Sta nije zivnula trgovina, nedavno smo bili na 46-48 kn a danas na 56-57 kn, pa nije lose, a promet ce se pojacati kada se pojave kakve vijesti, jos sezona nije gotova….
Sta nije zivnula trgovina, nedavno smo bili na 46-48 kn a danas na 56-57 kn, pa nije lose, a promet ce se pojacati kada se pojave kakve vijesti, jos sezona nije gotova….
samo digni na 60 kn pa da vidiš veselja i prometa [cool]
S obzirom da tržište još uvijek nije dovoljno reagiralo na veliki broj pozitivni vijesti vezanih za ovu dionicu (a prema svemu sudeći biti je ih još i više), smjer kretanja je jasan…
Također ne sjećam se (a pratim ovu dionicu dugo) kada je ask bio ovako šupalj čak je i nalog od 550 kn vidljiv unutar prvih 30 naloga (ovog na 68 ne računam vjerojatno kupuje), izgleda da tu sve više ulaze buy and hold investitori, što je preduvjet za oslobađanje vrijednosti i ispravljanje izrazite neefikasnosti tržišta na ovoj dionici, koja je nastala prije svega podjelom velikog broja dionica braniteljima i njihovom rasprodajom…
Na korf ne tako davno (kraj 2010., početak 2011.) je bila slična situacija sa cijenom (ne uspoređujem društva), nakon velikog broja pozitivnih vijesti i jasnog smjera cijena je i dalje bila 30-tak kuna, a danas je 96
Koje su to pozitivne vijesti:
1) Povecani broj turista na Jadranu.
Ako i poveca prihod to za Htpk znaci po obicaju i veci gubitak (kao i kod vecine turistickih tvrtki u drzavnom vlasnistvu)
2) Izjava Milanovica da Htpk ce biti tvornica novca.
Zgodna izjava slucajnog premijera (koju je negdje cuo ili procitao) recena izvan prostora i vremena.
3) Uprava ostaje.
Nesposobnost Uprave i vlasnika do sada je dokazana. Pa oni po dosadasnjim rezultatima da kad bi im posusili sva zaduzenja nebi poslovali pozitivno. Pogledajte Ebit.
4) Najavljena privatizacija.
Ona je nahavljivana nekoliko puta i pokusana par puta.
Jedino sto zbog krize i EU ce ovaj put (vjerojatno 2013) morati ici.
I ovo je jedina svijetla tocka ukoliko je budu znali koliko toliko posteno sprovesti.
Znaci samo konkretna privatizacija moze ovu dionicu pomaknuti.
Rezultati HTPK tesko ce utjecati na cijenu dionice, ovdje je osnovna stvar koja utjece na cijenu najavljena privatizacija svih hotelski poduzeca i tako onda HTPK a pogotovo kada je to rekao Milanovic jer je on prilicno izravno rekao da u najmanju ruku HTPK nece u stecaj, sto je bilo dovoljno da se i cijena popravi, uprava je ostala ionako samo do prodaje, tako da sve do sada receno moze dignuti cijenu do oko 60 kn, a kada se konkretno najavi privatizacija za HTPK i koji model ce se primjeniti onda eventualno to moze i do 75-80 kn, pogotovo ako se tome stvarno ozbiljno i kvalitetno pristupi….
Rezultati HTPK tesko ce utjecati na cijenu dionice, ovdje je osnovna stvar koja utjece na cijenu najavljena privatizacija svih hotelski poduzeca i tako onda HTPK a pogotovo kada je to rekao Milanovic jer je on prilicno izravno rekao da u najmanju ruku HTPK nece u stecaj, sto je bilo dovoljno da se i cijena popravi, uprava je ostala ionako samo do prodaje, tako da sve do sada receno moze dignuti cijenu do oko 60 kn, a kada se konkretno najavi privatizacija za HTPK i koji model ce se primjeniti onda eventualno to moze i do 75-80 kn, pogotovo ako se tome stvarno ozbiljno i kvalitetno pristupi….
Targeti su ti stvarno niski. Ja sam mislio iskreno da ti kupuješ HTPK kao investiciju ali ispostavilo se da si samo još jedan u moru špekulanata koji drukaju po forumima.
jedno od zlatnih pravila investiranja kaže: kupuj na šuškanje, prodaj na vijest. u trenutku kad bude objavljena vijest o privatizaciji, pametni će polako izlaziti. kome će prodati? onima kojima je dionica trenutno nezanimljiva. a ti koji će kupiti na vrhu počet će se razbacivati targetima od 500 ili 700 kn. viđeno puno puta na burzi. tako to ide, i zato najviše 10% investitora zarađuje.
u ovom krugu i bez vijesti dionica će ići do cca 65 kn jer je trenutno jeftina, a omjer rizika i nagrade izrazito povoljan. e onda će se čekat kakva vijest koja će dionicu pogurnut značajno gore.
ne nagovaram nikog na kupnju il prodaju, imam HTPK u portfelju.
Otkuda da znam da li ću biti investitor. kako smo svi postali investitori, jer smo zaglavili u pojedinim dionicama, kupujem odnosno do sada sam kupovao, jer očekujem privatizaciju i investitora koji će to platiti, ako se pojavi kupac, a vjerojatno hoće, znaći ti mu nećeš prodati na cijenu koju ponudi nego češ čekati i dalje, neznam šta i koga….da se isplate sva silna ulaganja koja će svaki ozbiljni investitor morati napraviti…, na ovoj dionici koliko ja kužim posao nemreš baš biti investitor, ali da mogu ćekati ako treba i 1-2 godine nije problem…
Znaci samo konkretna privatizacija moze ovu dionicu pomaknuti.
Isto kao što je pomaknula HMST? Nikad manje interesa nisam vidio nakon što je pokrenuta privatizacija. Ja sam isto kupio, ništa puno 300-tinjak komada, jer sam mislio zaraditi 20-tak%, ali dionica nije mrdnula uz iznimno nizak promet, interesa nije uopće bilo. Tako da sam ni kriv ni dužan ostao unutra. Nije to neki novac pa nije bitno, ali…
Više nitko od ozbiljnih investitora ne puši priču o Hrvatskoj privatizaciji, osim ovog plavca izgleda?
Takva je situacija-likvidnost na burzi, evo najavili privatizaciju Imperijala, isplačuje dividendu, onaj tko kupi tih 30 % Imperijala netreba ulagati svoj novac, firma se uredno zaduzuje i ulaže svake godine po 30-40 mil. kuna, i kuda je dionica mrdnula-nikuda, kao da se ništa ne događa, a apsolutno je jasno da je podcijenjena i da će je investitor morati platiti dosta više nego je sada cijena na burzi…
ja imam HMST 3.000 komada i smatram još uvjek to svojom najboljom investicijom, i da u njoj zaglavim nebi se previše ljutio, ali samo interes od 9 investitora govori sve, tako da kada se to bude prodavalo cijena će samo skakati…gledaj kakvo je stanje u Dubrovniku, sve puno kao čep….
Kad se bude prodavalo cijena će skakati? Pa, prodavalo se i gdje je cijena otišla, nigdje! Promet? Nikakav! Zaključak? Mislim da ga ne treba iznositi!