HZZO možda dobije konkurenciju: Dug prešao 7 milijardi kuna, dopunsko osiguranje ipak skuplje?

Naslovnica Forum Komentari članaka HZZO možda dobije konkurenciju: Dug prešao 7 milijardi kuna, dopunsko osiguranje ipak skuplje?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Evo i sad ja kopam i nadjem kako je NHS u jednoj godini napucao 21 milijardu kuna deficita. A vi ovdje tako pametno savjetujete koje modele implementirati. Nemojte mi ni odgovarati, samo cu se nazivcirat! Pozdrav

http://www.publicfinance.co.uk/news/2016/05/nhs-deficit-tripled-size-ps245bn-2015-16

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

Neće se strane osiguravajuće kuće “otimati” za temeljno osiguranje, ako se od početka pravila postave kako treba. Prije 40 godina sam kao mladi inženjer bio osiguran kod TK (Techniker Krankenkasse). Oni su u to vrijeme uzimali samo tehničare i inženjere, ergo imali su skoro najbolje osiguranike, dok su oni s nižim primanjima većinom bili osigurani kod AOK, odnosno općeg osiguranja, koje je MORALO svakoga primiti. Međutim, zakonodavac je prije dvadesetak godina promijenio pravila igre tako, da TK i druga osiguranja moraju primati svakoga. Tada su došle do izražaja organizatorske sposobnosti managementa i sve ostalo što slijedi. Kad ja dođem kod HZZO-oa u Jukićevu (Zagreb), 50% njih po uredima ne radi ništa, dok oni drugi, što rade na šalterima, nemaju vremena otići na WC. A kad im treba neka kopija (a uvijek trebaju kopije), nemaju scanner, nego te šalju 500m dalje u poštu da napraviš kopiju i ponovno se vratiš. Kad bi dobili konkurenciju, smanjili bi se automatski administrativni troškovi osoblja HZZO-a a time bi ostalo više novca za core-business, t.j. skrb/liječenje pacijenata.

U UK primarna zastita tj family medicine raspolaze sa svim novcima za svoje pacijente. I ide im puno bolje nego nama. A ovakve tuposti i gluposti mogu laordati samo hrvatici kao crobiz i viewer koji pod milim Bogom osim ove jadne mocvarice ne poznaju 🙂 zato nam zemlja i propada jer ovakvi ” odlucuju “

Status Quo: Roll Over Lay Down

Ovim ” strucnjacima” koji niti znaju sto je NHS niti sto je BUPA niti razlika privatnog ili public zdravstvo samo da im napomenem jadnicima da ako family dr lijeci po protokolu koji je temeljen na dokazima samo i plati po protokolu :)) nes ti pameti..u.slijedu nema niti jednog uhljeba tipa vas dvojice 🙂 i stvar funkcionira

Ništa bez restruktuiranja i ciljane participacije. Sve dok svaka bolnica ili klinički centar bude imao svoju kompletnu administraciju kao i većinu odjela, koji su nerantabilni, nema napretka.
Zato jedan dio rješenja leži u sljedećem:
Cetralizirati vođenje svih ustanova na jedno mjesto, headquoter, i izmjestiti ga van Zagreba. Uposliti managere a ne liječnike (liječnici neka liječe).
Centralizirati svu nabavu kao i računovodtvo, uključujući i plaće, na jedno mjesto.
Definirati standarde bolnica, kategorizacija (extra zahtjevi, extra plaćanje…)
Otvoriti nova top-odjeljenja u turističkim mjestima i nuditi tretmane strancima (Dubrovnik, Pula, Zadar, Rovinj..)
Dignuti minimalnu plaću na 5.000,00 kuna brutto (većina obrta i malih poslodvaca isplaćuje oficijelno minimalac, a ostatak plaće ide na ruke)
Uvesti vrednovanje osoblja i definirati ciljeve svakog profitnog centra (bolnice, kliničkog centra..).
Uvesti odgovornost pacijenata i penalizirati njihovu aljkavost (nedolazak na pretrage ili nepravovremeno otkazivanje istih).
Dopustutiti drugi osiguranjima, pod istim uvjetima, kao i HZZO-ou, bavljenje temlejnim osiguranjem. Prepustiti vođenje bolnica i kliničkih centara, domova zdravlja… zdrastvenim osiguranjima.
Ne trdim da bi ovaj pristup riješio sve probleme, jer je to nemoguće, jedino ako imamo 2,1 mio. radnih mjesta, odnosno osiguranika, ali bi u svakom slučaju bio puno efikasniji.

ti si malo pomiješao lončiće kompa.. hzzo nije vlasnik bolnica.. oni bolnicama plaćaju usluge..
osiguranje da vodi bolnicu.. jesi ti čist?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

mislim da ste “fulali” portal. Idite na one portale, gdje se ljudi bez problema mogu blatiti! Od kuda vam uopće ideja, da sam je uhljeb, koji sam svoj cijeli život proveo u Njemačkoj? A o vokabularu i argumnetima da ni ne govorim.

Neće se strane osiguravajuće kuće "otimati" za temeljno osiguranje, ako se od početka pravila postave kako treba. Prije 40 godina sam kao mladi inženjer bio osiguran kod TK (Techniker Krankenkasse). Oni su u to vrijeme uzimali samo tehničare i inženjere, ergo imali su skoro najbolje osiguranike, dok su oni s nižim primanjima većinom bili osigurani kod AOK, odnosno općeg osiguranja, koje je MORALO svakoga primiti. Međutim, zakonodavac je prije dvadesetak godina promijenio pravila igre tako, da TK i druga osiguranja moraju primati svakoga. Tada su došle do izražaja organizatorske sposobnosti managementa i sve ostalo što slijedi. Kad ja dođem kod HZZO-oa u Jukićevu (Zagreb), 50% njih po uredima ne radi ništa, dok oni drugi, što rade na šalterima, nemaju vremena otići na WC. A kad im treba neka kopija (a uvijek trebaju kopije), nemaju scanner, nego te šalju 500m dalje u poštu da napraviš kopiju i ponovno se vratiš. Kad bi dobili konkurenciju, smanjili bi se automatski administrativni troškovi osoblja HZZO-a a time bi ostalo više novca za core-business, t.j. skrb/liječenje pacijenata.

core business hzzo-a nije liječenje pacijenata nego naplata zdravstvenog osiguranja..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

@viewer ono gore se odnosi samo na znalca crobiza koji tatrlja o cemu pojma nema…a osiguravajuce kuce u zdravstvu mogu biti cak i profitabilne ako rade sve i samo nesto..ali nikako samo temeljno osiguranje..osigurani dogadjaj je ovdje skoro pa izvjestan..tu nema sanse da se dogodi..pitanje je samo kada ce se dogoditi

Opet se sramotite. Spominjete NHS koji pusi ogromnu lovu na godinu a vi meni govorite da tatrljam! Smijesno…

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

LIJEČNICI NE ZABORAVLJAJU ……………………..

Vi dođete u ljekarnu , i pogledate – da li Vam je liječnik napisao e-recept………..Nije ??? Nema ga ?
Pa, kako je to mogao zaboraviti…..Pa, rekla sam joj….još sam ju dva put nazvala i obećala je…

Ovako počinju jaukati pacijenti u ljekarni…….?

Vi stvarno mislite da je liječnik ZABORAVIO ? napisati e-recept…..NIJE.

Malo pogledajte na kojem ste datumu u mjesecu, razmislite – da je kraj kvartala…..i zašto Vama zapravo
lijek – ne dolazi na internet?

ZATO jer:
– liječnik ima OGRANIČENJA ……….ako previše prosječno napiše lijekova …IMA KAZNENE BODOVE,
dolazi mu inspekcije i sl……………. Zato se liječnici dovijaju, kako to riješiti….krajem mjeseca, jednostavno, prebace Vašu terapiju- ………..na drugi početak mjeseca , kad im se otvori kvota koju
smiju napisati…
Naravno, nemaju svi liječnici tih problema…………….uglavnom , najbolji, oni koji imaju zapisano mnogo
pacijenata ………………
Ništa Vam oni ne zaboravljaju, to im ionako rade sestre a oni kontroliraju ili se dogovaraju zajedno…

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

viewer isprika..ton i razgovor se odnosi na crobiz koji raj ton koristi pa je to mirrorirng

***ak nam dignu cijenu dopunskog osiguranja, ovo bude prvi put da znam gdje će ti novci završiti – kod Miami 🙂

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

New Report

Close