Dugoročne obveze 50 287 000,00
Kratkoročne obveze 76 183 000,00
Poslovni prihodi 45 760 000,00
Ovo ne izgleda dobro
A inače se prijedlozi za pokretanje postupka predstečajne nagodbe podnose zato što je u tijeku nagradna igra ako predaš prijedlog za pokretanje predstečajne nagodbe dobivaš sto kuna u bonovima Konzuma…
Moja procjena vrijednosti HTPK prema vrednovanju SUNH od strane DTZ-a, tvrtke za procjenu vrijednosti nekretnina na dan 30.06.2009.g.
1. Hotel i apartmani Bon Repos = min. 25 mil. eura
(za usporedbu Hotel Amfora, indentičan kapacitet = 70 mil eura, u kojeg je potrošeno 45 mil. eura u rekonstrukciju)
2. Hotel Marko Polo = 15 mil. eura
(za usporedbu Hotel Adriana, duplo manji kapacitet = 20,1 mil. eura)
3. Hotel Korčula = 5 mil. eura
(za usporedbu Hotel Riva, duplo veći kapacitet = 10,2 mil. eura)
4. Hotel Liburnia = 10 mil. eura
(za usporedbu Hotel Palace, 30% manji kapacitet = 7 mil eura)
5. Hotel Park = 7 mil. eura
6. Zemljište u građevinskoj zoni, prosjek cijene 200 eura/1m2 = 20 mil. eura
7. Ostalo (nebi u detalje jer ima skrivenih bisera velike vrijednosti) = 10 mil. eura
Ukupno, moja okvirna procjena vrijednosti HTPK = 92 mil. eura
Vrijednost po dionici = 215,24 eura ili 1.571,26 kn
Usporedba SUNH – ukupna procjena vrijednosti hotela po vrednovanju DTZ-a, tvrtke za procjenu nekretnina, na dan 30.06.2009.g. = 147,17 mil eura. (procjena na dan 31.07.2008.g. je iznosila 192,9 mil. eura) Dakle, vidi se velika umanjenost vrijednosti cijene nekretnina u 2009.g. zbog recesije što ukazuje na realnost procjene!
Dakle, u slučaju najavljene privatizacije HTPK, treba napraviti ogroman pritisak na HFP i upravu hotela kako bi se provela revalorizacija nekretnina i kako bi hoteli bili prodani po realnim cijenama! Da nam se ne dogodi još jedna u nizu loših privatizacijskih odluka!!! U ovom slučaju svi su u WIN situaciji!
Koliko vode još drži ova procjena.
Ovo ne izgleda dobro
A inače se prijedlozi za pokretanje postupka predstečajne nagodbe podnose zato što je u tijeku nagradna igra ako predaš prijedlog za pokretanje predstečajne nagodbe dobivaš sto kuna u bonovima Konzuma…
[/quote]
Lako je za obveze prihodi ubijaju.
Mislim da ce se tek sa privatizacijom i ozbiljnim ulaganjem stvari ovdje poceti pozitivno odvijati, naravno sa ovako provedenim financijskim restrukturiranjem za firmu bi bio ogroman uspjeh da ove godine zavrsi sa pozitivnom nulom….mislim da se ovdje sa ulazima od 50-60 kn nemoze nikako izgubiti, samo treba izabrati i pravi trenutak i izaci…ja sam izisao ranije iz HTPK s obzirom da imam dionice jos tri drzavne hotelsko kuce za privatizaciju….
Mislim da ste malo pogriješili novi broj dionica je : 714808
Strana 9 plana financijskog restrukturiranja:
Stanje prije Restruktur. Nakon
Upisani kapital: 128.229.300 (42.743.100) 85.486.200
Nova emisija dionica: 57.475.400 57.475.400
Broj dionica je bio 427431 x 300 = 128.229.300
Smanjenje kapitala: 427431 x 100 = 42.743.100
Nova emisija: 287387 x 200 = 54.475.400
Ukupno dionica: 714808 x 200 = 142.961.600
U rezervama ostaje: 2.293.416
Novi book: 145.255.016 / 714808 = 203,21
Dugoročne obveze: 51.908.829
Kratkoročne: 13.420.663
Istina, računao sam za ukupno smanjenje obaveza, nisam primjetio iznos za novu emisiju dionica
Ovo ne izgleda dobro
Normalno da ne izgleda dobro, ali druk-druk ekipa pjeva svoju pjesmu pa ako koga navuče-super [emo_smijeh]
Ovo ne izgleda dobro
Normalno da ne izgleda dobro, ali druk-druk ekipa pjeva svoju pjesmu pa ako koga navuče-super [emo_smijeh]
[/quote]
Druk-druk ekipa nije izvadila 3 broja iz bilance i onda dala ocjenu da ovo izgleda dobro ili ne nego se potrudila razjasniti plan financijskog restrukturiranja koji ide u predstečajnu nagodbu. Hoće li plan biti prihvaćen i proveden naravno da ne znamo, jer da znamo cijena danas nebi bila gdje je. Činjenica je da bi bilo ispravno revalorizirati imovinu prije umanjivanja kapitala i dokapitalizacije ali ajde jer i mi na kraju krajeva imamo priliku i dalje kupovati dionicu po 65 kuna što je ipak puno manje nego 200 po koliko kupuje država i banke tj ni za nas imovina nije revalorizirana.
E sad kad već uspoređujete ukupni dug naprema prihodu ima turističkih tvrtki koje su tu negdje, a trže se npr na 0,9 p/b i 1,50 p/s što bi bilo kao da se HTPK trguje po 150 kn. Kad (ako) se nagodba provede po omjeru dug/prihod ili dug/imovina HTPK će biti jednak ili bolji od npr Arene, Solarisa, Lagune itd
No taj parametar sam za sebe baš ništa ne znači, niti će samo njegovom promjenom odmah sve biti rješeno. Financijsko restrukturiranje je prvi korak, nužno je nakon toga krenuti i u operativno restrukturiranje. Prostora za napredak itekako ima, neke stvari idu im na ruku. HTPK su izmijenili klijentelu, napravljen je rast fizičkog i financijskog promete, manji troškovi financiranja kao rezultat nagodbe, manji PDV, itd itd.. 2013 bi mogla završiti u plusu što je svakako veliki preokret. E sad možete čekati da se sve to dogodi i 30.1.2014 po objavi rezultata vidjeti isplati li se ulagati u HTPK ili ne.
E sad možete čekati da se sve to dogodi i 30.1.2014 po objavi rezultata vidjeti isplati li se ulagati u HTPK ili ne.
Biz,biz. Mislim da je ovima sta su kupovali danas najbolje sutra odma prodat pa i s gubitkom i onda kupovat 30.1.2014. po kunu i manje.Za maestrale vrijedi isto. Ove dvije dionice su mi najslicnije Magmi.
@frankie, ako ne vidiš razlike između predstečajne za HTPK i predstečajne za MGMU, onda baš i nisi najbolje svladao materiju.
Koliko vode još drži ova procjena.
Ukupno, moja okvirna procjena vrijednosti HTPK = 92 mil. eura
Vrijednost po dionici = 215,24 eura ili 1.571,26 kn
Ja bi je opreza radi prepolovio. Kad god sam radio neku računicu stavljao sam oko 350 mil kuna i mislim da to i je nekakva vrijednost. Smart je bio u pravu kad je inzistirao da bi se morala napraviti revalorizacija pa tek onda ići u privatizaciju, ali to su bila druga vremena. Danas možemo očekivati kupca samo ako nešto prodajemo samdobrim diskontom a kupac ionako što god pisalo u bilanci će platiti onoliko koliko procijeni da mu to vrijedi.
Nakon provedene nagodbe tvrtka vrijedi po principu imovina- dug oko 300 mil kuna (400 kuna po dionici) i to po vrlo konzervativnoj procijeni te imovine.
Kupac će se pojaviti ako dobije dobar popust. Jeli 50% dovoljno?
Zvuči dobro, u pola cijene ali kupuje se posao pa treba gledati ima li isti potencijala? HTPK drži 95% hotelskoj smještaja Korčule, sada radi oko 3500 EUR po raspoloživoj smještajnoj jedinici. To zanći da postoji ogroman poslovni potencijal, mogučnost da se prihod poveća 2-3 puta u par godina.
Vidimo prema cijeni na burzi da se procjenjuje da će se lakše prodati HMST koji već sada radi 16.000 EUR po sobi (i posluje s gubitkom), ali po meni je potencijal rasta prihoda ono što bi svaki investitor trebao gledati a tu je HTPK u velikoj prednosti. No prvo da vidim dali će se provesti nagodba.
Dalibore stvar stoji, ali u biti istina je da ce tek sa privatizacijom doci do cijene koja ce biti relevantna,istina ovi koji su kupovali po 50-60 kn ce zaraditi, ako to sve bude proslo kako se predlaze, ali puno ljudi ima ove dionice od doba kada je cijena bila par stotina kuna…
volio bi da ljudi zarade ali ne padaju novci samo tako s neba…
Ne padaju novci s neba sigurno, ali ponekad tako izgleda. Imate puno dionica koje su imale rast od 200-300% u zadnjih godinu dvije, neke baš u ovom sektoru. No često smo si sami zadali limite, pa se zadovoljavamo sa manje.
Zbog cijene na burzi koja je bila 50 kuna nezamislivo nam je da se radi dokapitalizacija po 200? Vjerujte da oni koji odlučuju o ovome ne vode računa kolika je cijena na burzi, to je irelevantan podatak, a mi mislim da je to jedino važno, visimo na forumu, gledamo u monitore i kupujemo ili prodajemo na svaku vijest. Ja sam uvjeren da će na kraju zaraditi i oni koji su ovu dionicu plaćali i 300-400 kuna ali morat će još “malo” čekati.
‘Linić zabranio korištenje godišnjih odmora članovima nagodbenih vijeća’
Nema ni na godišnji dok se nagodbe ne riješe