Kako sa postojećim brojem dionica? Pa povečati će se broj dionica, zar ne?
Ok, ti govoriš o novoj nominali, a ja sam mislio da govorišo cijeni dokapitalizacije. Sry, kriv sam. [emo_vrtimise]
Imaš kapital i rezerve, imaš prenijeti gubitak, imaš trenutnu nominalu 300, izračunaš buduću tako što oduzmeš gubitak od kapitala i rezervi i ono što dobiješ podijeliš s trenutnim brojem dionica.
[/quote]
Točnije 202,58 kn
Nevjerojatno, plan je odlično sastavlje
lebowski, svaka čas na infu
Kako sa postojećim brojem dionica? Pa povečati će se broj dionica, zar ne?
Ok, ti govoriš o novoj nominali, a ja sam mislio da govorišo cijeni dokapitalizacije. Sry, kriv sam. [emo_vrtimise]
[/quote]
Prvo ide smanjenje nominale, nakon toga debt to equity po novoj nominali. Izračunao sam i koliko će dionica biti nakon toga, ali nemam to kod sebe.
@lebowski
Do jucera se ovo moglo uzimat na lopate po 50 i koju,a sad ce i preko 100 bit jeftino.
Imaš kapital i rezerve, imaš prenijeti gubitak, imaš trenutnu nominalu 300, izračunaš buduću tako što oduzmeš gubitak od kapitala i rezervi i ono što dobiješ podijeliš s trenutnim brojem dionica.
[/quote]
Kakve veze ima nominala s ulaganjem u dionicu? Okanite se takvog drukanja jer ovdje ima i neiskusnih ulagača koji možda ulažu zadnje novce koji su im ostali!
Izračunao sam i koliko će dionica biti nakon toga, ali nemam to kod sebe.
Ukupan broj dionice nakon dokapitalizacije bi trebao biti 729452
[/quote]
Kakve veze ima nominala s ulaganjem u dionicu? Okanite se takvog drukanja jer ovdje ima i neiskusnih ulagača koji možda ulažu zadnje novce koji su im ostali!
[/quote]
Prvo pravilo ulaganja jest da se ulaže novac koji ti neće zatrebati. Tko to ne zna, bolje mu je da odmah sve popuši, kako bi sljedećom prilikom, ako se ikad pojavi, bio pametniji.
Zašto je nominala bitna, treba li uopće napominjati? Bitna je jer se po njoj vrši dokapitalizacija.
Ako je izračun kolege briksa točan, a nemamo mu razloga ne vjerovati (po mojim izračunima HTPK će imati 715.000 dionica str. 12 finacijsko restrukturiranje), onda imamo buduću tržišnu kapitalizaciju (računatu po cijeni od 68 kn per šer) od kojih 50 milijuna kuna, ALI s dugovima koji su svedeni na realno održivo poslovanje. Valja napomenuti da, u slučaju da se ps nagodba prihvati, više nema blokada vezanih uz “stara” dugovanja. Također, RBA bi trebala imati oko 19% dionica, s tim da se radi o povlaštenim dionicama, koje bi im vjerojatno dale veće nadzorne ovlasti, to isto stoji u planu.
Na kraju, imamo likvidnu i solventnu firmu, u kojoj je vrijednost kapitala 2013. godine 145 milijuna kuna. Ako taj broj podijelimo s brojem budućih dionica, opet ćemo dobiti 200 kuna po dionici.
Šta velite, drugari, hoće li ovdje poteći suze i krv ili med i mlijeko u potocima? [emo_smijeh]
Mislim da ste malo pogriješili novi broj dionica je : 714808
Strana 9 plana financijskog restrukturiranja:
Stanje prije Restruktur. Nakon
Upisani kapital: 128.229.300 (42.743.100) 85.486.200
Nova emisija dionica: 57.475.400 57.475.400
Broj dionica je bio 427431 x 300 = 128.229.300
Smanjenje kapitala: 427431 x 100 = 42.743.100
Nova emisija: 287387 x 200 = 54.475.400
Ukupno dionica: 714808 x 200 = 142.961.600
U rezervama ostaje: 2.293.416
Novi book: 145.255.016 / 714808 = 203,21
Dugoročne obveze: 51.908.829
Kratkoročne: 13.420.663
Dalibore po tome ova dionica nece vrijediti vise od 100 kn, jer ostaje jos ove godine doterati poslovanje u plus, a to nije bas jednostavno, i vracati kreditne obaveze…
Dugoročne obveze 50 287 000,00
Kratkoročne obveze 76 183 000,00
Poslovni prihodi 45 760 000,00
Ovo ne izgleda dobro
Moj prethodni post se odnosio na kolegu briksa, tj njega sam malo ispravio
@Plavac1
Ne znam koliko će biti dionica, samo znam da je prema prijedlogu nagodbe banka i država plaćaju 200 kn. E sad naravno da samim tim dionica vrijedi nešto više nego sada ali koliko odlučiti će već tržište. Ali mislim da jako dobro znate što ide nakon ovog i zašto se sve ovo radi, ali o tom po tom.. Ajmo prvo ovo apsolvirati. A da i dionica bude “samo” 100 kuna nije loše za one koji su je kupili po 50
Dalibore stvar stoji, ali u biti istina je da ce tek sa privatizacijom doci do cijene koja ce biti relevantna,istina ovi koji su kupovali po 50-60 kn ce zaraditi, ako to sve bude proslo kako se predlaze, ali puno ljudi ima ove dionice od doba kada je cijena bila par stotina kuna…
volio bi da ljudi zarade ali ne padaju novci samo tako s neba…