HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 12:20
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,49
82.517
2,144
38,50
38,80
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kolega sampras, takvo vam je trziste. Davno prije nego je HT izasao na burzu, razglabali smo na ovoj temi o kretanju buduce cijene i moja malenkost je zakljucila da ce biti veliki pritisak od strane prodavatelja (a i ne samo moja malenkost). Ovo je u potpunosti ocekivano. Treba se namjestit u pravilnu poziciju spram trzista, a ne ljutiti se na njega. To vam je kao tango, trziste vodi, a vi sljedite…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Nema jos obrata u trendu na vidiku. Morati ćemo čekati bolje dane. Onaj dan kad cijena skoči za više od 5% a volumen bude debelo iznad prosjeka to će biti to.

Kole

Kolega sampras, takvo vam je trziste. Davno prije nego je HT izasao na burzu, razglabali smo na ovoj temi o kretanju buduce cijene i moja malenkost je zakljucila da ce biti veliki pritisak od strane prodavatelja (a i ne samo moja malenkost). Ovo je u potpunosti ocekivano. Treba se namjestit u pravilnu poziciju spram trzista, a ne ljutiti se na njega. To vam je kao tango, trziste vodi, a vi sljedite…

Kolega deimos i ja sam prognoziro da HT neće baš tako rasti kako su neki predviđali pa sam bio i napadnut od pojedinaca da pišem gluposti, a sad ti koji su mene napadali vidjeli su šta se dešava i pišu ono što sam ja pisao prije mjesec dana.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

362 završili

I has the money, what I do wif it?

362 završili

ma kad se dozna istina sa kornata i šta je uzrok tragedija, hdzu je jedini spas da digne preko mirov. fondova cijenu inače gubi veliki dio glasova od onih 350 000 koji se dvoume za koga će glasat

moj glas jedino dobiva ako digne prije izbora preko 400 kn[smiley2]

ma kad se dozna istina sa kornata i šta je uzrok tragedija, hdzu je jedini spas da digne preko mirov. fondova cijenu inače gubi veliki dio glasova od onih 350 000 koji se dvoume za koga će glasat moj glas jedino dobiva ako digne prije izbora preko 400 kn[smiley2]

ja ne znam koji je Vama kolega cilj na ovom forumu,ali stičem dojam da se ovdje došli voditi neku antihadezeovsku kampanju…
baš nas briga za koga ćete glasati…i iz kojih razloga…
ako cijena ht ne bude do izbora 400 kuna,zar je propast svijeta?!?vi prodajte ako neće biti,molim Vas…

Onaj tko je mislio prodavati,taj je i prodao(s ponekim izuzecima). Otuda i ovako mali promet. Prema nekim neslužbenim informacijama(informacija iz uprave jednog mirovinskog fonda) cijena neće ispod 360 kn. Mirovinski fondovima je cilj da ulože dugoročno imovinu svojih osiguranika, samim time oni i ne gledaju previše cijenu HT-a nego uglavnom žele kupiti dovoljnu količinu HT-a. Kako je prestao određeni pritisak sa strane prodaje i nakon što završe ova politička previranja,cijena definitivno ide gore. Zato,dragi moji hatejovci…glavu gore!!!!

Ma ljudi glavu gore i “Idemo dalje”

Analiza: Je li dionica HT-a podcijenjena?

Jedna od najprimjenjivanijih udžbeničkih dvodimenzionalnih strategija ulaganja je kupovati dionice poduzeća koja imaju nizak odnos tržišne cijene dionice i kapitala i rezervi po dionici (P/B) uz istodobno visok povrat od kapitala i rezervi (ROE). Dionica Hrvatskih telekomunikacija je prema toj strategiji podcijenjena.

Ako na osi apscisa nanesemo pokazatelj P/B i na osi ordinata pokazatelj ROE, odabrana poduzeća u sektoru telekomunikacija možemo prikazati kao točke u koordinatnoj ravnini. Pritom zraka iz ishodišta kroz točku – poduzeće predstavlja izokvantu odnosa tržišne cijene dionice i neto dobiti nakon oporezivanja po dionici.

HT smo označili crvenom bojom, a Telefonica O2 CzR, Magyar Telekom, TPSA, Comstar United Tel, VolgaTelecom, Uralsviazinform, Eesti Telekom, Austria Telekom, OTE, France Telekom i Teliasonera označeni su plavom bojom.

Podatke smo preuzeli od direkcije za ekonomska istraživanja HAAB-a, pri čemu je nužno spomenuti da se kao posljedica 15-postotnog rasta neto dobiti HT-a u 2007. godini pokazatelj ROE značajno popravio (gibanje točke u smjeru sjevera), što nije prezentirano …

Rekoh da se do daljnjega neću javljat, ali ne mogu izdržat, prof.dr.mr.gr uvaženi Petrov Tomica mjenja ploču, izgleda da je dovoljno nadokupio HT-a pa sad druka na gore ili ima informacije fond managera, čini se da se nešto sprema. Nevjerojatno koliko članci iz Businessa mogu utjecati na tržište, sjetite se samo LKPC.

Surround all arround when it hits the ground

Kažu brokeri da je interes za prodaju splasnuo zadnjih dana[smiley2]lakše se diše

ZAGREB – T-Hrvatski Telekom objavio je danas da je njegovo društvo kćer u stopostotnom vlasništvu T-Mobile Hrvatska potpisalo sporazum s Agrokor d.d., članom Agrokor koncerna i Com.EPH d.o.o., povezanim društvom Europapress holdinga (EPH), o zajedničkim ponudama mobilnih komunikacija na hrvatskom tržištu.

Sporazum će također uključivati i određene ostale članove Agrokor grupe i EPH grupe, navodi se u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi. Partneri će udružiti svoje snage i područja stručnosti kako bi od ožujka sljedeće godine proširili ponudu mobilnih komunikacija na hrvatskom tržištu.

Partneri će razvijati nove segmente korisnika i one u kojima je penetracija mobilnih usluga niska, kako bi na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu proširili ponudu.

Pod “KMOBILE” robnom markom, ponude će plasirati Agrokor grupa i Europapress holding kroz svoja povezana društva. S više od deset godina iskustva te gotovo 2.300.000 korisnika, T-Mobile Hrvatska je lider na tržištu mobilnih komunikacija u Hrvatskoj.

Agrokor grupa je najveća kompanija u privatnom vlasništvu u Hrvatskoj i lider u maloprodaji, dok je EPH vodeća hrvatska medijska kuća, napominje se u priopćenju. (Hina)

Analiza: Je li dionica HT-a podcijenjena? Jedna od najprimjenjivanijih udžbeničkih dvodimenzionalnih strategija ulaganja je kupovati dionice poduzeća koja imaju nizak odnos tržišne cijene dionice i kapitala i rezervi po dionici (P/B) uz istodobno visok povrat od kapitala i rezervi (ROE). Dionica Hrvatskih telekomunikacija je prema toj strategiji podcijenjena. Ako na osi apscisa nanesemo pokazatelj P/B i na osi ordinata pokazatelj ROE, odabrana poduzeća u sektoru telekomunikacija možemo prikazati kao točke u koordinatnoj ravnini. Pritom zraka iz ishodišta kroz točku – poduzeće predstavlja izokvantu odnosa tržišne cijene dionice i neto dobiti nakon oporezivanja po dionici. HT smo označili crvenom bojom, a Telefonica O2 CzR, Magyar Telekom, TPSA, Comstar United Tel, VolgaTelecom, Uralsviazinform, Eesti Telekom, Austria Telekom, OTE, France Telekom i Teliasonera označeni su plavom bojom. Podatke smo preuzeli od direkcije za ekonomska istraživanja HAAB-a, pri čemu je nužno spomenuti da se kao posljedica 15-postotnog rasta neto dobiti HT-a u 2007. godini pokazatelj ROE značajno popravio (gibanje točke u smjeru sjevera), što nije prezentirano … Rekoh da se do daljnjega neću javljat, ali ne mogu izdržat, prof.dr.mr.gr uvaženi Petrov Tomica mjenja ploču, izgleda da je dovoljno nadokupio HT-a pa sad druka na gore ili ima informacije fond managera, čini se da se nešto sprema. Nevjerojatno koliko članci iz Businessa mogu utjecati na tržište, sjetite se samo LKPC.

Poštovani forumaš, gdje je diagram?

New Report

Close