Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,92 | 141.150 | 3,627 | 39,00 | 39,10 | 0,78% |
valentine: ” Nevjerojatno, INA objavi loše rezultate cijena raste u nebesa, T-HT odlične rezultate cijena pada li pada. Kako se ono kaže strogo kontrolirana dionica koja će rasti prema potrebi.[smiley2] ” E moj Valentine,nije sve tako prosto ko pasulj! Kad je Ina bila u igri,fondovi su grcali u lovi i nisu imali gdje s njom a i građani nisu toliko prodavali. Danas fondovi imaju love ali imaš HT,INU,VERN,MAGMU,ATLANTIC sad će i OPTIMA uskoro… Treba lovu rasporediti!!! Ina nije imala ovu konkurenciju koju danas ima HT!
slično je tako bilo i sa končarom [smiley5]
Najbolje ponude [ HT-R-A ] Kupnja Cijena
36 361,54
25 361,51
500 361,50
35 361,20
300 361,15
Cijena Prodaja
361,60 12
362,00 63
362,47 63
362,48 47
362,50 314
Analiza: Je li dionica HT-a podcijenjena?
Jedna od najprimjenjivanijih udžbeničkih dvodimenzionalnih strategija ulaganja je kupovati dionice poduzeća koja imaju nizak odnos tržišne cijene dionice i kapitala i rezervi po dionici (P/B) uz istodobno visok povrat od kapitala i rezervi (ROE). Dionica Hrvatskih telekomunikacija je prema toj strategiji podcijenjena.
Ako na osi apscisa nanesemo pokazatelj P/B i na osi ordinata pokazatelj ROE, odabrana poduzeća u sektoru telekomunikacija možemo prikazati kao točke u koordinatnoj ravnini. Pritom zraka iz ishodišta kroz točku – poduzeće predstavlja izokvantu odnosa tržišne cijene dionice i neto dobiti nakon oporezivanja po dionici.
HT smo označili crvenom bojom, a Telefonica O2 CzR, Magyar Telekom, TPSA, Comstar United Tel, VolgaTelecom, Uralsviazinform, Eesti Telekom, Austria Telekom, OTE, France Telekom i Teliasonera označeni su plavom bojom.
Podatke smo preuzeli od direkcije za ekonomska istraživanja HAAB-a, pri čemu je nužno spomenuti da se kao posljedica 15-postotnog rasta neto dobiti HT-a u 2007. godini pokazatelj ROE značajno popravio (gibanje točke u smjeru sjevera), što nije prezentirano slikom.
Da li postoji mogućnost da se dionice nekog drugog (koji ih je kupio umjesto mene mojim novcem) jednostavno prebace meni? [smiley6]
Navodno Samodol takve vreba tak da nebi preporucio…
niste ovlasteni za trgovanje a sto govorite je vanburzovna trgovina sto podlježe krivicnom zakoniku[smiley13]
Nevjerojatno,
INA objavi loše rezultate cijena raste u nebesa, T-HT odlične rezultate cijena pada li pada. Kako se ono kaže strogo kontrolirana dionica koja će rasti prema potrebi.[smiley2]
to može biti samo dobro ako ste dovoljno mudri zar ne?
BurningDay: ” Da li postoji mogućnost da se dionice nekog drugog (koji ih je kupio umjesto mene mojim novcem) jednostavno prebace meni? [smiley6] ” Navodno Samodol takve vreba tak da nebi preporucio… niste ovlasteni za trgovanje a sto govorite je vanburzovna trgovina sto podlježe krivicnom zakoniku[smiley13]
ali postoji nekakva opcija darovanja/poklanjanja ?!?!?!?[smiley6]
Ovaj Petrov zaista izmislja toplu vodu i pravi se pametan.
Sta on baljezga sa ordinatama, apscisa, koji k..
Vrlo jednostavno, cijena i net assets kao multiplai kolika je profitabilnost firme koja ide u kapital da pada multipla.
Obican odnos profitabilnosti i multiple.
Kako nevolim kada netko izmislja toplu vodu.
Sad, sve je pitanje koliko su ove marze odrzive.
BurningDay: ” Da li postoji mogućnost da se dionice nekog drugog (koji ih je kupio umjesto mene mojim novcem) jednostavno prebace meni? [smiley6] ” Navodno Samodol takve vreba tak da nebi preporucio… niste ovlasteni za trgovanje a sto govorite je vanburzovna trgovina sto podlježe krivicnom zakoniku[smiley13]
Postoji mogućnost a to je ugovor o prijenosu dionica, a imaš ga u PRAVNOM KUTKU, to sam radio već više puta i nema nikakvih problema, jedino de čeka 10 dana dok dionice SDA prebaci na tvoj račun.
BurningDay:
”
Da li postoji mogućnost da se dionice nekog drugog (koji ih je kupio umjesto mene mojim novcem) jednostavno prebace meni? [smiley6]
”
Navodno Samodol takve vreba tak da nebi preporucio…
niste ovlasteni za trgovanje a sto govorite je vanburzovna trgovina sto podlježe krivicnom zakoniku[smiley13]
to je sasvim legalno..
valentine: ” Nevjerojatno, INA objavi loše rezultate cijena raste u nebesa, T-HT odlične rezultate cijena pada li pada. Kako se ono kaže strogo kontrolirana dionica koja će rasti prema potrebi.[smiley2] ” to može biti samo dobro ako ste dovoljno mudri zar ne?
To nije istina kad su zadnji put objavljeni rezultati INE dionica je zbog loših rezultata pala više od 200 kuna, a to da je dionica HT podcjenjena to znaju i vrabci na grani.
Jel ovo rekordno mali promet?
To bi moglo znaciti i nesto drugo; kao fondovi su se dobro napapali i napunili nihove portfelje, a ne da su se drhtave rucice opametile!
[smiley2]