HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 23:03
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,50
90.514
2,351
38,60
38,80
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Nemoj se ljutiti, ali što znači išlo super, nekada ne možemo sve uhvatiti, a nekad kada mislimo da smo blokirabi možemo zato ostvariti puno veći rast

Htio sam samo reći da je ovo bila neuobičajena situacija, jer je bila uključena gomila ljudi, tako da je bilo teško predvidjeti slijed događaja. Tu su utjecali i izbori, trenutna korekcija, igre fondova… U “narodu” se bila stvorila psihologija “prodaj pa bježi”, a mnogi iskusniji su išli strpljivo čekati i dokupljivati. Ovaj put je možda trebalo odigrati psihologiju mase do kraja – prodati odmah pa u dokup sada. Ja sam išao u dokup malo prerano (380-384). [smiley1]

Glas [b]PROTIV[/b] oporezivanja kapitalne dobiti

bwsmp
Objašnjenje je vrlo logično-tržišno-previše robe premalo novaca…
Tržište je najpametnije i zna…ako se puno nudi cijena pada….
Ma koliko mi bili pametni i sagledavali sve aspekte i utjecaje,makroekonomske,političke, psihološke,izbore,predizbore,stvar je jednostavno takva,trenutno je više zainteresiranih da brzo prodaju , nego onih koji žele brzo kupiti bilo po kojoj cijeni…Previše je onih koji misle da su im dionice poklonjene,kao i uvijek u Hrvata…nas je teško naučiti da neke stvari treba znati cjeniti…zato smo sve i rasprodali….

ocjena +5 za post!

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

postavit cu jedno pitanje koje bi moglo bit glupo starosjediocima foruma, ako fondovi guraju svojim veliki nalozima cijenu prema dole i rade konstantni psiholoski pritisak na male dionicare da prodaju dionicu dok su u plusu mada je realna vrijednost te dionice puno veca i bez tih igrica kojima ruse cijenu bi ta cijena bila na vecoj razini, a sa druge strane imamo jedan cral koji je ponistavan radi navlakuse u koju su navuceni neiskusni dionicari, e sad imamo na jednu stranu nesto cemu se realna vrijednost bez neke osnove prepumpavala i nesto cemu se realna vrijednost slicnim igricama rusi. volija bi kad bi mi netko od iskusnijih objasnijo koja je razlika izmedju ova dva slucaja

Jel netko zna bribližno koliko bi mogla iznositi dividenda za ovu godinu.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

361 kn…..dokle ovako…..!?

[smiley7][smiley7][smiley15][smiley15]

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

Jel netko zna bribližno koliko bi mogla iznositi dividenda za ovu godinu.

zavisi.. ak kupe slovenski telekom onda oko nule

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

za pola godine isplaćena državi i DT-u za ostalih šest mjeseci oko 22 kune? ili je neće biti?[smiley1]

dan je pametniji od noći

ja sam se posljednjih dana nakrcao HT-a…kad ga nitko neće, hoću ga ja…ajde da i ja jednom poslušam onu staru narodnu…idi uvijek kontra gomile [smiley2]
prvi put imam u portfelju dionicu s udjelom većim od 50% portfelja, a s tim da ne računam svoje paketiće koji još nisu kod brokera…

za puno toga me je strah, ali da ova dionica neće rasti toga me nije strah

He he, same thing here. Baš sam jučer kontrolirao (jer sam se zaigrao) i da, HT-R-A je zeru iznad 50% ukupne vrijednosti mog portfelja.

Šteta što nemam više casha da to još podignem. 😉

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

a pesimizma. ajde papci prodajte, kad nevjerujete. mozete govorit sto hoćete ali da ste u bilo koju drugu uložili taj novac na većini dionica bi popu…. budite iskreni pa priznajte. ja sam na kraju dokupio ht, cinila mi se najsigurnija i tako je i ispalo. (PERIOD ZADNJA 2 -3 TJEDNA KADA STE BILI U NEDOUMICI) LKPC, IGH, VIRO, BD62, DLKV,INA, KRAS, TISAK, LVCV, VIADUK itd.) nevjerujem da neke od njih niste misli kupiti a pogledajte ih sada, debeli minus.

nije me dugo bilo…
zašto cijena neide gore…

2. razloga
1. onaj koji većina misli nije i presudan…naime nema toliko malih 63 ili 23 ili koliko već koji odlučuju prodati…evo ja i 2 prijatelja imamo skupa 12 paketa
, znam još nekoliko ljudi koji imaju 1 paket
dakle nas 10 ima 22 paketa…
a ne znam nikoga ko je prodao…

ako je ntko prodavao to su oni koji su digli kredit… mislim da se zna taj broj…

2. glavni i osnovni razlog je taj što fondovi nedaju da ide gore!
KAko…
čekaju male 63 kojih nema puno i tu lagano kupe…
kad 63-ica ponestane na razini recimo 365-370, nego su sve iznad 370
onda stave mrcinu od npr 4000 kom na 369…
tada brokeri ( a ne zaboravimo da neke brokerske kuće imaju i fondove, i da je sve isprepleteno) javlajaju da nejde po 370 i up…
tada ljudi ponovno svoje naloge stavljaju ispred MRCINE npr na 368,5…
e sad oni koji kasne vide da je bilo došlo do 370 pa palo na 369 a evio sad i zadnja transakcija( naravno da oni nemaju pojma, ali čuju od brokera) je na 368,5…uuuu….daj brže meni po 368 ili da bude sigurniji nek bude 367 itd….

I mnogi od nas , siguran sam koji smo postavili targete na 500 kad konačno dohvati npr 420 jedva dočekati prodaju, nemojmo se zavaravati ljudi…
ja nisam taj ali ima nas sigurno…

Pitanje je zašto se fondovima ne žuri?
pa jasno ko dan, nemaju problema s manjkom love…
krcati su ko brodovi…
znaju da je cijelo tržište napuhano… i baš bi im sad pasalo da višak novca utuku u balone…
radije mic po mic čapkati, kljucati THT koji će im u budućnosti biti nalikvidnija dionica u portfelju, nego napumpati HT na realnu vrijednost, imati u roku od 2 mjeseca +20% svaki…
i šta onda??? 3 mjeseca stagnirati jer HT nema kamo više, a ostalo sve baloni koji se ispuhuju…
kad to ljudi vide počet će povalačit novce iz fondova, i debakl…
dakle takav scenarij žele po svaku cijenu izbjeći…

Po meni jedan veliki veliki upitnik koji ne mogu odgonetnuti i za koji molim odgovor je taj: ???

Gdje su sad svi oni inozemni fondovi koji su skakali oko HT-a dok je bio IPO…koji su dobili 10% onoga što su htjeli…
kada ti isti samo prodaju u Londonu a ništa ne kupuju???
e na to nemam odgovor….

Poruka brokerima, nećete dobiti moj HT nikada, možda od mojih unuka

bwsmp
Objašnjenje je vrlo logično-tržišno-previše robe premalo novaca…
Tržište je najpametnije i zna…ako se puno nudi cijena pada….
Ma koliko mi bili pametni i sagledavali sve aspekte i utjecaje,makroekonomske,političke, psihološke,izbore,predizbore,stvar je jednostavno takva,trenutno je više zainteresiranih da brzo prodaju , nego onih koji žele brzo kupiti bilo po kojoj cijeni…Previše je onih koji misle da su im dionice poklonjene,kao i uvijek u Hrvata…nas je teško naučiti da neke stvari treba znati cjeniti…zato smo sve i rasprodali….

ocjena +5 za post!

Sve super osim da fondovi imaju premalo novaca. Oni samo pametno kupuju jeftinije kad im se jeftino nudi. A novaca imaju ko u priči. Dakle nikako + 5, eventualno -4, jer ovo ti je bila velika greška. [smiley2]

kupio sam danas po 363,05 100 komada
zar je sad bitno jel to 35x il 38x gospodo
pa dajte se malo strpite

Postanite Eu-robovi

New Report

Close