HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 03:09
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,92
141.150
3,627
39,00
39,10
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Vaš link

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

Posto mi je post pobrisan 2 put idem jos jedan put na put. HT nece rasti sve do pocetka devetog mjeseca 2008. 1. Ako se svaki dan proda oko 50000 dionica trebati ce 204 radna dana da se istrese masa neukih. 2. Fondovi nece dizati HT tako brzo jer im je HT rijetka podcijenjena zlatna koka na nasem trzistu koja ce im donjeti rast u 2009 godini kada vecina drugih dionica bude stagnirala. 3. U HT – u su mirovinski fondovi najaci, a njima se ne zuri. Nisu to Aureusi, Fine, Investi i slicni fondovi koji ako neostvaruju visok prinos svake godine mogu zatvorit. 4. U 6 mjesecu 2008 kao i svake godine ciklicki nastupa korekcija trzista. HT pada a da jos nije probio 400 kn. 5. U 7 mjesecu narod zakljucuje da mu se vise ne isplati prodavati HT jer za dva mjeseca se dobiva 10% bonusa a i dividenda. 6. Pocinje drz nedaj sve do 9 mjeseca kada fondovi konacno krecu brat prije isplate dividende i cijena krece rast. 7. Pocetkom 6 mjeseca 2009 dostizemo maksimum od 700 kn te pocinje lagani ljetni pad vrijednosti. Hvala!

Vrlo zanimljiv post.
Zaista treba imati znanja ili mašte za predvidjeti nešto što će se događati u narednih 2 godine u sektoru gdje profitabilnost značajno pada, a ht sve više gubi superiornost ugrožen sve većom konkurencijom koja mu “gricka dio kolača”.

Međutim po meni pravi razlog stagnacije je broj od cca 350.000 investitora gdje su mnogi zadovoljni sa 4-5 tisuća kuna zarade po paketu.
Opet se ponavlja stara priča koja prati mase iz vremena privatizacije gdje su ljudi prodavali dionice u bescijenje i kupovali za 200 dionica ATPL torbice i bundice u vrijednosti nekoliko tisuću kuna.
Psihologija ponašanja ljudi nije se bitnije promijenila i to je pravi razlog.
Danas na burzi imamo par stotina tisuća novih ulagača (ponovno su tu mase) i vrlo je teško predvidjeti kretanja.
Moje osobno mišljenje da nikako ne bi bilo dobro da se ponovno probije razina od 360 kn i da cijena krene prema dolje pa makar i par kuna. .

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

13.11.2007
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun
2. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 7.779.412 9,50 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI 5.732.197 7,00 Skrb. račun
4. PBZ D.D. 3.286.316 4,01 Skrb. račun
5. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ALLIANZ ZB D.O.O. ZA AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 357.618 0,44 Skrb. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./RAIFFEISEN MIROVINSKO DRUŠTVO ZA UPRAVLJANJE OBVEZNIM MIROVINSKIM FONDOM D.O.O. ZA RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 298.765 0,36 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 294.856 0,36 Skrb. račun +6915
8. PBZ D.D. 224.405 0,27 Skrb. račun +3711
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 207.691 0,25 Skrb. račun
10. PBZ D.D. 200.304 0,24 Skrb. račun
Ukupno: 73,45

Heaven or Las Vegas

Kolege,sve je to OK što pišete,prognoze za ovaj tjedan,za sutra itd.
Jedino je istina ono što vidim na ATM-u,cijena lagano pada svaki dan,pa prije dva tjedna je bio na 385 kn,pritisak je pregolem a fondovi strpljivi i spuštaju razinu sve NIŽE.
Po mom mišljenju politika je odigrala svoje,nema više veze sa cijenom na burzi.
Svatko je mogao uzeti 50-tak % na svom paketiću i okreniti se drugim prilikama,ili na burzi ili na kladionici ili negdje treće.
To je bio predizborni dar i nema više,prošla je baka sa kolačima.
Svoje paketiće sam rasprodao prvih dana i otplovio negdje drugdje,jer sam mišljenja da ću ovdje ulaziti onog trenutka kada HT bude na 330-335 kn ,nemojte se uvrediti ali ovo mi je najizglednija opcija.
Dolaze nam blagdani,mi smo potrošačko društvo,kartice su minusima,brzi krediti iskorišteni,trebaće keša a najbrže će masa do njega doći prodajom svojih paketića što je vidljivo svakodnevno a samo će se još pojačati pritisak.
Neće se pitati kakvi su fundamenti ,kolika je dobit,koliko to stvarno vrijedi,a FONDOVI su tu da naprave potporu cijeni ali ne na više nego što niže u tom trenutku i vjerujem 99% da će se to ostvariti.[smiley11]
Ovo je dionica za strpljive i one koje vjeruju ,iako im je svaki dan ROI sve niži i niži.
Ok,neko je zadovoljan sa tim ,ipak je 30-tak % vrlo dobro.[smiley11]
P.S.
Ovaj post je samo moje razmišljanje i ne navodim nikoga ni na šta.
Više ne posjedujem u svom portfelju ni jednu jedinu dionicu HT.[smiley2]
Iako mi je jedno oko uvijen na HT-u.[smiley2][smiley2]

None but ourselves can free our minds.Life is one big road with lots of signs. So when you riding through the ruts, don't complicate your mind.Bob's words

Bare ima tu i istine, pogotovo ova korelacija sa nadolazećim blagdanima, no kad smo već kod toga, misliš li da će se to odraziti samo na dionicu HT-a, ne i na ostale dionice kao i na udjele u fondovima?
Osim toga blagdani brzo prođu a minusi na tekućima ostaju još dugo vremena a tako je bilo i prijašnjih godina ipak prvi kvartali u godini do sada su se reflektirali najvećim rastom.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Bare ima tu i istine, pogotovo ova korelacija sa nadolazećim blagdanima, no kad smo već kod toga, misliš li da će se to odraziti samo na dionicu HT-a, ne i na ostale dionice kao i na udjele u fondovima? Osim toga blagdani brzo prođu a minusi na tekućima ostaju još dugo vremena a tako je bilo i prijašnjih godina ipak prvi kvartali u godini do sada su se reflektirali najvećim rastom.

Zato pamet u glavu,dobru strategiju izabrati i učiti na greškama,kako svojima tako i drugih.
Sve u životu ima svoje cikluse i ako se usaglasiš s njima sve se otvori.
Jedan moj dobar prijatelj mi je davno rekao:” Kad se uznemogneš u nešto i to silno želiš to se ne ostvaruje zbog prevelike napetosti koja te okružuje,a kad pustiš da te vodi struja i ono u tebi što ne možeš objasniti sve ti se otvara i sve postaje tako jednostavno”
P.S.
Ima puno istine u tvom potpisu
[smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2]

None but ourselves can free our minds.Life is one big road with lots of signs. So when you riding through the ruts, don't complicate your mind.Bob's words

A Santa stock effect krajem 12 mj? Tog nema kod nas??? Previse fondovi vec sad prinjeli? A mozda bude efekt sante leda [smiley1][smiley1]

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

Ima tu istine, zbog povečane potrošnje za blagdane (skijanja, putovanja, pokloniitd.) prodaju se dionice, udjeli i sl., a onda fondovi u siječnju počinju pumpat cijene dionica, a time automatski i udjele u fondovima, zaista ako se pogledaju prinosi dioničkih i mješovitih fondova, obično su najveći u prvom kvartalu dok nas je većina s lovom u banani.

Surround all arround when it hits the ground

trotter: ” febo: ” ..a možda su u šumi ” mozda su u bunaru (jeka), mozda su u bunaru… uhhh odoh na moderiranje ” Kolege,da se prebacimo na Komentar trgovanja pa izbjegnemo moderiranje?[smiley2] Ili na ležerno? [smiley2]

ma moramo se malo i sprdati na vlastiti račun(ipak korekcija je u tijeku) sve to ide u rok aktualne teme.[smiley2]

Ma ne, joooj htjel sam rec ipak na HT, da me muce ti mirovinci, ma njima je pol god. ili god. nista… A oni skupljaju… tak da sad pomalo sam sebi priznajem neke stvari… ali jos nekak iracionalno cekam “odradjivanje” prije izbora…
A ipak molim da malo prodiskutiramo o santa effectu… Nije da se uvijek desava… kak tko misli… cheers

https://www.youtube.com/watch?v=qp5hxHPlTq8

Svoje paketiće sam rasprodao prvih dana i otplovio negdje drugdje,jer sam mišljenja da ću ovdje ulaziti onog trenutka kada HT bude na 330-335 kn ,nemojte se uvrediti ali ovo mi je najizglednija opcija.
Dolaze nam blagdani,mi smo potrošačko društvo,kartice su minusima,brzi krediti iskorišteni,trebaće keša a najbrže će masa do njega doći prodajom svojih paketića što je vidljivo svakodnevno a samo će se još pojačati pritisak.

Nema uvrede, to je tvoje mišljenje i sve je moguće.
Samo svi oni koji su postavili naloge na 300 – 335 trebali bi se malo zapitati, što tada?? [smiley9][smiley9][smiley9]

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Ali tema je HT. Pitanje je : Kada se probija još jedna psihološka granica na 360 kn. Prijašnje su prelako pale.[smiley10]

pa očekujem proboj, ali ne ovaj tvoj ispod 360, već iznad 399.

New Report

Close