HTPK (HTP Korčula d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HTPK (HTP Korčula d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Navodno se ovdje neće trebati ćekati dugo, pa rok je 1 godina, znaći rekli su na jesen se kreće, čim prođe sezona, pa mora krenuti ako se želi u godinu dana sve riješiti…

a ti njima nešto vjeruješ? [lol]
ajde reci što su ostvarili od famoznog izbornog "plana 21"??? [bye]

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

Ti očito nešto ne razumiješ? Nije pitanje hoće li oni to prodati, možda i hoće. Kako ne kužiš da privatizacija neće biti transparentna, o cijeni da ne govorim. Oni to žele za svoje ljude, zato su i odustali od prodaje HMST. Nisu očekivali takav interes, a kad su vidjeli da ne mogu prodati "svom čovjeku", odustali su bez objašnjenja. Nije prvi put, a neće biti ni zadnji.
Pa, imali su oni i kupce za HTPK, ali nisu htjeli prodati, nisu htjeli da to ide naprijed. Treba sve uništiti kako nebi vrijedilo ništa, a onda to kupiti za badava.
Očito da ćeš izgubiti lijepe novce na burzi dok ne skontaš Hrvatsku igru! No, to je svak prošao na našoj burzi, WELCOME! [wink]

Znam da poslovanje HTPK trenutno nije u fokusu ali pokušajte na njihovim stranicama rezervirati sobu. Prošle godine ste u Marco Polu mogli i u sred sezone dobiti sobu, a sada do 1.10. nema ni jedne slobodne. Možda to neće bitno popraviti trenutnu situaciju u HTPK ali bi u privatizaciji koju najavljujete to moglo biti zanimljivo kupcima?

Nemoj misliti na m2!

S obzirom da tržište još uvijek nije dovoljno reagiralo na veliki broj pozitivni vijesti vezanih za ovu dionicu (a prema svemu sudeći biti je ih još i više), smjer kretanja je jasan…

Također ne sjećam se (a pratim ovu dionicu dugo) kada je ask bio ovako šupalj čak je i nalog od 550 kn vidljiv unutar prvih 30 naloga (ovog na 68 ne računam vjerojatno kupuje), izgleda da tu sve više ulaze buy and hold investitori, što je preduvjet za oslobađanje vrijednosti i ispravljanje izrazite neefikasnosti tržišta na ovoj dionici, koja je nastala prije svega podjelom velikog broja dionica braniteljima i njihovom rasprodajom…

Na korf ne tako davno (kraj 2010., početak 2011.) je bila slična situacija sa cijenom (ne uspoređujem društva), nakon velikog broja pozitivnih vijesti i jasnog smjera cijena je i dalje bila 30-tak kuna, a danas je 96

Koje su to pozitivne vijesti:

1) Povecani broj turista na Jadranu.
Ako i poveca prihod to za Htpk znaci po obicaju i veci gubitak (kao i kod vecine turistickih tvrtki u drzavnom vlasnistvu)

2) Izjava Milanovica da Htpk ce biti tvornica novca.
Zgodna izjava slucajnog premijera (koju je negdje cuo ili procitao) recena izvan prostora i vremena.

3) Uprava ostaje.
Nesposobnost Uprave i vlasnika do sada je dokazana. Pa oni po dosadasnjim rezultatima da kad bi im posusili sva zaduzenja nebi poslovali pozitivno. Pogledajte Ebit.

4) Najavljena privatizacija.
Ona je nahavljivana nekoliko puta i pokusana par puta.
Jedino sto zbog krize i EU ce ovaj put (vjerojatno 2013) morati ici.
I ovo je jedina svijetla tocka ukoliko je budu znali koliko toliko posteno sprovesti.

Znaci samo konkretna privatizacija moze ovu dionicu pomaknuti.

[/quote]

1.
U Hrvatskoj je prema službenim podacima Ministarstva turizma u prvih sedam mjeseci ostvareno 5,4 posto noćenja više, a u Korčuli čak 12,7 posto više (radi preciznosti računam povećanje u Hotelima, turističkim naseljima i kampovima koji su 97,4% u vlasništvu htpk, praktički monopol). To znači da je Korčula u prvih sedam mjeseci ostvarila čak 135 posto bolji rezultat o odnosu na prosjek Hrvatske.

Prihodi su kontinuirano opadali od 2008. i gubitak je bio rekordan 2010. od 12,38 milijuna kuna tako da Vaše „po običaju“ ovdje nema nikakvog smisla. Vaš zaključak se vjerojatno temelji na površno pročitanom FI za 2Q u kojem su poslovni prihodi veći za 7,3%, a gubitak se povećao za 1,5% (zbog rasta dospjelih zateznih kamata). Vjerojatno niste sagledali cijelu sliku koja će Vam biti jasnija tek nakon 3Q, evo da vam otkrijem nešto što je očigledno, ovo će biti iznenađujuće dobra sezona, a gubitak će bit smanjen čak 15-30 posto.

2.
Ako je to premjer izjavu čuo ili pročitao kako Vi kažete to je odlično jer znači da njegovi kolege koji su za rješavanje odgovorni, su mu to obećali ili mu napismeno prezentirali. Šalu na stranu, ova izjava je bila izrazito jasna i određena, tako da opet niste u pravu.

3.
Uprava je već promijenjena (to Vam također piše u FI), nova uprava/direktor je gospodin Nikica Šestanović, i u proteklih devet mjeseci koliko je na funkciji, unio je niz pozitivnih promjena u poslovanju htpk, a pozitivni rezultati njegovog rada biti će službeni nakon Q3. Opet niste u pravu, čak ne znatne ni da htpk ima novog direktora.

4.
(ovdje se opovrgli svoju tezu o izjavi premjera Milanovića)
Privatizacija već ide i nije „jedina“ svijetla točka zbog koje ovom biseru raste cijena…

Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju spomenutih dionica

Izgleda da sam ja tu jedini optimist, možda nerealni optimist, mislim da su prošla ta vremena da se baš radi šta hoće na očigled svih, evo pokušali smuljati konzultante za HPB pa se sve vraća na početak, po malo ali red se mora uvesti, i baš zato jedva čekam ovu privatizaciju da vidim kak se to bude prodavalo i pod kojim uvjetima….

A ti što si mi preko noći srušio ocjenu za dvije razine ocijenivši sve moje postove od početka sa jedinicom, očigledno si frustriran što se stvari ovdje mijenjaju na pozitivne i cijena dionice naravno raste

Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju spomenutih dionica

daliborop, bravo kolega, evo ima ovdje i pozitivnih misli….
kolega briks imao si tako lijepu zelenu zvijezdicu i već su te srušili na narančasto, čim si počeo hvaliti HTPK….

još kada malo otpišu te kamate i kratkoročni dug pretvore u kapital… eto nas na 100 kn…

… ovo će biti iznenađujuće dobra sezona, a gubitak će bit smanjen čak 15-30 posto!

Super, još jedno 150-200 ovakih sezona i vratit će izgubljeno! [lol]

Činjenica da je za HTPK pokazan interes kupaca ali očito netko to nije želio prodati. Pitanje je ima li sada kupaca i po kojoj cijeni? Ako bi se našao kupac po 150 kuna za državni paket uz neki otpis kamata kao što je država odobrila na Lipiku to nije neki zalogaj. 5 mil EUR za dionice i 5 mil EUR za dug. To ispadne otprilike 4000 EUR po krevetu. Sa sezonom od 1.6.-30.9. to daje sasvim drugačije procijene povrata. Rekao bi da kupaca nebi nedostajalo.
Nažalost mi ne znamo ništa drugo nego dobar i perspektivan posao prodati nekom drugom. Biti dugoročni investitor u državi koja to ne potiće nego kažnjava i destimulira? Linić je jučer u Jutarnjem izjavio da je dioničarstvo Sanaderova izmišljotina??
Ljudi drže novac u bankama ili grade svoje apartmane koje onda iznajmljuju? Da kupe dionicu HTPK po 75 kn za 100.000 EUR (što je cijena jednog malog apartmana) kupili bi 50 kreveta koji ako se njima iole pošteno upravlja sigurno moraju donosti bolji prinos.

Nemoj misliti na m2!

daliborop to drži vodu da je država ikakav gospodar, ali s obzirom da nije, jedina opcija je prodaja, zašto je tako dugo bi raspravljali, ali je naravno sada najbitnije kako će se to odraditi, da li će firmu prije toga malo staviti na noge i da li će to sve onda biti transparentno….jer onaj tko to kupi čeka ga lijepi posao sa puno ulaganja, ali zato nemože fulati…danas sutra za 5-10 godina to če stvarno biti tvornica novca….

Ljudi drže novac u bankama ili grade svoje apartmane koje onda iznajmljuju? Da kupe dionicu HTPK po 75 kn za 100.000 EUR (što je cijena jednog malog apartmana) kupili bi 50 kreveta koji ako se njima iole pošteno upravlja sigurno moraju donosti bolji prinos.

Ovo si lijepo napisao, sviđa mi se razmišljanje. Nažalost, od početka je krivo krenulo u Hrvatskoj sa dionicama, tako da su od samog početka ljudi opekli prste i sada svi bježe od burze glavom bez obzira. Na sam spomen dionica, samo odmahuju rukum i kažu, probao i nikad više. Jbga, da su ušli na tržište 2003 ili 2004 umjesto 2007 sve bi bilo drugačije. Ovako će štednja na banci ili apartman biti ipak prva opcija u Hrvata!

ja u Maestralima imam skoro tri sobe sa 3.000 dionica i nije to loše…..po kvadraturi to je lijepi apartman za 260.000,00 kn

New Report

Close