I Z B O R I I I I I ……2011/2012

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska I Z B O R I I I I I ……2011/2012

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kako nije moguće, francuzi rade 35h tjedno a žive x puta kvalitetnije od korejaca i amerikanaca koji rade 135h tjedno. Ne ide mi u glavu zašto se svi zgražaju na "neradnicima" koji bi htjeli sve kad je to poanta svake ekonomske aktivnosti, maksimalna korist uz minimalano ulaganje. go pigs.

Mislim sa taj sustav funkcionira samo u drzavnim poslovima. Sto rece Sarkozy: "Francuski socijalni model niti je socijalni niti je model. Da je socijalni ne bi proizvodio nezaopslenost, a da je model netko bi ga kopirao."

Da je tamo dobro ljudi bi isli raditi u Francusku, a ne u Njemacku i US.

Inace u US je vecina poslodavaca vrlo fleksibilna i mozes se dogovoriti da radis manje sati.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@Judita

U Vašem zadnjem postu isčitavam puno emocija i netrpeljivosti prema Kerumu i ništa više.
O Splićanima mislim sve najbolje i zato će opet,uvjeren sam,izabrati Keruma.
Mislim da je to "čovjek iz naroda" koji "narod razumije" i kojeg "narod razumije".
Kandidirajte se Vi na izborima i pokušajte svojom retorikom promjeniti nešto i uvjeriti građane u neku drugu opciju!!!Da li imate ikakvu šansu?
I ja komuniciram sa nekim Splićanima i svi me uvjeravaju da će Kerum i njegova stranka dobiti
dosta glasova za Sabor i sigurno ući u njega.
Pozdrav Splitu i Kerumu

S obzirom ko mu je konkurencija vrlo moguce da ce jos dugo ostati na vlasti

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

ni HDZ ni SDP neće dobit dovoljno da mogu samostalno formirati vladu, skupa neće, stoga će prevaga biti treća najjača stranka a po meni je to HSLS, koji će, ako se bude držao svojih načela i obećanja, koalirati s onim koji prihvati njihove stavove. Zato sasvim svejedno, lijevi ili desni, bitno da ide na bolje [pray]

Varaš se, iznenađenje ovih izbora će biti laburisti. Ankete ih već sada smještaju na treće mjesto.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

ni HDZ ni SDP neće dobit dovoljno da mogu samostalno formirati vladu, skupa neće, stoga će prevaga biti treća najjača stranka a po meni je to HSLS, koji će, ako se bude držao svojih načela i obećanja, koalirati s onim koji prihvati njihove stavove. Zato sasvim svejedno, lijevi ili desni, bitno da ide na bolje [pray]

Varaš se, iznenađenje ovih izbora će biti laburisti. Ankete ih već sada smještaju na treće mjesto.
[/quote]
Točno.HSLS će teško dobiti uopće zastupnika i prijeći izborni prag,ali laburisti sigurno hoće i biti će
iznenađenje ovih izbora.
Isto bi mogli biti Kerum,Bandić i Ljubo Jurčić ako ide sa nekakvom nezavisnom listom.
Pozdrav

Kako nije moguće, francuzi rade 35h tjedno a žive x puta kvalitetnije od korejaca i amerikanaca koji rade 135h tjedno. Ne ide mi u glavu zašto se svi zgražaju na "neradnicima" koji bi htjeli sve kad je to poanta svake ekonomske aktivnosti, maksimalna korist uz minimalano ulaganje. go pigs.

[/quote]
Pa nisu valjda svi oni milijuni arapa i afrikanaca došli na filmski festival? jesi vidio momčadsku sliku ijedne francuske reprezentacije u posljednje vrijeme? radnici u najefikasnijim europskim ekonomijama rade osjetno manje i osjetno su bogatiji od njihovih kolega u americi i aziji. na koji se to način može negatino protumačit meni nije jasno. francuska je tu primjer jer je u samom vrhu i velika je zemlja, ne jer je najbolja, a je najbolja.

[/quote]

Slazem se.

Kao sto rece jedan kolega jedino sto prolazi kod hrvatskih biraca je centralno planiranje i demagogija.
Iako prodaje biracima prakticno isto sto i druge stranke Lesar ima jednu veliku prednost. On nikada nije bio na vlasti i moze se bolje distancirati od katastrofalnih posljedica koje su upravo demagogija i centralno planiranje napravili. Dakle, prodavat ce im istu, jedinu stvar koju biraci kupuju, ali ce ambalaza biti bolja nego kod konkurencije.

Jedini problem koji mora rijesiti da bi polucio dobar rezultat je financiranje kampanje. U Hrvatskoj postoji veika masa kapitala kojeme ne odgovaraju strukturne promjene i razvoj drustva. Isti oni koji su podupirali Sanadera, Kosor, Bandica… ce podrzati i Lesara tako da ni tu ne bi trebalo biti problema.

Meni izgleda da su Laburisti u vrlo dobroj poziciji i da bi stvarno mogli postati treca najveca stranka u Hrvatskoj.

[/quote]
Pa nisu valjda svi oni milijuni arapa i afrikanaca došli na filmski festival? jesi vidio momčadsku sliku ijedne francuske reprezentacije u posljednje vrijeme? radnici u najefikasnijim europskim ekonomijama rade osjetno manje i osjetno su bogatiji od njihovih kolega u americi i aziji. na koji se to način može negatino protumačit meni nije jasno. francuska je tu primjer jer je u samom vrhu i velika je zemlja, ne jer je najbolja, a je najbolja.
[/quote]

Eto recimo da si u pravu. U tom slucaju ja im savjetujem da smanje radni tjedan na 15 sati, onda ce zivjeti barem dva puta bolje.

nije bitno koliko se sati tijedno radi , več je bitno koliko se za sat rada zaradi novaca i koliko od toga ide državi.

[/quote]
[/quote]

Eto recimo da si u pravu. U tom slucaju ja im savjetujem da smanje radni tjedan na 15 sati, onda ce zivjeti barem dva puta bolje.
[/quote]
Hoće, na recimo 30h, to bi bilo taman.
http://www.businessinsider.com/are-the-french-the-most-productive-people-in-the-world-2009-8
http://articles.businessinsider.com/2010-10-14/markets/29962307_1_top-ten-list-work-japan

[/quote]
[/quote]

[/quote]
Hoće, na recimo 30h, to bi bilo taman.
http://www.businessinsider.com/are-the-french-the-most-productive-people-in-the-world-2009-8
http://articles.businessinsider.com/2010-10-14/markets/29962307_1_top-ten-list-work-japan

[/quote]

Super. Ja se nadam da ce slicne mjere biti poduzete i u Hrvatskom javnom sektoru. Produktivnost bi porasla drasticno.

Hrvatska postaje ‘provincija posrnulog carstva s četiri haška suda’

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/eu/hrvatska_postaje_provincija_posrnulog_carstva_s_cetiri_haska_suda/383503.html

FA ++ TA ++ MA(nipulacija), pije vodu po potrebi

[/quote]

Slazem se.

Kao sto rece jedan kolega jedino sto prolazi kod hrvatskih biraca je centralno planiranje i demagogija.
Iako prodaje biracima prakticno isto sto i druge stranke Lesar ima jednu veliku prednost. On nikada nije bio na vlasti i moze se bolje distancirati od katastrofalnih posljedica koje su upravo demagogija i centralno planiranje napravili. Dakle, prodavat ce im istu, jedinu stvar koju biraci kupuju, ali ce ambalaza biti bolja nego kod konkurencije.

Jedini problem koji mora rijesiti da bi polucio dobar rezultat je financiranje kampanje. U Hrvatskoj postoji veika masa kapitala kojeme ne odgovaraju strukturne promjene i razvoj drustva. Isti oni koji su podupirali Sanadera, Kosor, Bandica… ce podrzati i Lesara tako da ni tu ne bi trebalo biti problema.

Meni izgleda da su Laburisti u vrlo dobroj poziciji i da bi stvarno mogli postati treca najveca stranka u Hrvatskoj.
[/quote]

Laburisti će pobrati dobar dio glasova, međutim oni su mlada stranka ustrojeni po sustavu sindikata sa specifičnom strukturom članova.
Već sada imaju velikih unutarstranačkih problema uslijed kojih se mnogi pozicionirani članovi pa i cijele podružnice ispisuju ili pak raspuštaju.

Lesar kao Lesar je svakako alternativa na predstoječim izborima jer vješto barata argumentima i postavlja prava pitanja na pravim mjestima, međutim tko su ti laburisti, koji su, gdje su…da li ste do sada upoznali još kojega istaknutog člana labutista osim Lesara ?

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

New Report

Close