Misli u čemu će ti se djeca okretat, ne ovi u grobu.
Oni su imali svoju priliku i zajebali su, nek se vrte.
[/quote]
a ove u grobu mi nemoj vrijeđati……ako su oni zahebali, moja generacija je to ispravila, pa ipak imamo Hrvatsku…….kakva je takva….ali ja je volim.
[/quote]
nisam ih vrijeđao i nisam mislio na doslovce na tvoje u grobu, nego sve u grobu.
moja generacija je ta koja će ocjenit što je tvoja napravila (pretpostavljam da smo 10-20 godina razlike), zasad jako loše stojite na polugodištu.
nisam ih vrijeđao i nisam mislio na doslovce na tvoje u grobu, nego sve u grobu.
moja generacija je ta koja će ocjenit što je tvoja napravila (pretpostavljam da smo 10-20 godina razlike), zasad jako loše stojite na polugodištu.
o.k. popravićemo se
o.k. popravićemo se
[/quote]
samo ako zaboravite ove u groblju i počne mislit na obe u vrtiću i školi. [thumbsup]
o.k. popravićemo se
[/quote]
samo ako zaboravite ove u groblju i počne mislit na obe u vrtiću i školi. [thumbsup]
[/quote]
Previše se krvi prolilo u 2 rata, da bi vama bilo bolje, da zaboravim na njih. Ali svejedno, najviše mislim na one u školi i vrtiću……..jer ja sam otac a i djed. Nadam se samo da tvoja generacija neće prolaziti ono što je moja prolazila. Mlad si, uživaj u životu, pusti politiku….hebe ti se tko je na vlasti ako je tebi dobro…….a biti će, jer svaka kriza prođe, pa će i ova.
Vi već znate tko će pobijediti??? Znali ste i u Splitu???
Pa Vama nam uopće ne trebaju izbori.
Ankete su dokazano nevjerodostojne.Ne znam tko će pobijediti,ali znam da je SDP posredstvom Jurčića već jednom proglasio pobjedu kada su Vam ankete bile još naklonjenije pa ste izgubili.
Neka birači odluče na izborima koji će po meni biti neizvjesni do samog kraja.
Pozdrav
[/quote]
mislim da će hdz ostavrit povijesno najlošiji rezultat. isto tako bi se i kukuriku koalicija mogla neugodno iznenadit. jedno + drugo daje da ćemo imat niz manjih stranaka ili lista sa po 1,2 ili 3 zastupnika. sve skupa dovodi do krize i nemogućnosti sastavljanja vlade. patnja od nekoliko mjeseci do pola godine pa novi izbori.
[/quote]
isto tako vrlo moguće, samo bi to bila najgora opcija za nas. da se to dogodilo na proteklim izborima uvjeren sam da bi današnja situacija bila puno bolja. ovako će nemogućnost formiranja vlade produbiti krizu a mi nemamo vremena za čekanje. proporcionalno tomu najbolje bi za nas bilo da se ništa ne mjenja jer dok se neka druga stranka ustali , organizira, sprovede sve što misli a i prestane slaviti pobjedu prva tri mjeseca odosmo mi u nepovrat….
@judita
takav stav (da vrijeme nije sazrelo) i dovodi do ovoga gdje smo sad. bar na ovim izborima ljudi nemaju puno za izgubit ako im propadne glas.
Ako ti smatraš da je vrijeme sazrelo – pojasni malo, za što i koga je sazrelo!
Ako si zreo čovjek onda bi bilo fer i korektno tražiti da svi sudionici imaju donekle iste uvjete da biraju i budu izabrani.
A to u ovom trenutku u Hrvatskoj nije slučaj!
Nije slučaj zato što se vrši kriminalizacija i javni linč HDZ-a u režiji medija i DORH-a.
Već dvije godine se pokušava srušiti HDZ ali hvala Bogu nije se uspjelo jer da se uspjelo povjesni cilj i strateški interes Hrvatske – ulazak u EU – bio bi još deceniji sanak pusti!
Komu je u interesu bila takva situacija -zasigurno ne zrelim ljudima koji promišljaju hrvatski i o dobrom i o loše učinjenom.
Stoga ako želimo da stvarno BIRAMO a ne da nam se servira opcija – sve političke stranke i svi pojedinci koji imaju težinu u javnom i političkom životu Hrvatske trebaju JAVNO od DORH-a zatražiti da se svi davno započeti postupci – posebice oni koji se odnose na ugledne građane i političare, političke stranke – završe u najkraćem mogućem roku – ne dužem od MJESEC dana.
ovdje nedostaje argument zašto će neka opcija biti bolja, više onako nezadovoljstvo postojećim ili navijački. Naprosto ne vjerujem da će novim zaduživanjem, novim investicijskim ciklusom ( tipa graditeljstva ), rastom penzija, bez smanjenja zaposlenih u javnim i inim poduzećima, poticajima u agraru i stočarstvu, gdje je svako selo Općina, svake godine sve većim obvezama kredita ,,,, ići nabolje.
No, realnost nastupa nakon izbora, kada se zauzmu pozicije …… biti će porez na sve. Nekako i očekivano, samo oni najbogatiji se snađu da ne plate previše. Istina nekima je od velike važnosti (koristi) da pobjedi sadašnja opozicija ili pozicija.
*GREEK PENSION CUT FOR THOSE EARNING MORE THAN EU1,200 A MONTH
*GREECE TO REDUCE TAX-FREE THRESHOLD TO EU5,000 FROM EU8,000
*GREECE TO REDUCE PENSIONS BY 40% FOR THOSE UNDER 55
*GREECE TO CUT WAGES OF 30,000 STATE WORKERS THIS YEAR
*GREECE TO CUT PENSIONS OVER EU1,200 BY 20%: STATEMENT
"Nije slučaj zato što se vrši kriminalizacija i javni linč HDZ-a u režiji medija i DORH-a.
Već dvije godine se pokušava srušiti HDZ ali hvala Bogu nije se uspjelo jer da se uspjelo povjesni cilj i strateški interes Hrvatske – ulazak u EU – bio bi još deceniji sanak pusti!
Komu je u interesu bila takva situacija -zasigurno ne zrelim ljudima koji promišljaju hrvatski i o dobrom i o loše učinjenom.
@sava
Hdz-ovo vodstvo je upleteno u manje više sve kriminalne radnje koje su otkrivene. Pa sadšnje hdz-ovo vodstvo javno se odriče bivšeg zbog kriminalnih radnji i paralelnog sustava donošejna odluka za koji oni kao nisu znali iako je i to malo vjerovatno. Predsjednik stranke i tj. počasni predsjednik (zamisli ironije) sjedi u zatvoru a što je tek sa lokalnim razinama, recimo u gospiću ti nemožeš dobiti posao ako nisi u mladeži hdz-a i to se zna.
Premijerka pozdravlja generale koje su i sami hvatali i slali u hag, sjeti se splitske rive i sanadera.
Većinu članstva im čine bivši komunisti a neće dozvolit crvenu hrvatsku.
Nisu oni svetinja i neće hrvatske nestat bez njih, to je skupina koja je svojim politikanstvom, neznanjem, nesposobnošću, korumpiranošću dovela nas u veoma tešku situaciju (uključujuću i LNG).
Problem je što ni ova kokoš koalicija nema kvalitetnih ljudi.
@twrr
slažem se da je problem što ni koalicija ne nudi puno bolje rješenje. siguran sam čak da hdz i koalicija imaju nekakve dogovore na svim razinama pa čak i da zajedno režiraju predstave za javnost. zato smatram da građani trebaju ovaj put izaći na izbore u što većem broju i dati glas za bilo koju treću opciju.
problem je šta ta treća opcija nije dobro definirana. svi imaju nekakve probleme: nisam desničar ali nažalost nemamo kvalitetnu desnu stranku (jer se u hspu opet aktivirao đapić a to je isto rješenje kao i hdz ili koalicija) koja bi privukla dobar dio glasača koji ne žele glasati za "crvene" a koja nudi nešto više od rasprava o 2. svj. ratu. s druge, lijeve strane se organizirao lesar ali na brzinu i ima dosta lošeg kadra unutar stranke. grubišić je kasno krenuo u kampanju i nema para itd.
probleme hdza i koalicije birači uzimaju zdravo za gotovo a nove stranke se gledaju kroz povećalo.
u svakom slučaju bilo bi dobro da izađe puno ljudi i da hdz i koalicija osvoje po 10%-15% glasova max, a ostalo da osvoji netko treći. to bi bilo pravo provjetravanje
Dobro napisano kol. lucky luke, bez obzira za koga se opredjeliš sustav ostaje isti, jer Hr. politička scena je u biti zatvoreno frakcionaštvo SKH sa jedinom razlikom što su prije u Jugi bili ograničeni idealistima socijalizma i centralom iz beograda te su morali paziti da ne dobiju po prstima a danas u samostalnoj RH nakon što su kriminalizirali svaki oblik idealizma izvode predstavu demokracije te suvereno provode kontrolirani kaos kojim ostvaruju svoje neograničene ambicije a na teret državnog proračuna i građana.
Kako ja to vidim, nije problem u kvalitetnim ljudima i eventualnim kvalitetnim političkim opcijama jer njih ima samo ne mogu doći do izražaja ili ako pak koji čudom dođu na naslovnice onda tuku žene, nisu platili nekakav porez ili grade vikendice bez dozvole… nego je problem nakaradnog političkog sustava koji se održava pomnim biranjem podobnih a koji je ustanovljen i utvrđen uslijed ratnih zbivanja dok se Hrvatski građanin brinuo za goli život.
Dakle, svima nam je jasno da se mora mijenjati sustav, a kako promijeniti sustav kada, kako stvari trenutno stoje, samo sustav može mijenjati sustav [undecid]
Dakle, svima nam je jasno da se mora mijenjati sustav, a kako promijeniti sustav kada, kako stvari trenutno stoje, samo sustav može mijenjati sustav [undecid]
čuj pa u EU upravo možeš gledati kako sustav mijenja sustav, i grčka vlada se nekad ukakila i povukla svaki put kad bi izašli traktori ili taksiji na ulice ili kad bi netko skupio 800000 potpisa. i talijanska i španjolska itd. ali sustav je odlučio da to više ne tolerira. pa će tako biti i s hrvatskom, šta god da o tome misle političari na vlasti, i sadašnji i budući.