tvrr :
Zapitaj se što si napiso, tko će zaposlit čovjeka od 50g i otkuda nekom novac da nešto otvori.
_______________________________-
Danas se u Hrvatskoj može vrlo brzo sa malo kuna otvoriti tvrtku ili obrt i prodavati svoje znanje !
Čovjeka koji ima 50 godina ?
Pa to je još mlad čovjek koji može još dugo živjeti a i raditi .
Ali problem je ako taj čovjek ima 50 godina i ništa nezna , pa ga zato neće nitko zaposliti .
A ako nešto zna neka otvori svoju tvrtku ili obrt i nek se dokaže sebi , ženi i djeci a ne da svima priča kako je bez posla jer je "banda lopovska" sve pokrala .
Ja ne znam jel ti imaš firmu, obrt ili šta ali ovo što pišeš nema veze sa ničim
Jel ti znaš koliki su troškovi otvaranja firme, vođenja knjigovodstva, knjigovodstveni software, najam, troškovi itd?
I da otvoriš firmu jel znaš na koji se način dobivaju poslovi?
Možeš bit najbolji a posao ili ugovor nećeš dobit jer sve to funkcionira preko kojekakvih veza.
Ok otvoriš obrt, dakle nešto bi radio na stroju koji košta ko zna koliko proizvodio, recimo čavle, čačkalice ili bilo što drugo.
Sve to se uvozi u tolikoj mjeri da ti nemreš prodat ama baš ništa.
Ideš recimo davat uslužne djelatnosti tipa frizer, monter centralnog, šivaćni popravci, postolar itd.
Eto na takvim stvarima možeš zaradit ali njih ni nema na burzi s time da jedino frizer od njih može pristojno živjet i to ako je na dobroj lokaciji i eventualno rtv servis tj. servisirat elektriku i elektroniku ali niti njih nema na burzi.
To što kažeš da ljudi pričaju da je pokro ovaj ili onaj to se slažem ali moraš razumjet sa druge strane ljude jer posao sa recimo Hž-om, Hac-om ne može dobit svatko a ako ga i dobije opet moraš imat vezu da ti plate u roku par mjeseci jer inače čekaš pol godine a do tada možeš stavit ključ u bravu.
To je sigurnija varijanta, ako hoćeš radit sa privatnicima onda postoji velika mogućnost da ti ne plate uopće.
Ova je kriminalna vlast a čak ni u tome nisu dobri pri tome ne mislim samo na izvlačenje novca iz države i namještanje kojekakvih poslova pa i onih fiktivnih nego vlast koje je svojim neznanjem a to traje 17g. dovela državu prvo u stanje da mora rasprodavat imovinu a sad na kraju da mora posuđivat novce od tih istih stranih banaka koje je sanirala novcem poreznih obveznika. I to po kakvim kamatama! Pritom te iste strane banke na godinu isisaju 5 miljardi kuna iz države neoporezivo pritom ne reinvestirajući ništa, raspitaj se kolike kamate talijanski vlasnik pbz-a daje za gospodarsvto u italiji a kolike su tu. Netko će reći da smo mi nesigurni ali opet smo im sigurni kada treba zaradit par miljardi i iznijet ih u italiju.
Imamo guvernera koji je postavljen od strane tih banaka i uvoznog lobija, imamo lokalnu vlast (šerife) koje moraš podmitit ako hoćeš negdje nešto gradit ili ulagat.
Pa što misliš zašto kod nas ima tako malo investicija?
Nesređene zemljišne knjige (pogotovo u dalmaciji) , pravosuđe podmitljivo i sporo i lokalnu vlast koju moraš potplatit-strancima je to neshvatljivo i ne rade tako osim ako se ne radi o otvranju trgovačkih centara koji su bespotrebni i bezvrijedni.
Prodaja Ine, Ht-a, banaka, plive itd znači firmi koje su sa godinu ili dvije svojim zaradama same sebe isplatile su kriminalna djela i ti ljudi normalno hodaju ulicom danas a hvataju se radnici koji kradu gorivo i prodaju svoju hranu u Hž-u.
Još mi i dobro stojimo uza sve to što se dešava.
Zimbabve je jedina zemlja na svijetu koja nikada nije ratovala.
Zimbabve je time dokazala da je oduvijek imala mudar izbor kod donošenja odluka i mudar pristup problematici, svjetskim osvajačima, raznim ino političkim interesima itd….
Zemlja koja nikada nije ratovala, a time svoje ljude i resurse vratila u povijest, trebala bi biti Vlada vodilja svakom čovjeku kod prepoznavanja kanditata na izbornom listiću kod njenog izbora.
Zimbabve danas nije velesila, gospodarski nadmoćna ili demokratski dvolična kao EU ili SAD, ali je svakako pojam mudre politike i mirnoga života.
Bilo kakav rat, tenzije, netrpeljivosti između dviju ili Vlada je uvijek samo financijski interes s ciljem pogodovanju odabranih, a na šetu većine. Samo Vlada koja jamči mir i stabilnost ima opće interese kao prioritete.
twrr :
Jel ti znaš koliki su troškovi otvaranja firme, vođenja knjigovodstva, knjigovodstveni software, najam, troškovi itd?
———————————————-
Dragi prijatelju twrr ,
o svemu pišem iz vlastitog iskustva , uvijek .
Tvrtku možeš (sam) otvoriti vrlo brzo i sa malo kuna .
Obrt još brže i sa još manje kuna .
Knjigovodstvo možeš voditi u početku i sam .
Za knjigovodstvo ti u početku netreba nikakav softver .
Nikakav najam netrebaš u početku plaćati .
I tvrtku i obrt možeš otvoriti u svojem domu .
Za početak ti netrebaju neki strojevi .
Prodavaj svoje znanje .
Ako znaš samo loviti ribu , kupi udicu i lovi ribu .
A ako znaš samo kopati , kupi motiku .
(Ako nemaš svoje zemlje pružaj uslugu susjedima)
Ako znaš šišati , kupi škare i šišaj pse (300 kn šišanje)
Ako znaš samo skupljati pvc ambalažu , skupljaj ju .
(Mnogi su se u Hrvatskoj na pvc ambalaži obogatili !)
Dragi ,
koristiš avatar mačo tipa a bojiš se svega .
Stisni zube , postavi si svoj cilj , i samo napret ,otvori svoju tvrtku , prodavaj svoje znanje i bogati se .
Nemoj tražiti izgovor i opravdanje za svoju neučinkovitost u "bandi lopovskoj" ili Vladi (bilo kojoj).
I Najvažnije : uvijek troši samo zarađeno !
Pozdrav
danas u udarnom dnevniku HRT-a sljedeći podatak:
-2000.godine u vrijeme vladavine HDZ-a Hrvatska ima 26 milijardi kuna neplaćenih potraživanja, nelikvidnost je ogromna
-2003. u vrijeme upravljanja dražvom Račana i koalicije, nelikvidnost se prepolovila, tj.pala je na samo 13 mlrd. kuna
-2011. tj. danas pod vladavinom Jace, nelikvidnost je eksopodirala i dosegla skoro 40 mlrd. kuna
toliko o jaci i njenom promašenom modelu upravljanja zemljom [bye]
twrr :
———————————————-
Dragi prijatelju twrr ,
o svemu pišem iz vlastitog iskustva , uvijek .
Tvrtku možeš (sam) otvoriti vrlo brzo i sa malo kuna .
Obrt još brže i sa još manje kuna .
Knjigovodstvo možeš voditi u početku i sam .
Za knjigovodstvo ti u početku netreba nikakav softver .
Nikakav najam netrebaš u početku plaćati .
I tvrtku i obrt možeš otvoriti u svojem domu .
Za početak ti netrebaju neki strojevi .
Prodavaj svoje znanje .
Ako znaš samo loviti ribu , kupi udicu i lovi ribu .
A ako znaš samo kopati , kupi motiku .
(Ako nemaš svoje zemlje pružaj uslugu susjedima)
Ako znaš šišati , kupi škare i šišaj pse (300 kn šišanje)
Ako znaš samo skupljati pvc ambalažu , skupljaj ju .
(Mnogi su se u Hrvatskoj na pvc ambalaži obogatili !)
Dragi ,
koristiš avatar mačo tipa a bojiš se svega .
Stisni zube , postavi si svoj cilj , i samo napret ,otvori svoju tvrtku , prodavaj svoje znanje i bogati se .
Nemoj tražiti izgovor i opravdanje za svoju neučinkovitost u "bandi lopovskoj" ili Vladi (bilo kojoj).
I Najvažnije : uvijek troši samo zarađeno !
Pozdrav
Jao koje gluposti za nepovjerovat
Za firmu otvorit ti treba 20 tisuća kuna a ako je netko na burzi nema 20 tisuća kuna pretpostavljam.
Plus troškovi javnog bilježnika 5 tisuća plus knjigovodstvo koje ne možeš sam voditi jer ako netko otvara firmu prvi put nema pojma o tome.
Inače pričamo o 300 tisuća ljudi koje si nazvao nesposobnima.
Da su sposobni ne bi bili na burzi.
Radnici u tekstilnoj industriji, blagajnice, radnici iz raznih tvornica ma kakve će oni firme otvarat!
Ja samo ukazujem kakvi ljudi vode ovu državu i koliko su nesposobni stvorit uvjete da se nešto pokrene pa i šišanje pasa kako kažeš jer ljudi imaju sve manje pudlica. Oni su plaćeni za taj posao a ne da potkradaju vlastitu državu.
Inače hvala ti na savjetima ali nisam nikad bio u minusu i ne koristim kreditne kartice.
Ne bojim se ničega, vlasnik sam firme a inače sam ljubitelj filma pa tako i mcqueena, belmonda, willisa itd.
Pozdrav!
-2000.godine u vrijeme vladavine HDZ-a Hrvatska ima 26 milijardi kuna neplaćenih potraživanja, nelikvidnost je ogromna
-2003. u vrijeme upravljanja dražvom Račana i koalicije, nelikvidnost se prepolovila, tj.pala je na samo 13 mlrd. kuna
-2011. tj. danas pod vladavinom Jace, nelikvidnost je eksopodirala i dosegla skoro 40 mlrd. kuna
Mislim da je Vaš post nabijen emocijama,bez činjenica.
Prije svega ,smanjenje tzv. unutrašnje nelikvidnosti Račanove vlade imalo je za posljedicu enormno
vanjsko zaduživanje za mandata te vlade.
HDZ je ostavio samo 8-10 mlrd. eura vanjskog duga,a oni su ga i više nego udvostručili.
Osim toga negiranjem mnogih zakonskih prava pojedinih skupina,napravili su dodatne obveze za
HDZ-ovu vladu.
Privatizacija Ine po smiješnoj cijeni je njihov uradak kao i Viktor Lenac
Ne smatram da je ova Vlada idealna,ali se obzirom na okolnosti dobro drži.
Izbori će ionako uskoro pa neka birači odluče.
Pozdrav
pa najbolje da ih potpuno ukinemo? a da se jaca proglasi doživotnom diktatoricom, nešto kao hrvatski pandana gadaffi-a?
[/quote]
vidjet ćemo što USKOK kaže na ove teške optužbe o financiranju jacine kampanje i plaćanju njihovih dužnosnika s 13 milijuna kuna crnog novca? za takve stvari u demokratskim zemljama ide se na višegodišnju robiju pa se nadam da će i kod nas odgovarati svi koji su koristili taj crni prljavi novac!!!
twrr ,
i dalje pokušavaš naći opravdanje za svoju neučinkovitost .
To možeš pričati svojoj ženi i djeci ali to nije istina .
Puno vremena gubiš kako bi opravdao svoju neučinkovitost .
A ja pišem iz iskustva : tvrtka ili obrt danas se može u Hrvatskoj otvoriti brzo i sa malo kuna !
Prvo se moraš odlučiti dali želiš raditi ?
A drugo trebaš tržištu ponuditi svoje znanje !
Čak i blagajnica može otvoriti svoju tvrtku i prodavati robu za svoj račun .
da, ti podaci bili su jučer na dnevniku. još kad ih povežemo s 13 milijuna kuna crnog novca kojim je HDZ finacirao Kosoričinu predizbornu kampanju (i svoje čelnike), stanje je još gore.
valjda će narod ovaj put biti dovoljno bistar da zna za koga NE glasati na izborima?!? [pray]
Da netko jasno kaže: Sutra kad dođemo na vlast ukidamo povlaštene mirovine saborskim zastupnicima jer zastupati narod prvenstveno je čast, a ne sinektura, ja bih mu istog trena dao glas.
I onda, kada bi tako započeo svoj mandat, lakše je mijenjati Zakon o radu (koji štiti neradnike) i povlačiti ostale nepopularne poteze poput uvođenja poreza na imovinu.
MMF i privatizacija su također neminovnost. Imali smo 20 godina da pokažemo kako znamo upravljati imovinom, nismo uspjeli.
Prodali smo banke, banke su sada profitabilne. Prodali smo HT, postao je efikasan. Prodali smo Inu, Ima posluje s plusom.
Ima privatizacija i negativnih strnaa, tipa skupe HT usluge itd, ali mi smo Inu i prodali upravo zato što sami nismo znali objasniti zašto gorivo nije socijalna kategorija.
Hrvatske šume su ogromno bogatstvo kojim također ne znamo upravljati, a tu su i vode i ostale strateške firme koje iz godine u godinu uništavamo nepotizmom, korupcijom itd. Sve one za sobom vuku ostatak gospodarstva i šalju jednu dugoročno odvratnu poruku – učlani se u stranku i ne moraš ništa znati i dobit ćeš posao, a da nikad nećeš odgovarati za svoje neznanje.
don ivan grubišić tvrdi da treba ukinuti sve povlastice za rad u saboru, skupštinama, vijećima i sl. jer je to čast. jedina naknada bila bi dnevnica i putni troškovi. nadalje, želi ograničiti rad na max 2 mandata. eto ti kandidat
da, ti podaci bili su jučer na dnevniku. još kad ih povežemo s 13 milijuna kuna crnog novca kojim je HDZ finacirao Kosoričinu predizbornu kampanju (i svoje čelnike), stanje je još gore.
valjda će narod ovaj put biti dovoljno bistar da zna za koga NE glasati na izborima?!? [pray]
[/quote]
I ja se tome nadam! Problem je samo o tome što su tisućama ljudi bacili mrvice sa svoje trpeze i bojim se da su zbog tih mrvica mnogi spremni dati svoj glas….
twrr ,
i dalje pokušavaš naći opravdanje za svoju neučinkovitost .
To možeš pričati svojoj ženi i djeci ali to nije istina .
Puno vremena gubiš kako bi opravdao svoju neučinkovitost .
A ja pišem iz iskustva : tvrtka ili obrt danas se može u Hrvatskoj otvoriti brzo i sa malo kuna !
Prvo se moraš odlučiti dali želiš raditi ?
A drugo trebaš tržištu ponuditi svoje znanje !
Čak i blagajnica može otvoriti svoju tvrtku i prodavati robu za svoj račun .
Nema puno ili malo kuna cifra je okvirno 30 tisuća i to je to, mislim da nitko sa burze nema taj novac.
Nije problem otvorit firmu ali što raditi sa tom firmom.
Ti kao da živiš u njemačkoj gdje su rokovi plaćanja tjedan dva ili americi gdje ti daju novac ako dođeš sa komadom papira i planom.
Može i blagajnica prodavat kažeš, može ali ne može proizvodit jer nema kome prodat jer se sve uvozi a tu je problem. Proizvodnja, izvoz a ne šišanje pasa što nudiš nezaposlenima.
A i što se tiče prodaje i malih obiteljskih dućana, koliko ih je propalo radi širenja konzuma- našeg drugog najvećeg uvoznika kojem država još i poticaje isplaćuje.
Kod nas se i znanje prodaje preko veze i to ono prosječno.
Ti očito živiš u nekom drugom svemiru.