HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 10.11.2024. u 06:33
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
36,10
142.745
3,954
36,30
36,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Želite dionice s najvećim prinosom u 2007? Provjerite zaduženost kompanija!

Business.hr/Hina
07.11.2007 11:57
Pročitaj komentare(1)

Dionice s najboljom izvedbom na Wall Streetu u ovoj godini dionice su kompanija s odličnim bilancama, a snažan rast njihovih cijena odražava oslabljenu sklonost ulagača riziku nakon potresa na kreditnim tržištima i tržištima nekretnina.
Među 31 kompanijom koje nisu opterećene dugovima, a čije su dionice sadržane u američkom burzovnom indeksu Standard & Poor’s, nalaze se Apple Computer, Google, Microsoft i T. Rowe Priceare. Primjerice, Appleova dionica od početka ove godine dobila je na vrijednosti 120 posto, a Googleova 57 posto.

“S obzirom da kreditna tržišta i dalje pokazuju znakove slabosti, tvrtke koje se oslanjaju na tržišta dugova kako bi financirale svoje redovno poslovanje, odnosno programe otkupa dionica, suočit će se s rastom svojih troškova pozajmljivanja”, kazao je Paul Hickey, suutemeljitelj Bespoke Investment Groupa u Mamaronecku.

Nastavi čitatiOglas:

“Kako će to utjecati na njihove dionice?”, pitao je klijente u svojem nedavnom izvješću i odgovorio – “očigledno, u velikoj mjeri”.

Hickey je ustvrdio da dionice kompanija koje su sadržane u burzovnom indeksu S&P a nisu opterećene dugovima zasad bilježe najbolju izvedbu, s dobitkom na cijeni iznad 17 posto od početka godine.

Nasuprot njima, dionice kompanija čiji je odnos duga i dioničarskog uloga veći od 10 posto ove su godine ostvarile rast cijena do svega 4,0 posto, dodao je. Nadalje, pripadnici korporativne Amerike s niskom razinom zaduženosti, čiji odnos duga i dioničarskog uloga ne premašuje 10 posto, bilježe više nego dvostruko veći rast cijena, od 9,29 posto, tumači Hickey.

“Razine zaduženosti kompanija uvijek su važne, no u uvjetima kada gospodarstvo usporava rast naglasak se pojačano stavlja na opterećenost dugovima”, kazao je Keith Wirtz, iz Fifth Third Asset Managementa.

Ne iznenađuje da 24 od tih kompanija s najboljom izvedbom, sadržanih u S&P indeksu, pripada tehnološkom sektoru. Tehnološke tvrtke sklone su lučiti goleme količine novca zahvaljujući vlastitoj sposobnosti za stvaranje dodatnog bruto profita uz marginalne troškove. Da i ne spominjemo da taj sektor godinama bilježi malo aktivnosti na područjima spajanja i akvizicija. Osim toga, zbog slabog tečaja dolara njihovi su proizvodi jeftiniji u drugim zemljama.

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Najbolje ponude [ HT-R-A ] Kupnja Cijena
374 362,04
87 362,03
1110 362,00
114 361,99
100 361,84
Cijena Prodaja
363,00 669
363,13 51
363,50 45
364,00 373
364,30 63

dr. Leone Glembay, sin Ignjata i prve supruge rođ. Basilides – Danielli (38 godina)

Promjena trenda naginje prema gore……………[smiley4]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

UPS,

Kupnja – HT-R-A
1.887 362,07
177 362,06
437 362,05
87 362,03
50 362,01

Prodaja – HT-R-A
669 363,00
51 363,13
45 363,50
373 364,00
63 364,30

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Pozitivni ili negativni rezultati neće utjecati na cijenu dionice HT-a. Jedino ako poraste potražnja, što je moguća opcija, nakon povrata sredstava sa IPO-a. U protivnom ako budu navlačili na lupanje po bidu smanjivati će se promet dok nekom od fondova ne pukne film i ne krene u “nabavu”. Ovo kako se ruši cijena je deprimirajuće za gledati.

Utjecat će rezultati i te kako. Fondovi sad kupuju polako malim nalozima jer im skoro nitko osim malih dioničara s po 63 komada ni ne prodaje. Obzirom da su izbori za 3 tjedna, uvjeren sam da će izvješće HT-a biti odlično (ne sumnjam da si je Sanader ovdje osigurao poene) i da će cijena sutra krenuti naglo gore. Štoviše, mislim da bi se početak rasta mogao odigrati već danas krajem dana.

Ignore: KressoM, delux

Financijsko izvješće HT-a najavljeno za sutra (07.11.2007)

HT će objaviti Izvješće o rezultatima poslovanja za prvih devet mjeseci ove godine u četvrtak, 8. studenoga, stoji u oba …Opširnije
HT će objaviti Izvješće o rezultatima poslovanja za prvih devet mjeseci ove godine u četvrtak, 8. studenoga, stoji u obavijesti koju je domaći telekom adresirao na Zagrebačku burzu.

Istoga dana s početkom u 14:00 SEV (13:00 GMT) održat će se telefonska konferencija na kojoj će menadžment HT-a prezentirati rezultate.

Na današnjem se otvaranju cijena dionice ponovno kreće po negativnom teritoriju (362 kune), a bit će zanimljivo gledati kako će rezultati utjecati na cijenu i hoće li oni poslužiti kao svojevrstan okidač rasta cijene prema 400 kuna, kako predviđaju analitičari Hypo banke.

Knjige i kava

Obzirom da su izbori za 3 tjedna, uvjeren sam da će izvješće HT-a biti odlično (ne sumnjam da si je Sanader ovdje osigurao poene) i da će cijena sutra krenuti naglo gore. Štoviše, mislim da bi se početak rasta mogao odigrati već danas krajem dana.

I meni se tak nekak čini!!!

Slažem se u pogledu rasta mislim da bi se trend tokom današnjeg dana trebao popraviti na gore.

Na koliko smo danas na kraju dana?

Čim su najavili i telekonferenciju. To je jasan znak.

Jel može jedno prosto pitanje?Može!

Da li je fondovima koji su u posjedu ove dionice atraktivno prodavati po ovoj cijeni???

Dakle,tko se nalazi na strani prodaje???[smiley1]

Kad je dobar vjetar i purani lete!

Utjecat će rezultati i te kako. Fondovi sad kupuju polako malim nalozima jer im skoro nitko osim malih dioničara s po 63 komada ni ne prodaje. Obzirom da su izbori za 3 tjedna, uvjeren sam da će izvješće HT-a biti odlično (ne sumnjam da si je Sanader ovdje osigurao poene) i da će cijena sutra krenuti naglo gore. Štoviše, mislim da bi se početak rasta mogao odigrati već danas krajem dana.

Ne bih rekao, jer ima puno dioničara koji su pročitali i naslušali se politike na burzi , pa im je dosta i ova zarada.
Ali mislim da će ljudi sve više prodavati što se približavamo izborima, jer dioničar početnik ne zna za taktike fondova, on kuži samo da ne ostane u minusu, a puno ih je već ostalo u minusu do sada u zadnjih par tjedana. A pošto građani povezuju IPO THT-a sa HDZ-om ,počinju se pitati…sta ako SDP pobijedi??

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

New Report

Close