Lesar kao Lesar je svakako alternativa na predstoječim izborima jer vješto barata argumentima i postavlja prava pitanja na pravim mjestima, međutim tko su ti laburisti, koji su, gdje su…da li ste do sada upoznali još kojega istaknutog člana labutista osim Lesara ?
Meni je drago sto se pojavio Lesar jer ce uzeti glasove velikim strankama ako iste ne ponude nesto drugacije od onoga sto nude sada.
sustav se teže mijenja novim sustavom. ni rimsko carstvo nije zamijenilo neko veće carstvo. lakše je da se sustav uruši sam od sebe kad se iscrpi. u konkretnom slučaju je pitanje je li se stvorila ili se još uvijek stvara kritična masa koja će donijeti promjene? pri tom mislim na opću društvenu klimu, ponašanje građana u odnosu na zakone i institucije, te preuzimanje odgovornosti samih građana za svoje postupke od utjecanja na profesore da poprave ocjene djetetu u školi do davanja mita policajcu radi prometnih kazni. naravno da uvijek ostaje i opcija da se kritična masa ne stvara i da nastavimo kliziti prema društvu koje liči na neke afričke ili južnoameričke demokracije u raljama mafije.
mislim da svatko od nas ima odgovornost prvenstveno prema svojoj djeci. da se ne sramimo kad nas pitaju kakvo su društvo nama ostavili roditelji a kakvo mi ostavljamo njima. zato se treba angažirati svaki dan na malim stvarima pa će se polako motivirat i drugi na taj način. dovoljno je ostavit broj telefona ispod brisača kad se nekom ogrebe auto
"Nije slučaj zato što se vrši kriminalizacija i javni linč HDZ-a u režiji medija i DORH-a.
Već dvije godine se pokušava srušiti HDZ ali hvala Bogu nije se uspjelo jer da se uspjelo povjesni cilj i strateški interes Hrvatske – ulazak u EU – bio bi još deceniji sanak pusti!
Komu je u interesu bila takva situacija -zasigurno ne zrelim ljudima koji promišljaju hrvatski i o dobrom i o loše učinjenom.
@sava
Hdz-ovo vodstvo je upleteno u manje više sve kriminalne radnje koje su otkrivene.
Koliko ja znam HDZ-ovo vodstvo poriče sve optužbe.
Također – koliko je to love popaljeno da bi se kriminalizirao HDZ?
I ako misliš da sam za HDZ – NISAM!!!
Ali gadi mi se kada se putem poluinformacija kreira javno mjenje.
Kako možemo imati poštene izbore, izbore gdje će se izabrati ljudi kojiće odgovorno voditi ovu zemlju bolje nego ovi do sada.
Opozicija kukuriku je koma.
Kako Milanović misli raditi 24 sata dnevo za domovinu ako u Saboru i svom matičnom odboru nije proveo ni 1% radnog vremena?
Ja vjerujem da je korijen svih problema Hrvatskog drustva u nesposobnosti da se talent pretvori u kreativnu i produktivnu radnu snagu. Hrvatsko skolstvo ne proizvodi konkurentnu radnu snagu nego samo stanca diplome. Onda ostavlja drzavi dijecu da se pobrine za njih jer ih nije osoposobilo da se sami pobrinu za sebe.
Jedini nacin da se Ribica, Bijelisa i ostale prisili na promjene je da ih se pritisne sa sto vise konkurencije, strane i domace. U protivnom ekonomsko propadanje zemlje ce se nastaviti.
@Twixer
Lesar se nije pojavio, on je prisutan sve ovo vrijeme.
@lucky luke
u Hrvatskoj se sustav promijenio prije 20god, prije toga prije 45god a prije toga i češće a upravo nam je na vidiku još jedna transformacija postoječeg sustava, dakle usporedbe sa rimskim carstvom su bezpredmetne jer se u današnjem životnom vijeku pojedinca, politički sustavi se mijenjaju više puta.
Nadalje, svaki roditelj želi dobro svome dijetetu, međutim odgoj je uvjetovan shodno moralnim vrijednostima aktualnog političkog sustava u kome živi te ne može snositi isključivu odgovornost za odgoj i budučnost svoje dijece, obitelj daje neke temeljne vrijednosti, ako ih uopće može dati, dok ih sustav oblikuje a današnje vrednovanju dobara i stanje morala sigurno nisu odgovornost roditelja da bi ih se trebao danas ili sutra sramiti.
Svaki punoljetni pojedinac, sam za sebe treba snositi svoju odgovornost a obitelj i ili politički sustav su ti koji će odrediti kriterije, evo, što ti npr. vrijedi da imaš demokrščanski odgoj a politika se promovira putem parada za seksualne slobode???
Zato sam i napisao maloprije da treba mijenjati ovakav kriminalni i nemoralni sustav, i to najglasnije trebaju tražiti, i za to se boriti, upravo mladi ljudi, jer je njihov pogled unaprijed dug 40setak godina a ne tražiti odgovornost roditelja jer su oni, shodno svojim mogučnostima, dali ono najviše što su mogli
U ove crvene burzovne… pa i možda skorašnje Izborne dane … malo humora ne škodi:
Dobar dan, dobili ste automatsku sekretaricu Republike Hrvatske. Za krađu i korupciju birajte HDZ, za nesposobnost i letargičnost birajte SDP, za deračinu bez pokrića birajte Laburiste a ako ste se probudili iz hibernacije birajte HSLS. Kako god bilo, znajte da nikog nema na svom radnom mjestu i da vam je potpuno svejedno što ste odabrali. Bip.
Ja sam za Ljubu Jurčića i njegovu inicijativu, on mi se čini kao sposoban i pošten čovjek. Upravo je predstavio svoj ekonomski program
Zato sam i napisao maloprije da treba mijenjati ovakav kriminalni i nemoralni sustav, i to najglasnije trebaju tražiti, i za to se boriti, upravo mladi ljudi, jer je njihov pogled unaprijed dug 40setak godina a ne tražiti odgovornost roditelja jer su oni, shodno svojim mogučnostima, dali ono najviše što su mogli
Promjene traze i za njih se bore oni koji ocekuju da ce imati koristi od tih promjena. Ako mladi nemaju znanja i sposobnosti da kapitaliziraju na promjenama onda nemaju ni puno motiva da se bore za promjene.
moj dojam o ljubi jurčiću je da je zadnju stručnu knjigu pročitao dok je studirao
[lol]
Za forumaše koji Keruma smatraju "vizionarom":
Pročitajte na portalima indexa ili jutarnjeg kako je vrli gospodn gradonačelnik novac namijenjen Karepovcu potrošio za uređenje obale ispred svog hotela i još jednom lagao građane….kako je već posve jasno da je njegovo obećanje o jeftinim stanovima za splitske podstanare tek obmana…i kako seke brani svoga bracu tako ganutljivo da to naprosto tjera suze na oči…. [lol]
moj dojam o ljubi jurčiću je da je zadnju stručnu knjigu pročitao dok je studirao
Što god mislili o njemu to je čovjek koji je zamalo sam donio pobjedu SDP-u na prošlim izborima.
Očito je da se sada priklanja HDZ-u i udružuje sa hdz umirovljeničkom strankom.
Možda je proradila i povređena taština,ali mislim da će SDP izgubiti prilično glasova.
Ovo je opasan "lisac" i do sada "miljenik medija" koji vješto koristi "kukuriku neodlučnost"!!!
Zato tvrdim, ništa nije gotovo.
Ljubo Jurčić,Kerum,Bandić,Čehok i Adlešić sve su to ljudi koji vjerovatno dobivaju jedan ili više mandata i koji mogu u konačnici sa dijasporom odlučivati.
Ako i desne stranke dobiju koji mandat ili Karamarko pridobije desne glasače HDZ bi mogao biti u prednosti.
Ja ne "navijam" za nikoga,ali Kukuriku koalicija ne bi smjela prerano likovati.
Već im se to jednom obilo o glavu.
Ovo će biti neizvjesni izbori do samog kraja,a HDSSB će ih dodatno zakomplicirati jer tko god morao s njima koalirati imat će velike probleme kao i s Lesarom koji je isključiv i demagog.
Pozdrav