Kako se šuška novi je igrac usao na teren.. ovi dosadasnji bi vjerovatno nastavili cjediti to prema dolje, cak možda ni nemaju novac.. ja bi rekao da je ovo zadnja prilika za prodaju/kupnju jer sumnjam da ce nova vlast nastaviti u tom smjeru, barem kako je lokalni SDP raspoložen oni ne podržavaju ovaj model.
Hm, možda nebi bilo loše da pijetao koalicija privatizira HTP Korčulu u jednom komadu, mislim da bi to bilo bolje za dioničare!? Tu bi Kovačević mogao odigrati bitnu ulogu, a sviđa mi se kako razmišlja. Ipak dolazi iz ove branše!
Država bi za početak morala postati odgovoran vlasnik. Pametuju poduzetnicima i prijete se kaznenim djelima za neisplatu plaća a sami kao vlasnici to rade u tvrtkama koje imaju pod kontrolom. Zabranio bi da država ima u portfelju i jednu firmu koja pravi minus, tj donio bi zakon da se taj minus mora namiriti iz državne blagajne ali i clanove NO po đepu..
… tj donio bi zakon da se taj minus mora namiriti iz državne blagajne ali i clanove NO po đepu..
Evo, to ja kažem, posebno upravu! [thumbsup]
… tj donio bi zakon da se taj minus mora namiriti iz državne blagajne ali i clanove NO po đepu..
Evo, to ja kažem, posebno upravu! [thumbsup]
[/quote]
Nije kriva Uprava. Kriv je onaj ko je tu Upravu postavio i tko je tolerirao njezine gluposti. Dakle NO. Samo je problem da je kod nas NO u većini slučajeva formalno tijelo koje dobiva plaću i kao nešto radi. A u biti ne radi ništa. [cry]
E, da Bill Gates tako razmišlja, nebi imao za kafu! Dakle, uprava UPRAVLJA sa tvrtkom, donosi odluke važne za prihode i rashode, pravi planove za buduće razdoblje… NO je odgovoran tek poslije rezultata ili kako to kod nas uopće biva, nije odgovoran za ništa. Nije uopće bitno, ali za poslovne rezultate tvrtke je najodgovornija uprava!
Ma sve 5 Smarticu moj. Hoću samo naglasiti da ukoliko Uprava godinama radi gubitke, a NO ništa ne poduzima, onda nije kriva Uprava [wink]
Ma sve 5 Smarticu moj. Hoću samo naglasiti da ukoliko Uprava godinama radi gubitke, a NO ništa ne poduzima, onda nije kriva Uprava [wink]
Ako Uprava godinama radi gubitke a NO ništa ne poduzima, šta radi Skupština? [undecid]
Ako Uprava godinama radi gubitke a NO ništa ne poduzima, šta radi Skupština? [undecid]
Ništa tu skupština ne može. Na nju obično dođe Jeličić, predstavnik Audia, isti je bio i predstavnik HFP, nema on blage veze sa mozgom. Njemu daju upute kako će dizati ruku i to je to, zaveži ga tu.
Otvaranje ponuda u četvrtak 8.12. u 12 h
Ne znam što zapravo znaći ova kupnja, pripremaju se za dokup ako nema ponuda ili?..
Teško će netko sad prosipati 2000 dionica, a ako netko poželi stvarno toliko kupiti odosmo bar 15% – 20% gore
Cijena stagnira nitko se ne zaljeće? Promet u zadnjih mjesec dana jedva 70.000 kuna
Po objavi da ima 3 ponude zadnji puta cijena je skočila 30ak % uz zanimljiv promet
Rekao bi da nas ceka par zanimljivih dana..
Već sam rekao da je ovo svakako prekretnica na bolje. Ako nema kupaca jasno je da se prekida sa parcijalnom prodajom, nova ekipa je na vlasti, a čuli smo šta planiraju sa ovakvim fimama
Ako se hotel proda kratkoročno smo opet u dobrom plusu, bilanca je čista, dobar dio dugova se pokriva i firma će prodisati, a rekao bi da bi i bez BR mogla biti nekom zanimljiva..
Ako je istina što se šuška o novom kupcu taj bi možda mogao biti zainteresiran i za ostatak, tj cijeli HTPK
Novi ministar turizma:
Pored toga treba raditi na daljnjoj privatizaciji, odnosno nastavku privatizacije neprivatiziranog portfelja 16 turističkih tvrtki u državi, ali na drugačijim osnovama no što je to do sada bio slučaj.