Kaže pravnik iz HTPK da bi skupština mogla biti odgođena.. Pojavili se neki problemi.
Usput poziv na skupštinu koji je poslan na ZSE i poslan dioničarima koji su zatražili obrasce za prijavu nije potpisan od uprave??
Još zanimljivije je da je autor istoga ( vjerovatno su zaboravili da svaki word dokument automatski zabilježi autora, na kojem je računalu i kada dokument kreiran, te tko ga je i kada ispravljao) je stanovita Miroslava Gojsalic.
Dotična nije zaposlena u HTP Korčuli nego pogodite gdje?
Moglo bi ovdje biti svega 😉
Ma vidili su da su malo previse zastranili sa SDP marifletlukcima pa su se sad povukli.Kaze pravnik stvari nisu bas onakve kako mi mislimo da su. Ne stvari su upravo onakve kako je napisano.Pokusali ste izlevatit sadasnje vlasnike/dionicare na ustrb nekog moguceg buduceg vlasnika i niste prosli. Smjena Upravnog,nadzornog odbora i svih ostalih odgovornih uz mogucu kaznenu odgovornost.
Skupština otkazana!
Ne odgođena nego otkazana!
HTP Korčula d.d. – Otkazivanje izvanredne skupštine društva
Ovo je sve toliko amaterski, neprofesionalno i nejasno… a jos kada u ovom sluzbenom priopcenju vidim recenicu koja zavrsava s dvije tockice (?!?): “Izvanredna glavna skupstinaa zkazana za l7 , svibnja 20 I 3 . nece se odrzati..”
Prejadno sve skupa…
“Dotična nije zaposlena u HTP Korčuli nego pogodite gdje?”
Otkuda sada Auctor tu, to neće dobro završiti.
A država ko država… kao, malo se popušilo.
Kao sto sam rekao direktoru HTPK radje stecaj nego da me netko pravi budalom.Pa neka kosta to i 150 kila kuna nije bitno,ali da me netko pravi budalom to jednostavno nema cijene,pogotovo ne nekakvi potkupljivi kvazimenađerčići i clanovi stranke.Pa makar i one najpostenije stranke u Rvata. Dosta me vec kostalo njihovo postenje.Pa sad kom pravo,kom krivo.
Pa rekao je premijer da ga stalno neki investitori vuku za rukav 🙂
Neki opet vole kad im se vuče džep
Država ko država, pričaju od kad su došli na vlast da će nešto napraviti i prošlo je jedva godinu i pol, nova sezona je tu, a nisu bili u stanju ni prikupiti pisma namjere. Tamo gdje su prikupili pisma namjere, brže bolje su od toga odustali da nebi morali nekom nešto transparentno prodati. Tko je vidio otvoriti natječaj, onda nema za kunu ili kao što je ovdje gospodična Miroslava predvidjela za 10 kuna, a book 180 kuna.
Bolje to ide po starom dobro oprobanom modelu, zaduži, umanji kapital gubicima, procijeni imovinu po 20-30% stvarne vrijednosti i onda dokapitaliziraj sa cca 15-20% stvarne vrijednosti i na taj način postani većinski vlasnik tvrtke. Dokapitalizacijom zapravo sami sebi uplate novac na račun tvrtke koja je onda njihova!?!
A onda država otpiše dio duga novom gazdi, revalorizira se imovina pa banke reprogramiraju i daju nove krediti i odjednom posao cvijeta.
Pa kako ce prikupit pisma namjere kad nema natjecaja. Posteni u biti zele stvari ispod banka,na mala vrata i to je to. Na kraju ce govorit kako je prodaja po kunu odlican potez i to sve naustrb malih dionicara,a ja cu gurat stecaj na kraju kad se zainatim. I na kraju cu na tome zaradit,ako vec na dionicama pusim jer nema transparentnosti nego se nekome nesto po tko zna koji put u ovoj drzavi namjesta za nista.
Na Korčuli je osnovana i udruga dioničara HTP Korčule. Meni je logično da ako već netko treba dionice kupovati za bagatelu to prvo budu postojeći dioničari a onda mogu ući možda i drugi.
No naravno da je ova cijena od 10 kuna smješna i dioničarima nije u interesu da toliko razvodnjavaju. To je pušteno kao protuteža onom prvom prijedlogu gdje su država i banke trebali upisati po 200. I to je malo nategnuto iako sa stanovišta države bolje im je upisati i po 200 nego pristati na otpis 35% potraživanja i onda ne sudjelovati u dokapitalizaciji nego pustiti da budu svedeni na 5%.
Većinski paket nosi neku premiju i trebali bi se boriti da svoja potraživanja pretvore u dionice po nekoj zanimljivoj cijeni makar i nešto većoj nego bi bila za ostale dioničare.
mislim da bi se trebali organizirati i tužiti!!
A ja mislim da bi dioničari konačno trebali prihvatiti odgovornost koju nosi vlasništvo, pa stisnuti NO i upravu da se nešto napravi a ne čekati državu da nešto riješi. Mislim da je jasno svima koliko su oni sposobni i zainteresirani nešto napraviti. Sad kad je opasno uzeti 50.000 za kavicu odluke se jako teško donose jer uvijek te netko može prozvati da si nešto pogriješio.
Tko ne radi, ne griješi!