkova , nema protesta , ljudima je uglavnom dobro …. Zato su i propali oni protesti Zgubidana sa Fejsa .

Rekao bi da s obzirom na svijetsku krizu naša Vlada u zadnju godinu vuće OPTIMALNE poteze .

.

pero i bisakovi i dalje jašu…
nismo mi za hdz ali ovi drugi su loši pa onda bolje da ostane hdz [lol]

Uvijek večina bira najbolje !

Ili najmanje loše !

Tako će biti i u prosincu 2011.

.

većina bira kao i na burzi [lol]

@twrr

Nažalost niz Vaših primjedbi i kritika stoji.
No koje su alternative?
Koji program obećava bitne promjene?
Pozdrav

Ljudi koji nisu bili u stanju sredit sudstvo koje je osnova u 17 godina nemaju šta više tražit u politici.
Često tu ima komentara da nitko tu nije još pravomoćno osuđen, pa normalno da nije kad sporovi traju godinama.
Inače ove afere su samo ono što se saznalo a za veliku većinu se nikada neće saznati.
Po meni mi nemamo kvalitetnih ljudi za rukovodeća i najodgovornija mjesta i ja bih ih doveo iz njemačke pa makar i iz penzije.
Bankama nabit porez i nema izvlačenja novca više kao do sada, dio moraju reinvestirat.
Zabranit gradnju novih trgovačkih centara, guvernera potjerat još jučer.
Ako netko želi investirat besplatno mu dat zemlju, priključke i sve što treba u roku mjesec dana itd itd

Ma nema to veze puno sa njom, ona nema pojma o ničemu a to što kaže ionako joj drugi napišu.

To što ne možemo izaći iz krize je rezultat gospodarske politike hdz-a kroz sve ove godine a i tri godine oporbe koja je bila zasnovana na nerealnom tečaju da se uništi izvoz i gospodarskom rastu koji se temelji isključivo na potrošnji. Sustavno je uništena industrija (eto primjer dioki-a), rasprodali su firme koje su išta vrijedile i sad takvi imaju obraza se kandidirat.
Da imaju imalo srama ne bi iz kuće izlazili a da je normalna država služili bi poštetne kazne za veleizdaju.
Da bi trošili moramo nešto i proizvest a mi nismo proizvodili nego se zaduživali a kada je novac vani poskupio našli smo se u problemima.

Još jednom napominjem, ovu državu vode ljudi koji ništa nisu stvorili svojim radom pa prema tome rad i ne znaju cijeniti niti mogu i znaju omogućiti da ljudi počnu živjeti od rada.

Nema investicija zbog birokracije na svim mogućim razinama, sudova gdje sporovi traju godinama, nestručnim ljudima iz politike na rukovodećim mjestima, korupcije počevši na lokalnoj razini, namještenim natječajima itd itd.
Kod nas je postalo isplativije zje.. nekog za 10 miljona kuna i otić u zatvor na 4 mjeseca i 6 mjeseci uvjetno (takve su obično presude) nego zapet i radit.

Stotka od mene!
I evo odgovora na sve navedeno – bolje upravljanje nacionalnim bogatstvom!

http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Hrvatska/tabid/102/View/Details/ItemID/72525/ttl/Hrvatska-bogata-imovinom-ali-njome-lose-upravlja/Default.aspx

New Report

Close