Nije Solaris nago vlasnik Solarisa, Ugo grupa. Prvi puta zajedno sa Kompasom još 2005. Nudili su 300 kuna po dionici, a država je tada imala nešto više dionica pa je to bilo nekih 105 mil kuna, ali su se obvezivali i napraviti velika ulaganja. Malo mi je sad u magli ali spominjali su se 35-40 mil EUR. Drugi puta je već bilo manje dionica ali opet je početna cijena bila 300 kuna ali je onda krenula ideja da se ne prodaje u paketu nago hotel po hotel pa je sve stalo.
A neka sad dadu 200 i ne moraju nista ulagat sto se mene tice.
Dokap po 200 kn u predstečajnoj nagodbi:
Gledat pod plan financijskog restrukturiranja:
http://predstecajnenagodbe.fina.hr/pn-public-web/predmet/1627
Je li skupo na 65, ili je jeftino? [emo_namigusa]
A neka sad dadu 200 i ne moraju nista ulagat sto se mene tice.
Tocno kako sam rekao.Bice na HTPK i maestralima meda i mlijeka pogotovo na HTPK,a ja ne volim ni jedno ni drugo.Meni je draza paska janjetina.
Tko je lud na to pristati?!
Lebe, pusti ljude na miru.
Pa recimo, Audio je dovoljno lud da na to pristane, a u Audio ima debela potraživanja. Vjerojatno su i banke dovoljne lude, ako znaju da će ići u privatizaciju, pa će svoj rizik brzo naplatiti.
Samo glasno razmišljam…
Ni ne mogu uci u vlasnistvo ispod nominale s tim da je na HTPK imovina nerevalorizirana tako da ovde ima zita za sve.Svime je u interesu uc po 200 i bankama i Audiu i novom vlasniku.
Gdje se spominje tih 200 kn ili barem broj novih dionica (pa da izračunam [emo_smijesak])?
Imaš kapital i rezerve, imaš prenijeti gubitak, imaš trenutnu nominalu 300, izračunaš buduću tako što oduzmeš gubitak od kapitala i rezervi i ono što dobiješ podijeliš s trenutnim brojem dionica.
Pa recimo, Audio je dovoljno lud da na to pristane, a u Audio ima debela potraživanja. Vjerojatno su i banke dovoljne lude, ako znaju da će ići u privatizaciju, pa će svoj rizik brzo naplatiti.
Samo glasno razmišljam…
[/quote]
Ti samo vabiš naivce.
Ti samo vabiš naivce.
Svi mi ovdje vabimo, ali samo rijetki usput i educiraju.
Imaš kapital i rezerve, imaš prenijeti gubitak, imaš trenutnu nominalu 300, izračunaš buduću tako što oduzmeš gubitak od kapitala i rezervi i ono što dobiješ podijeliš s trenutnim brojem dionica.
[/quote]
Kako sa postojećim brojem dionica? Pa povečati će se broj dionica, zar ne?