Imaš pravo Plavac, ljetovao sam na Korčuli i saznao puno informacija o HTPK.
Kažu ljudi iz Korčule, SDP je na vlasti već 12 godina u Korčuli, a zadnje izbore su dobili optužujući HDZ-ovu vladu da namjerno ne provodi i blokira privatizaciju HTPK. Sada je SDP svjestan da ako kvalitetno ne privatiziraju HTPK do 4. mjeseca iduće godine najkasnije, neposredno prije lokalnih izbora, vrlo vjerojatno će izgubiti tu SDP-ovu utvrdu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Jer se više ne mogu opravdati da HDZ-ova vlada upropaštava(upravlja) HTPK.
Izgleda da je toga svjestan i premijer Milanović, jer se inače ne bi upuštao u tako izravne izjave vezane za neko poduzeće. Pre iskusan je on političar da bi to izjavio a da se to ne rješava, u to sam siguran.
Nastavi cijediti. Načeli ste jednog u TOP 10, imate AUDIO i drhtave male ručice + pretumbavanje ja-ti-meni.
I država i banke će ovdje morati malo žrtvovati nešto da se ova prića posloži a onda će u privatizaciji to sve moći i dobro naplatiti, a mi, mali dioničari, skupljamo mrvice koje padaju sa stola onih koj rade dilove….
Evo čitam danas izjavu ministra Ostojića:
„očekujem da ćemo na prvoj sjednici Vlade (a to je 23.8.2012) donijeti odluku o privatizaciji zdravstveno-rekreacijskog centra "Lipik" (prvo poduzeće u katalogu investicijskih projekata) pod posebnim uvjetima, a do kraja godine po sličnom modelu ići će se u privatizaciju Bizovačkih toplica (drugo poduzeće u katalogu investicijskih projekata-možda je ovo slučajnost a možda baš i nije), najavio je Ostojić.“
Izgleda da se sa htpk (treće poduzeće u katalogu investicijskih projekata, opet napominjem da je ovo možda slučajnost, ali me čudilo zašto katalog nisu posložili po abecednom redu) čeka da završi ova jako uspješna sezona, pa da se ona krene u privatizaciju. Sa privatizacijom se planiralo krenuti u travnju ali je vjerojatno vlada zbog odličnih najava za sezonu (i naravno da se u miru odradi kako je najavio ministar) i potrebe da se promjeni zakon o turističkom zemljištu, odlučila prebaciti privatizaciju za jesen (ministar je u svibnju najavio da privatizacija kreće na jesen).
moraju odmah u 9. mjesecu krenuti sa pripremama za privatizaciju ako zele do lokalnih izbora uspjesno to rijesiti, da SDP opet osvoji vlast na Korculi…ocekujemo suradnju vlade i banaka da se prije privatizacije posloze financije HTPK da se moze lijepo prodati…
danas sam kupovao, mislim da je ova firma vrijedna cekanja, ali i mislim da se nece trebati cekati dugo prema svemu dosad izrecenom…
Pronašao sam intervju gradonačelnika Korčule koji potvrđuje iznesene činjenice vezane za htpk. Ovo je još jedan dokaz da je bivša Vlada vjerojatno i iz revolta prema vlasti na lokalnoj razini uništavala htpk (vjerojatno je tu bilo još i dugih općepoznatih razloga).
Zanimljiv i pozitivan dio intervjua (za sve dioničare), koji se odnosi na htpk prenosim u nastavku:
„Za gospodarsko stanje Korčule proziva HDZ da je u 10 posljednjih godina uništio HTP Korčula kojeg je preuzeo sa skoro sedamsto tisuća kuna dobiti, a novoj Vladi je ostavio sa 50 milijuna kuna duga.
– Kada se tu doda još i „savršeno“ provedena pretvorba i privatizacija korčulanskih poduzeća lako je utvrditi tko je kriv za gospodarsku stagnaciju Korčule. Sigurno to nije gradonačelnik, ali najlakše je to paušalno pripisati upravo njemu. Grad je indirektno, a ne direktno, vezan za gospodarstvo, tu ja do sada nisam imao puno manevarskog prostora i nisam mogao puno napraviti, a koliko ću uspjet ubuduće pokazat će vrijeme – iznosi na kraju razgovora gradonačelnik“
http://www.korcula.hr/11362/gradonacelnikov-odgovor-na-prosvjed-udruzenja-obrtnika-korcule/
Neznam, ja sam nedavno poceo kupovati kako je cijena pala ispod 50 kn, sada se pomalo vraca, istina financijski stoje dosta lose, ali da ima potencijala evidentno je, sam procijeni, ja mislim kupiti odredjenu cifru i cekati, stvarno je ova firma zadnjih godina unistena, ako je Linic postavi na noge onda bi mogla biti lijepa prica, moje misljenje….
Evo sad kad je Linic zajedno sa Cacicem postavio cijelu Hrvatsku na noge pocekat cemo da postavi i HTPK i onda moze u penziju.Tada cemo s ponosom moci reci da je zadatak izvrsen.
ja sam danas nesto malo kupio ali je netko navalio odmah ujutro, pocistio 400 komada do 52 kn mislim, ima dosta naloga za kupnju iznad 50 kn tako da je pad cijene zaustavljen….