Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,92 | 141.150 | 3,627 | 39,00 | 39,10 | 0,78% |
Mudrinić je dionice morao prijavit jedini slučaj bi bio da je kupio na nečije ime pa onda nemora prijavit!
ajmo rijeka ajmo rijeka
http://finance.yahoo.com/q/ks?s=BT
evo za svaki slucaj ako netko nije proucio do sad.
376.000 kuna je veliki novac pa i bogatašu.
Možda, ali Radiću je to u nivou mjesečne plaće ili manje, a većina ostalih je za kupovinu dionica
ponudila godišnju ili dvogodišnju plaću, i/ili možda podigla kredit.
A kad usporedimo tu sumu sa iznosima za reklame, stvarno je smiješno reći kako se razbacuje novcem.
Da sam ja direktor bilo kakve firme, dao bi jednu plaću za ovakvu reklamu.
ako dobiju natjecaj za janeze i njihov telekom (cini mi se nevjerovatnim) taj dogadjaj bi mogao promjeniti stanje na prodaji. [smiley2]
Ulagač: »Kako če biti sa dionicama Telekoma u slijedečoj godini. Hoče pasti ili rasti?«
Analitičar: »Teško je reči.«
Ulagač: »Svejedno, možemo konstatirati, da su burze u usponu.«
Analitičar: »Da, najverovatnije če i Telekomi rasti.«
»Koliko?«
»Teško je reči.«
»100% ?«
»Ne, to je previše.«
»5% ?«
»Više, ako če več rasti sigurno če porasti više od toga.«
»Bliže 5% ili 100% ?«
»Negdje između.«
»40% ?«
»Malo manje.«
»25% ?«
Analitičar: »Tu negdje, između 20 in 25 posto.«
I obadva, ulagač i burzni analitičar zadovoljni su. Imaju prognozu. Koja se po pravilu iskaže za krivu. Čemu u stvari služe takve ocjene budučih tečajeva? Ničemu. Iskusni burzni špekulanti papire če ionako držati više godina, pa i deset, i na kraju profitirati višekratno. Naravno, ako neče Telekom, kojeg su kupili prije bankrotirati. Burzni analitičari bi ulagačima napravili veče koristi, ako bi utvrđivali upravo to. Hoče li ta poduzeča opstati ili bankrotirati?
ako dobiju natjecaj za janeze i njihov telekom (cini mi se nevjerovatnim) taj dogadjaj bi mogao promjeniti stanje na prodaji. [smiley2] http://www.tportal.hr/fset.html
..za dioničare je bolje bit kupljen,nego da tvoja tvrtka nekog kupuje( veći rashodi-manji prihodi)[smiley2][smiley2][smiley2]
rokoch: ” ako dobiju natjecaj za janeze i njihov telekom (cini mi se nevjerovatnim) taj dogadjaj bi mogao promjeniti stanje na prodaji. [smiley2] http://www.tportal.hr/fset.html ” ..za dioničare je bolje bit kupljen,nego da tvoja tvrtka nekog kupuje( veći rashodi-manji prihodi)[smiley2][smiley2][smiley2]
Mislim da u slučaju HT-a je to ipak pozitivno. Pokazuje da tvrtka planira rasti i razvijati se u budućnosti, dakle iako bi to prve godine smanjilo profit, u bliskoj budućnosti to može donijeti i dvostruko povećanje profita. Takva dionica će prije rasti, nego ona koja posluje jako dobro, ali dosegla je svoj maximum.
rokoch: ” ako dobiju natjecaj za janeze i njihov telekom (cini mi se nevjerovatnim) taj dogadjaj bi mogao promjeniti stanje na prodaji. [smiley2] http://www.tportal.hr/fset.html ” ..za dioničare je bolje bit kupljen,nego da tvoja tvrtka nekog kupuje( veći rashodi-manji prihodi)[smiley2][smiley2][smiley2]
slazem se kolega. u slucaju kupnje ja bih se radje odrekao dividende, a da dionica ht-a ode na 600 kunica.
[smiley2]
BigBoss: ” 3Q i 4Q očekivanje rezultata, Rezultati za HT trebali bi biti dosta bolji, zbog čega je tako, evo razloga: 1. Dolazak HT-a na burzu utječe na rezultat firme i to jako: odgovor je jednostavan, aktivirao se jako veliki broj ulagača oko 350 000 tisuća u vezi ove dionice, a aktivacijom takvog velikog broja ulagača povećan je promet u telekomunikacijama, dakle dnevno se obavi više od 20-30 posto razgovora nego prošle godine, jer obujam tako velikog broja iziskuje jako puno pitanja, i naloga. Dan na burzi kada je počela trgovina sa dionicama HT-a možemo očekivati 1.5-3 milijuna Kn veće prihode po danu nego što je to bilo normalno i taj trend opada što je najvažnije dolazi drugi trend 2. Drugi trend su izbori, jako veliki broj stranaka ljudi, komunikacija mora biti jako bliska stoga opet su izbor telekomunikacije, i opet se sa time utječe na rezultat HT-a Sve u svemu HT- je dobitnik ovog 3q i 4q, a vi odlučite ……. primite puno POZDRAVA[smiley2] ” svaka čast na razmišljanju. ja sam siguran da će 3q biti bolji od prošlogodišnjeg kao i 4q
Još treba imati u vidu i turističku sezonu -strance , a to sve spadau 3 i 4 Qv, za telekomunikacije se koristi HR infrastruktura,