HTPK (HTP Korčula d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HTPK (HTP Korčula d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Podsjetio bih i na slučaj Solaris, debelo većinski privatni vlasnik, a opet dionica je pala s, govorim sad napamet da ne tražim okolo ali nisam daleko, – s 2000 kuna 180.
Daklem, SUNH je pao jer su precjenjivali radove na obnovi, jer su zapošljavali a da nije bilo toliko gostiju, kapital nisu usmjerili u obnovu hotela koji su se mogli izdavati i za manje cijene jer dio ima nesređeno vlasništvo, a gostiju općenito nisu imali dovoljno jer to, jednostavno, ne znaju dovoljno dobro raditi.
A cijela buka samih Hvarana i glupih medija je zato jer Sunčani Hvar nije doveo dovoljan broj gostiju da bi trošili po samom gradu, ugostiteljima. Prije rata je Sunčani Hvar davao sobe za bagatelu. Firma je zato otišla u neku stvar, ali to same Hvarane nije bilo ni briga kad su imali gomilu po trgovina, plažama, restoranima, diskačima… Problem vidim što je ORCO sam po sebi želatinasti fond u kojem nema prave kontrole poslovanja i to se prenijelo na Sunčani Hvar.
Solaris ima gotovo sve jasno, pa opet…
I zato ne vidim što bi se to moglo spektakularno dogoditi kod HTP Korčule koja je tek u fazi Sunčanog Hvara prije 5 godina. I ne samo to, pogledajte što se dogodilo s HTP Orebić. Prvo su uredili, onda prodali hotel i novce izili i popili.
Stranci na vlasti bitno je da lokalna zajednica misli da se o njoj vodi računa, a zapravo kontinuirano isisava novac iz tvrtke za svoje stranačke potrebe i članove stranke u lokalnoj zajednici. Zato i nije stvarno zainteresirana da tvrtka radi na zdravim osnovama već se bavi samo samoodržanjem, ma koliko to koštalo. I zato su tu fundamenti varljiva stvar.
Pitanje je i Hrvatske općenito kao turističke destinacije jer nam još prečesto dolaze "avanturistički" turisti. Hoću reći da stalno mijenjamo zakone, ne ulažemo u ponudu, izvrdavamo goste, prečesto mijenjamo reklame u emitivnim zemljama…
Ukratko, Hrvatska je u turizmu već pojela dobit slijedećih 20 godina.

odgovor na tvoj prvi dio posta…nema gostiju nema potrošnje…..zbog čega pa zbog enormnih cijena to će ti svaki hvaranin reć…..nisam hvaranin ali sam često tamo……


Ukratko, Hrvatska je u turizmu već pojela dobit slijedećih 20 godina.

A vidi, Hrvatska nikad neće biti zemlja proizvodnje automobila. Turizam je jedina grana koja može snažno povećati prihode, jer su do sada hoteljeri radili šlampavo da ne može gore. Pazi npr. Hotel Dubrovnik u Zg. Od 44 mil. kn prihoda ostvaruje 11,3 mil. kn čiste dobiti, tj. 27% prihoda je čista dobit. I to u godini recesije!!! To se zove upravljanje hotelskim resursima i samo tako se može raditi. Nije to problem, samo treba raditi na popunjenosti van turističke sezone, mislim svibanj, lipanj ili listopad. Opet kažem, nije uludo Kordić u Radisson Blue Resort uložio preko 250 miliona eura. Kapacitet, pa sličan Bon Reposu! Sad ti misli!?

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Hotel Dubrovnik, bar je tako bilo prije, pune saborski zastupnici i provincijski političari o trošku lokalne samouprave.
Mark1, nisu gosti dolazili zato jer im je Sunčani Hvar naplaćivao burek 25 kuna, a pizzu 80, jer su to radili lokalni ugostitelji.

Ma, bez veze sam komparirao Hotel Dubrovnik. Hotel Croatia u Cavtatu je imao iste takve rezultate godinama. Dobit mu se kretala oko 21-28% prihoda.

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire


Ma, bez veze sam komparirao Hotel Dubrovnik. Hotel Croatia u Cavtatu je imao iste takve rezultate godinama. Dobit mu se kretala oko 21-28% prihoda.

Oni se cijelom godine bave, koliko uspiju, kongresnim turizmom i to ih spašava, a ovi naši hoteli s mikro destinacija uz Jadran ne žele/ne znaju ništa ponudit ili organizirati. Da sam im ja u Nadzornom odboru ne bi mi menadžer imao fiksni dio plaće zimi veću od 3.300 kuna pa nek razmišlja što napraviti s praznim sobama.


Da sam im ja u Nadzornom odboru ne bi mi menadžer imao fiksni dio plaće zimi veću od 3.300 kuna pa nek razmišlja što napraviti s praznim sobama.

Apsolutno se slažem. Jebe se njima za minuse što prave, u tome i jest najveći problem. Pokrivao bi je te minuse sa njihovim osobnim nekretninama, pa bi vidio kako bi onda radili! Zato je i nužno da se privatizacije provede, ali po ovakvom ili sličnom modelu. Neće Englez ili Švicarac to dopustiti, a to nama treba.
Pazi samo ovo! 2009.g.
"HPB – naša banka": gubitak od 446,6 milijuna kuna
"PBZ – strana banka": neto dobit 960,2 milijuna kuna
"ZABA – strana banka": dobit 1,39 milijardi kuna

Sve tri posluju na istom tržištu!

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire


Hotel Dubrovnik, bar je tako bilo prije, pune saborski zastupnici i provincijski političari o trošku lokalne samouprave.
Mark1, nisu gosti dolazili zato jer im je Sunčani Hvar naplaćivao burek 25 kuna, a pizzu 80, jer su to radili lokalni ugostitelji.

…..glupo da gluplje ne može bit i očekuju da im gosti navale , a mogu zamislit druge cijene….

…nisam vidio tvoj post pa nisam ni odgovorio je u pravu si….pročitaj malo dan kupanja u istom moru 100 m livo ili desno…naravno cijena je SUNH-ara

Luksuzni dan na plaži uključuje ‘privatni kamen’, privatnu plažu, ležaljke za sunčanje, stolce, suncobrane, baldahine i osvježavajuće voće.
Gostima je na raspolaganju nekoliko paketa usluga: Bonj paket koji košta 300 kuna, a uključuje ležaljku, stol i suncobran.

Bonj paket duo košta 500 kuna, a uključuje dvije ležaljke, stol i suncobran.

Ako se iznajmljuje zasebno tada ležaljka košta 200 kuna po danu, suncobran 120 kuna po danu, a baldahini 500 kuna po danu.

Na gradskoj plaži, samo 300-ak metara dalje niz obalu, ležaljka se može iznajmiti za 15 kuna, dok ćete za iznajmljivanje suncobrana morati izdvojiti 30 kuna.
No, na toj plaži netko će staviti svoj ručnik do vašega, koji ćete morati ponijeti sami, a nećete imati gdje kupiti ni hladan sok. Jedino što je isto na obje plaže je prekrasno Jadransko more.#

…da zaboravio sam napisat valjda si se nekad vozio katamaranom ili trajektom liti do Hvara …vidio si brdo naprtnjača..kofera i prtljage….e od takvih živi turizam ma šta netko mislio a takozvani jet set na Hvaru ti je u svojim jahtama i brodovima i manje potroše od onih koje sam prije spomenuo…

Možda tako izgleda, ali jedan jahtaš ne bi trebao jesti škarpine bez glave iz dubokog zamrzavanja nego bi poslao kuhara da nabavi ribu od lokalnog ribara. Svoju svitu može odvest u lokalni restoran ili konobu u zaleđu Grada Hvara, pa ta večera može vrijediti ko sve ono što iskrca jedan trajekt onih s naprtnjačama.
Uostalom nije li ekološkije da imaš 2.000 gostiju nego 25.000 i od njih zapravo najviše koristi ima Konzumova veleprodaja.
Valjda će sve doć na svoje za života našega. 🙂


Možda tako izgleda, ali jedan jahtaš ne bi trebao jesti škarpine bez glave iz dubokog zamrzavanja nego bi poslao kuhara da nabavi ribu od lokalnog ribara. Svoju svitu može odvest u lokalni restoran ili konobu u zaleđu Grada Hvara, pa ta večera može vrijediti ko sve ono što iskrca jedan trajekt onih s naprtnjačama.
Uostalom nije li ekološkije da imaš 2.000 gostiju nego 25.000 i od njih zapravo najviše koristi ima Konzumova veleprodaja.
Valjda će sve doć na svoje za života našega. 🙂

Hebeš kuhara koji ne zna sam ujititi škarpinu. Ja da imam jahtu meni bi sami diverzanti u kužini lavorali. Em sam jahtu platija em bi sad još i ribu triba kupovati. [lol]

who dares, wins


Možda tako izgleda, ali jedan jahtaš ne bi trebao jesti škarpine bez glave iz dubokog zamrzavanja nego bi poslao kuhara da nabavi ribu od lokalnog ribara. Svoju svitu može odvest u lokalni restoran ili konobu u zaleđu Grada Hvara, pa ta večera može vrijediti ko sve ono što iskrca jedan trajekt onih s naprtnjačama.
Uostalom nije li ekološkije da imaš 2.000 gostiju nego 25.000 i od njih zapravo najviše koristi ima Konzumova veleprodaja.
Valjda će sve doć na svoje za života našega. 🙂

…..dobro pišeš ali tako ipak nije…..a ekologija doveli su je na zavidni nivo nema im nigdje nikoga zraka i slobodnog mora koliko hoćeš….a škarpine bez glave , pića konzerve…puni su im brodovi… ja mislim da samo oni ispod 20 m dužine kupuju kruh ostali ga sami peku…..eto toliko mislim da smo dosta o tome…..poz iz ST-a

New Report

Close