po meni je pohvalno što bon repos nije otišao za onu siću. Samo to nam sve govorik, koliko stvarno ima zainteresiranih ljudi za ovu keš mašinu. Mislim da ni za upravnu zgradu nitko nije bio zainteresiran
@plavac1
Da li ce se ponudit dio dionica radnicima??? A to je tek ideja. Ja podrzavam da im se i u ovom krugu dodjele dionice i to obavezno bez ikakve naknade i to recimo dobar tajming je pred lokalne izbore pa da ih mi onda ponovno kupujemo od njih. Sjecam se u proslom krugu smo krenuli sa nekih 650 kuna po dionici i vidim na dobrim smo razinama danas.Meni ovo mirise na golem potencijal od skorih 40 kuna po dionici.
Evo vidis na primjeru Imperijala Rab, tako ce izgleda biti i na HTPK i na Maestralima, dio radnicima ostalo strateskom partneru, meni pase…
Samo ce ovdje onda morati prije ici sa saniranjem fin. stanja da ne daju radnicima samo dugove vec i nesto sto vrijedi, opet ponavljam tako i na Maestralima, puni pogodak…..
HIMR je sasvim druga prićca. Oni imaju neki problem sa imovinom i rekli su da ce to morati rjesiti izdvajanjem jednog hotela iz firme.Drugo njima je nominala 400 a book 460 kuna i posluju s pozitivno Tu ce radnici biti zainteresirani za kupnju dionica s nekim popustom od nominale i na kredit jer im je jasno da to vrijedi vise nego sto ce oni platiti. Reci mi kod HTPK koji bi radnik sad kupio dionicu i sa 50% popusta na nominalu? Pa cijena je trenutno na 15% nominale ili 25% booka.Jedino da im poklone sto je moguce s obzirom na lokalne izbore i uvijek prisutan utjecaj politike na ovim kokosarskim prostorima. Vidis kako su i Opatija i susjedne opcine dobile 25%+1 dionicu LRH 2007 i kako je to konacno poguralo dionicu LRH na razine koje zasluzuje. Ako drzava pokloni radnicima onda cu im i ja donirat ovo sto imam jer znam da je samoupravljanje najbolji vid upravljanja. Znaci radnici i lokalna samouprava to je dobitna kombinacija.
Svaka je firma za sebe, i svaka ima neke svoje specifićnosti, ali da radnici dobiju dio ima smisla, devedesetih u privatizacijama negdje su radnici dobili i cijele firme i imaju osnova to i sada tražiti, samo je činjenica a toga su svi svjesni da bez strateskog partnera nema napretka jer su to sve firme kojima je potrebno ogromno ulaganje, i sada da se sve to zadovolji, moraš nešto dati radnicima a ostalo prodati kroz privatizaciju, ali prije toga u slučaju HTPK firmu treba financijski sanirati, jer si u pravu, ovakav HTPK nikome nije vrijedan….
Zašto država poklanja dionice radnicima? jasno mi je za branitelje, iako bi korektnije bilo da su im isplatili lovu.
Moj stari je devedesetih dobio dionice firme u kojoj je radio, i većinu firme su dobili radnici tako da je to onda bilo i najpravednije, sada je to nemoguće na hotelima jer trebaju silna ulaganja, ali kao neku satisfakciju radnicima dati dio dionica koje će poslije moći unovčiti ima smisla, samo kako bolje čitam članak o Imperijalu kažu "…organizirano radničko dioničarstvo…" neznam šta to znači, a da li je to primjenjivo i na HTPK neznam, sigurno je lakše u Imperijalu kada ima pozitivno poslovanje….
Nikad mi ta pravednost države neće biti jasna. Razlika između državnih i javnih službi. Jedni dionice i otpremnine, a drugi ništa [tongue]
@plavac1
Vrati se i procitaj ovaj thread od pocetka. O privatizaciji se prica jos od 2007.(znaci punih 5 godina)I Vlade stalno najavljuju samo sto nije.Medjutim od tada do danas cijena sa 650 kuna na 53. Dugovi narasli u nebo,most Peljesac se ne gradi. Kako prezivit godinu sa ovim turizmom od mjesec dana ne samo u Korculi opcenito u Hrvatskoj??? Eto to su potencijali.Zato su dugovi u ovih 5 godina i pojeli cijenu dionice. A sad da ce netko doc i izvalit 2 kamiona love za ovo mozda i hoce. Ovdje si iamo izjava da im je san kupit 100 paketa od 25 komada po 350,a danas po cijeni od cca 50 kuna nitko ne kupuje. Odnosno ako je ovih par sto komada protrgovanih kolicina ok. Cekajmo privatizaciju samo sto nije. Bojim se da dok do privatizacije dojde dugovi ce biti veci od vrijednosti nekretnina mada je i ona upitna.Ovaj Bon repos bolje bi bilo da kupis samo zemljiste nego hotel,a na zemljistu 300 cuda.Nacionalizacija,drzavno,sudski sporovi,povrat.
Sadašnja cijena je realnost stanja, i jasno je da kod HTPK se mora odraditi ozbiljan posao što se tiće financijskog restrukturiranja, to je vlada najavila, ja nemam ovu dionicu od ranije i drugačije gledam od onoga koji je tu već godinama i plaćao je dionicu po 300 kn i više, tih novaca nema, bar ne u idućih par godina, nažalost to je relanost,
jasno je da će vlada nešto poduzeti, šta će to biti to čemo tek vidjeti, a nakon toga onda ide proces privatizacije, znaći ništa na brzinu, ali je bitno da se jednom krene i zauzme stav šta se radi i po kojem modelu privatizacije se ide….
a kada će to netko jasno reći šta je plan, kao u slučaju Imperijala, teško je za prognozirati…
Pa s proceom privatizacije se ide vec 5 godina. Vrati se na prvu stranicu i pricu o privatizaciji.I sada je to jos uvijek prica. Sjeti se kad su pokusali prodat onaj hotel i zgradu Golubovic stavili su pocetnu 30 milja kuna,a dosla jedna ponuda od Engleza za 3 milje. To ti valjda sve govori.Cin i mi se da jedino nama stare rusevine vride 1500 eura/m2
„Uskoro će biti raspisan natječaj za Bizovačke toplice, a za preostali dio neprivatiziranog turističkog porfelja od 13 trgovačkih društava izradit ćemo strategiju privatizacije. Nema razloga da cijeli portfelj od 13 trgovačkih društava ne bude privatiziran u roku jedne godine.
I sad neko ovo prodaje po 53 kune, firmi kojoj je kapital 77.610.000 kuna, imovina procjenjena tijekom rata devedesetih i uz to book na 182 kn, kome nije jasno nažalost neće ni biti…