HTPK (HTP Korčula d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HTPK (HTP Korčula d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

10 milja eura za to sve, bez dugova i obveza [tongue]

Al me neko ne voli, cim nesto naišem dobijem 1 iako sam samo citirao novinara?

Vaš link

Ok novinar je pogriješio i napisao da se cijena spušta sa 95,5 na 84,8 Ali i neki dan kada je najavljivana prodaja rečeno je da se natječaj ponavlja po istoj cijeni.. Nekako mi to smrdi, i to baš za vrijeme izbora a SDP Korčula šuti već dugo.. Nešto su ljetos kometirali gubitak i HDZ-upravu a sad kad se stvar finišira nitko ništa?

Dražene dali se ovo nekom namješta ili je stvarno riječ o tolikoj nesposobnosti? Ne mogu vjerovat da ne mogu naći stranog ulagača koji bi tu investirao. Pa vjerojatno bi se i Ecclestone smilovao

Pa očito ni ne pokušavaju, o sposobnosti nebi puno, mislim da svi skupa znamo koliko je HFP bio sposoban a ne vidim zašto bi AUDIO bio bolji. Nudili su im 300 kuna po dionici za večinski paket i obvezivali se na ulaganje nekih silnih novaca i mudraci nisu prodali nego su u 5 godina napravili 120 mil dugova koje sad zatvaraju prodajom mozda najzanimljivijeg djela HTPK u pola cijene. Za ovo bi trebao netko u zatvor.
Šteta što se ovi veći dioničari nisu udružili i pobunili pogotovo kad znamo po koliko su kupovali HTPK. Ovi koji su dionice kupovali na ovim razinama nemaju neki problem, čak i prodaja po 75 mil popravlja situaciju u HTPK. Pitanje je samo što dalje..

…mislim da svi skupa znamo koliko je HFP bio sposoban a ne vidim zašto bi AUDIO bio bolji…

Nažalost, gori je!

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Kako se šuška pojavio se jedan novi ozbiljan kupac.. Čak šta više prićaju da su hotel već kupili ,a zadnji dan za ponude ponedjeljak. Otvaranje ponuda u četvrtak.

Kupnja se zanačjno pojačala.. Izgleda da nema baš puno raspoloženih prodavatelja na ovim razinama a raspetljavanje uskoro dolazi.. Za skupiti neku malo veću količinu trebat će ipak malo veći rast

Drazenni,
Šta dalje kad prodaju Bon Repos? Ne znam, po meni su ovo totalno shebali. Ako ga prodaju, dobit će 174 kn po dionici, a obveza imaju 285,6 kn po dionici. Dakle, za čistu bilancu opet nedostaje 111,60 kn po dionici, a imovinu će umanjiti za 40%.
Stvarno, kad pogledaš ovo je zaista turistički biser koji je država shebala kao i sve u njihovom vlasništvu. Pa, da čovjek ne povjeruje koja nesposobnost!? Možda pijetlova koalicija nešto promjeni, tko zna!?

Pa lokalni SDP koji je na vlasti već je kukurikao o HDZ ovoj upravi koja je uspjela u 4 godine nagurati 30 mil gubitka.. Ali politika tu neće puno pomoći.. Ne razumiju političari tu ništa, mogu samo štetu napraviti. Ni ja ne mislim da je ovo put kojim je trebalo ići ali sad je bolje da se to onda završi. Nisam na kraju od nikog čuo kakav je dalje plan, više puta spominjali su neku dokapitalizaciju ako se pri tome ostalo??
Bez obzira na stvarno nisku cijenu po kojoj su dali BR ipak je to puno više u odnosu na diskont dionice. Dakle po meni je na ovoj cijeni dionice to ipak neki pozitivan pomak.

Možda misliš na dokapitalizaciju po modelu C, mislim, druge opcije nema. Slažem se da je cijena dionice preniska, ali jedini način na koji se može povećati je privatizacija. Nemoj zaboraviti, da nakon ove konsolidacije i u slučaju odluke o pokretanju privatizacije, treba napraviti novu procjenu tvrtke. Probajte to odraditi prije njih, da znate gdje ste. Naravno, ako prođe prodaja BR-a.

Bitno je da se nešto napravi. Ukoliko bi ova prodaja propala to znaći da se onda ide u privatizaciju, možda samo dokap po modelu C ali nemaju neke velike dugove državi.. jedino ako je država davala jamstvo za ove kratkoročne pozajmice.. Book je negdje oko 230 kn, mislim da teško smiju krenuti ispod nominale
Ukoliko prodaju BR a kako čujem ima netko ozbiljan zainteresiran onda se book penje na 300 kn. No možda taj kupac BR krene i na ostatak. Po novom zakonu AUDIO svakako mora raditi procijenu prije prodaje ako se ne varam.. Nekretnine vrijede bar 200 mil (ako stavimo u omjer sa ovom postignutom cijenom BR) Dakle i uz dug koji ostane nebi to smjelo ići ispod 300 kuna u prodaju. Videjt ćemo sad koliko je nova vlast transparentna

No budući je moj ulaz vrlo nisko i jedno i drugo mi je ok, žao mi je samo što nisam porješavao neke druge pozicije pa da još malo dokupim

…Ukoliko prodaju BR a kako čujem ima netko ozbiljan zainteresiran…

Meni se čini, da će taj zainteresirani sada kad je cijena 74,8 mil., ponuditi 60 mil. i tako u nedogled. Ovo je 5 natječaj za Bon Repos, wtf!? Nadam se da griješim!?

New Report

Close